Førstehjælpskasse fra Little Tikes anmeldelse

Mærke: Little Tikes | Materiale: Plast | Alder: Anbefales fra 3 år | 1 sæt á 28 dele

"Kvaliteten af de forskellige remedier i førstehjælpskassen er utrolig høj, og har virkelig overrasket os positivt. Alt kan tåle at blive brugt meget, og variationen af de forskellige remedier er stor. Vi kan ikke få hænderne ned over, den læringsmæssige værdi som førstehjælpskassen har tilført til vores søn. Vi kan kun takke Little Tikes, for at have gjort snakken om førstehjælp så nem og lærerig som overhovedet muligt - med hjælp fra førstehjælpskassen..."

En anmeldelse af førstehjælpskasse fra Little Tikes

Vi er begyndt at interessere os meget for rollelege herhjemme. I takt med at vores dreng, Mateo, på 3 år bliver større, stiger interessen også for legen med ting “fra den virkelige verden”. Mateo har stiftet bekendtskab med plastre når han har slået sig, termometre når han har haft feber, og håndsprit igennem hele Corona-perioden.

Vi tænkte derfor at førstehjælpskassen kunne have hans interesse, og at den samtidig ville være grobund for gode snakke, og forståelsen om førstehjælp generelt. Hvis vi kan lære vores søn om førstehjælp i en alder af 3 år - gennem leg og interessante samtaler - ville vi være meget tilfredse! Vi var spændte på at udforske hele førstehjælpskassen fra Little Tikes - lad legen begynde!

Det praktiske om Førstehjælpskassen fra Little Tikes

Førstehjælpskassen fra Little Tikes er anbefalet fra + 3 år, og er produceret i plast.

I førstehjælpskassen er der:

 • 1 termometer
 • 1 saks
 • 1 håndsprit
 • 1 mundbind
 • 1 armslynge
 • 1 salve
 • 1 pincet
 • 1 kølepose
 • 5 gazebind
 • 2 tunge dæmpere
 • 2 bandage ruller
 • 9 plastre
 • 1 guide over korrekt hygiejne
 • 1 førstehjælpskasse

De forskellige redskaber er meget virkelighedstro, og er alle sammen produceret i “børnestørrelse”. Plastre, gazebind og armslynge er alle sammen pakket i æsker, som man kender det fra den virkelige verden.

Termometeret kan både vise at man er rask, og det kan også vise hvis man er syg. Barnet kan selv skifte mellem “normal temperatur” = rask og en “for høj temperatur” = syg.

De 9 plastre fungerer ikke helt som normale plastre, som vi kender dem fra vores hverdag. Plastrene i sættet er nemlig med velcro, hvilket betyder de kan leges med igen og igen - og det er dejligt!

Førstehjælpskassen er i en rigtig god størrelse, hvor der er plads til alle de forskellige remedier i. Førstehjælpskassen er nem at navigere rundt med for de mindste, da håndtaget er stort og nem at holde ved.

Vores oplevelse med Førstehjælpskassen fra Little Tikes

Vi var meget spændte på at introducere Mateo for Førstehjælpskassen fra Little Tikes. Mateo havde aldrig set en førstehjælpskasse før, så han var noget spændt på, hvad kassen der stod foran ham, indeholdte.

Da førstehjælpskassen blev åbnet, gik der ikke lang tid, før Mateo begyndte at smile. Han kiggede på mor og udbrød “sygeplejerske og læge”.

Mateo begyndte at finde alle remedier frem, og der mangler bestemt ikke noget i førstehjælpskassen. Mateo begyndte at pege rundt, og nævnte de forskellige ting ved navn.

Der var dog nogle ting som Mateo aldrig havde set før, og vi fik forklaret Mateo hvad de forskellige redskaber hed. Alle remedierne i førstehjælpskassen startede automatisk en nysgerrighed hos Mateo, og vi begyndte at fortælle om de forskellige ting som førstehjælpskassen bød på.

Vi snakkede om plastre, og hvad man brugte en armslynge til. Vi fortalte om symptomerne på feber, og så viste Mateo os hvordan man sprittede hænder - og hvordan man brugte et mundbind korrekt. Førstehjælpskassen har startet mange gode snakke, og Mateo har stillet lige så mange nysgerrige spørgsmål. Vi synes det er helt fantastisk at kunne have sådanne snakke med vores søn, snakke det er en smule anderledes, og om et emne vi med garanti ikke ville “bringe naturligt op” i en samtale herhjemme.

Vi talte også de mange plastre, og snakkede om former og farver på de forskellige remedier.

Mateo fandt hurtigt en af sine yndlings bamser frem, som desværre havde fået det dårligt. Bamsen skulle både have plastre på, have tjekket øre, og lagt bandage. Mateo gjorde meget ud af at forklarer sin bamse hvad han gjorde, og hvorfor han gjorde det. Han var meget opmærksom på hvordan hans bamse havde det, og han gik meget op i at “spritte” sine hænder tit.

Mateos bamse var i helt trygge hænder, og inden længe fandt Mateo en endnu større bamse frem. Åh nej, Mateos elefant havde forstuvet armen! Mateo fik med hjælp fra mor hurtigt lagt en armslynge på elefantens arm, og så fortalte Mateo elefanten, at den skulle holde sin arm i ro.

Legen formede sig stille og roligt, og hele tiden fandt Mateo “nye patienter”. Far henvendte sig hurtigt til læge Mateo, og beklagede sig med, at han havde ondt i halsen. Mateo kiggede på fars hals, og bad ham om at åbne munden og række tunge. Mateo kunne godt se der var noget galt, og hurtigt fik far en grundig behandling - og ordrer på at spise en is - sammen med lægen!

Vi kunne mærke at Mateo tog hele sin leg som læge seriøst, og han nød at hjælpe alle sine “patienter”

Førstehjælpskassen er perfekt til rollelege og læring

Førstehjælpskassen er ideel til rolleleg og læring omkring emnet “førstehjælp”.

Førstehjælpskassen fra Little Tikes byder på mange forskellige remedier, så der sagtens kan være flere børn omkring legen. Her kunne det første barn varetage jobbet som læge, det andet barn kan varetage jobbet som sygeplejerske, og det tredje barn kan lege patient - og sådan kan de forskellige roller blive ved med at fordeles rundt.

Vi har haft meget glæde af at bruge førstehjælpskassen, når vi har skulle forklare Mateo forskellige førstehjælps relaterede ting. Det er rigtig smart at man ved hjælp fra førstehjælpskassen kan vise, hvordan man bruger de forskellige remedier i praksis. Vi kan vise det på Mateo, eller Mateo kan vise det på os. Vi har blandt andet lært Mateo hvordan man tager en armslynge på, og så har vi snakket meget om vigtigheden i at have en viden omkring førstehjælp. Vi har snakket meget om hvor vigtigt det er at være grundig og præcis, når man har med en person, der er kommet til skade.

Mateo har haft god gavn af de mange forskellige redskaber, som han er blevet introduceret for i sin førstehjælpskasse. Vi har nærstuderet termometeret meget, og snakket om hvorfor man nogle gange får feber. Vi har også snakket om køleposens positive effekt, og hvordan en salve smøres bedst ud på huden. Mateo tager alt hvad vi siger til ham, og er blevet rigtig god til at håndtere de forskellige redskaber.

Mateo har flere gange sat sine bamser op på ræd og række, og leget at de var patienter der skulle besøge hans klinik. Mateo fik sig en god snak med patienterne, dannede sig et overblik over situationen - og så gik han ellers i gang med alle sine behandlinger. Det var virkelig morsomt at overvære - men han hyggede sig - og havde det rigtig sjovt med denne type leg.

Vores vurdering af Førstehjælpskassen fra Little Tikes

Førstehjælpskassen fra Little Tikes, byder på alt hvad en førstehjælpskasse i det virkelig liv, også ville byde på. Indholdet i førstehjælpskassen ligner noget fra det virkelige liv - i børnestørrelse, naturligvis. Vi har kunne mærke på Mateo at han har fået en stor og bred forståelse omkring førstehjælp generelt, og hvor vigtigt det er at hjælpe andre i nød.

Mateo er blevet udfordret sprogligt i sin leg med førstehjælpskassen, da den byder på mange snakke og nysgerrige spørgsmål. Førstehjælpskassen er ideel til gode rollelege med mor og far hjemme i stuen, men kan også bruges flere børn sammen.

Kvaliteten af de forskellige remedier i førstehjælpskassen er utrolig høj, og har virkelig overrasket os positivt. Alt kan tåle at blive brugt meget, og variationen af de forskellige remedier er stor. Vi kan ikke få hænderne ned over, den læringsmæssige værdi som førstehjælpskassen har tilført til vores søn. Vi kan kun takke Little Tikes, for at have gjort snakken om førstehjælp så nem og lærerig som overhovedet muligt - med hjælp fra førstehjælpskassen.

- Camilla Jacobsen

Læs også anmeldelsen af Little Tikes Cozy Truck

Læs også anmeldelsen af Little Tikes picnicbord

Læs også anmeldelsen af Little Tikes Fun Zone Battle vandbord

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjLittle tikes

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen