Playmobil Country anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Fra 5 år | Materiale: Plast | Mærke: Playmobil | Serie: Country | Tema: Heste

"Playmobil har en fantastisk god evne til, at stimulere fantasien og kreativiteten hos de børn som deltager i legen. De mange sæt fremmer børnenes udvikling og indbyder til mange spændende og eventyrlige rollelege. - det gælder både hvis et barn leger alene eller sammen med andre. Det er derfor dejligt at kunne tilbyde så godt og solidt legetøj til mine egne børn og vennernes børn, så de kan få samme gode barndomsminder og gode legeoplevelser som jeg selv havde med Playmobil, da jeg var barn..."

En anmeldelse af Playmobil Country

Playmobil Country er et tema, som henvender sig til de børn, som har en stor interesse for heste og livet på landet.

Der er masser af muligheder for selv, at indrette den store bondegård ud fra fantasien og kreativiteten. Byg ekstra stalde og indhegninger til hestene og lad kattene jage mus på høloftet. Der er mange muligheder og masser at se til på en bondegård!

Laura på 10 år har hjulpet mig med at se nærmere på nogle af æskerne i dette tema. Laura er vild med heste og hun meldte sig derfor straks klar, til at være en del af samlearbejdet og legen.

Hvad har vi set nærmere på?

Vi har set nærmere på det store ridecenter, ponyfarmen og en hestevogn. De to førstnævnte sæt, ankom i store kasser og betød et større samlearbejde.

Laura og jeg sad faktisk flere timer og samlede det hele. Det var ikke irriterende eller umuligt eller noget, det var rigtigt hyggeligt at sidde sammen og samle og kigge på de mange tilbehørsdele som sættene indeholder.

Efter nogle timers samlearbejde var det hele samlet. En af fordelene ved Playmobil´s kvalitet er, at man sagtens kan løfte og flytte rundt med tingene når de er samlet.

På den måde er det let at flytte tingene, hvis der skal ryddes op eller hvis man skal bruge pladsen til noget andet.

Da det hele var samlet, gik legen straks i gang.

Laura interesserer sig meget for heste og hun kunne derfor hurtigt lære mig en masse nyt i legen. De fleste er bevidste om, at det er godt for børn at omgås dyr, – og heste er bestemt ingen undtagelse.

Når et barn er sammen med en hest eller en pony, så vil barnet straks opleve at have fået en god ven, en der lytter og ikke kommenterer på hvad der bliver sagt eller hvordan man ser ud. Samvær med heste, kan lære barnet at tage ansvar, forstå kropssprog og føle empati. En hest eller en pony kan give barnet minder for livet og den kan være en uundværlige støtte i svære perioder.

En rigtig god leg

Laura og jeg legede, at Laura var ejer af det store ridecenter og jeg var ansat.

"Vi vil gerne byde dig velkommen til Laura’s ridecenter. Jeg hedder Carina og det er mig, der skal tage dig med på en lille rundvisning og fortælle dig om vores arbejde her på ridecentret. Det store ridecenter, har været i Laura’s familie i flere generationer og Laura overtog driften af stedet for få år siden.

Ridecentret har plads til mange heste, både inde i stalden, men også ude i indhegningen. I perioder har vi ekstra heste på ridecentret, men i de perioder har Laura nogle af hestene i bås ovre på hendes farm.

Hos Laura’s ridecenter går vi meget op i hestenes velfærd og trivsel. Vores heste elsker at blive aet på mulen og et æble vil altid skabe glæde.

Det er vigtigt for os, at vores elever ikke blot lærer at ride, men de skal også lære at passe og pleje hestene. Foruden ride træningen er der den daglige pleje og pasning af vores smukke heste, der skal muges ud og ordnes seletøj og sadler.

Når eleverne har været ude at ride på hestene, så skal de strigles og der skal renses hove på hestene. Det er en naturlig del af hestens daglige pleje og omsorg.

I øjeblikket har vi 15 elever, som glæder sig til at komme hver eneste gang. Når man går til ridning, så kræver det lidt udstyr, et par ridebukser, ridestøvler, ridehjelm og gerne en sikkerhedsvest.

Hos Laura’s ridecenter underviser vi ikke blot i ridning og pasning af heste, vi har også hold med rideterapi, som henvender sig til personer med særlige behov.

Vidste du godt, at ridning også en form for hjernetræning. Hjernen arbejder rigtig meget, når du skal koordinere alle dine aktive muskelgrupper og sørge for, at du ikke hverken over- eller underspænder i dem. Det er meget sundt og giver også meget motion til en selv at ride, det er skam ikke kun hesten der får motion. Det tror man måske ikke fordi du føler man bare sidder på hesten, men man træner helt utroligt mange muskler selv ved at ride.

Nu har du set det store ridecenter og hilst på vores dyr, du er også velkommen til at få en tur i vores hestevogn, hvis du har lyst til at se området omkring ridecentret og ponyfarmen.

Du er velkommen til at vende tilbage, når du har tænkt lidt over, om du ser dig selv som en del af vores rideteam.”

Kreativ & fantasifuld leg

Laura har nydt, at lege med de forskellige sæt fra Playmobil Country, hun har været opslugt af legen og hun bemærkede næsten ikke, da jeg rejste mig og gik væk fra bordet for at lave mad.

Jeg kunne tydeligt se, hvor stor betydning de mange små tilbehørs dele har for legen. Det er de små ting, der gør hele forskellen for en god og eventyrlig leg.

Tilbehørsdelene er eksempelvis spande, ting til at rengøre stalden, mus, katte, halm, ridetilbehør og meget mere.

Vores vurdering

Playmobil Country er virkelig noget, der kan fange opmærksomheden hos især de hesteinteresseret piger og det at sættene er så store gør, at flere nemt kan lege sammen og på den måde skabe en fantasifuld leg i fællesskab.

Playmobil har en fantastisk god evne til, at stimulere fantasien og kreativiteten hos de børn som deltager i legen. De mange sæt fremmer børnenes udvikling og indbyder til mange spændende og eventyrlige rollelege. - det gælder både hvis et barn leger alene eller sammen med andre.

Playmobil stammer fra Tyskland og har eksisteret i næsten 50 år. De fleste af os, har derfor selv gode barndomsminder fra leg med Playmobil. Jeg husker tydeligt at jeg legede med Playmobil som barn, der fandtes dog ikke så mange temaer dengang, men jeg elskede at lege med de eventyrlige figurer.

Det er derfor dejligt at kunne tilbyde så godt og solidt legetøj til mine egne børn og vennernes børn, så de kan få samme gode barndomsminder og gode legeoplevelser som jeg selv havde med Playmobil, da jeg var barn.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Playmobil 1-2-3 Togsæt

Læs også anmeldelsen af Playmobil Family Fun Zoo

Læs også anmeldelsen af Playmobil 1.2.3 stort familiehus

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPlaymobil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen