Playmobil 1-2-3 Togsæt anmeldelse

Alder: Fra 18 mdr | Mærke: Playmobil | Serie: Playmobil 1-2-3 | Model: 70179 | Materiale: Fremstillet af plast

"Mateo er rigtig glad for "Mit første togsæt" fra Playmobil, og det er vi også. Ved at lege med sættet, kan Mateo få en masse timer til at gå i løbet af hele dagen. Han elsker at inddrage os i legen, men nyder også at sidde med togsættet selv. Her er Mateo god til at “finde på” sin egen leg ved hjælp af alle elementer i togsættet..."

En anmeldelse af Playmobil 1. 2. 3 - Mit første togsæt

Vores 2½-årige dreng, Mateo, elsker tog. Toge er både et kæmpe hit herhjemme, og når vi er ude. Tegnefilmene på fjernsynet skal helst være med toge, og vores mange gåture ender oftest på togstationen.

Her elsker Mateo at se det ene tog efter det andet ankomme til perronen og køre igen. Det var derfor oplagt, at Mateo skulle have sin egen togbane. Mateo har testet Playmobil's Mit Første Togsæt fra deres 1.2.3-serie.

1.2.3-serien henvender sig til de yngste børn (helt ned til 1½-års-alderen). 1.2.3-serien har et stort fokus på, at der ikke skal være smådele og ftalater i deres produkter, og at sættene selvfølgelig er CE-mærket.

Togbanen er fantastisk nem at bygge

Det er helt fantastisk, at togbanen er så nem at bygge. Det gør, at Mateo kan være med i byggeprocessen, som er noget, han virkelig nyder. Det er dejligt, at Mateos små hænder kan få fat i alle dele. Dette gør det meget nemmere for ham at bygge togbanen præcis, som han vil have den.

Togbanen kan bygges på mange forskellige måder. Vi har valgt at sige til Mateo, at der hverken er en rigtig eller forkert måde at samle togbanen på.

Vi har dog haft to favoritter herhjemme; henholdsvis den helt runde togbane med en jernbaneoverskæring og togbanen, som ikke når hele vejen rundt, og toget derfor skal køres frem og bakke tilbage. Det fik Mateo rigtig meget sjov ud af og sikke et fantastisk “twist” til den klassiske runde togbane.

Sættet indeholder: tog, én togvogn til passagerer, én togvogn til bagage, lige togskinner, buede togskinner, togovergang, en hund, et egern, et får, en fugl, en ged, en vandskål, to farverige blomster, en kuffert, en pakke, en sæk, en tunnel, en togfører, tre passagerer, to holdepladser og et togsignal.

Togskinnerne er rigtig nemme at “klikke” sammen, og de er super børnevenlige. Tilbehøret til togbanen - som for eksempel blomsterne - skal også bygges. Den opgave klarede Mateo. Vi kunne som forældre observere en stolt Mateo, der klarede alt samlearbejdet helt selv. Mateo var nu klar til at køre sin første tur på sin nye togbane, og det var bestemt noget han havde glædet sig til!

Den første tur med Playmobil 1.2.3 - Mit første togsæt

Da Mateo var færdig med at samle togbanen og havde placeret de forskellige dyr, figurer og blomster, hvor han ville, skulle det store tog nu indvie den nye togbane. De medfølgende togvogne - til henholdsvis passagerer og bagage - skal hæftes på selve toget.

Det er en super nem proces, og det tager ikke mange sekunder. Mateo bestemmer selv, om han kun vil køre med passagerer, bagage eller helt uden. Det gør, at hans leg bliver, som han vil have den, og at der ikke på forhånd er én bestemt og “rigtig’’ måde at lege med sættet på.

Mateo foretrækker allermest det komplette tog med både passagerer og bagage. Det gør hans leg rigtig god, og her inddrages flest af sættets muligheder og elementer. I bagagevognen er der både plads til kuffert, pakke og sæk. I passagervognen er der plads til to passagerer.

Mateo begyndte med det samme at sætte togføreren ind i førerhuset af toget. Det var ham, der skulle sørge for, at toget kørte sikkert rundt (selvfølgelig med hjælp fra Mateo).

Mateo udbrød et “toot toot” og så kørte toget ellers rundt og rundt på togbanen. Men hov! Mateo havde glemt passagererne, der stod og ventede på at komme med toget.

Hurtigt blev toget standset, og Mateo bød passagererne velkommen ombord. Toget begyndte atter sin tur indtil Mateo endnu en gang bemærkede, at han manglede noget. Selvfølgelig, bagagen! Bagagen blev læsset ombord, og endelig var Mateo nu klar til at fragte sig selv, passagerer og bagage sikkert frem!

Lige pludselig gik bommen op! Der var et får, der skulle over på den anden side af togbanen og græsse. Mateo stoppede toget brat og lod fåret passere. “Mæh” lød det fra Mateo, imens bommene gik ned igen. Imens toget kørte rundt, passerede det flere forskellige dyr.

Mateo mødte en sød hund på sin vej, en fugl, en ged, et egern og et får. Mateo kørte også toget forbi flotte blomster og igennem en stor tunnel. Der er rigeligt at se på togturen, og detaljerne er mange!

Toget fortsatte videre, indtil passagererne skulle af, og bagagen var kommet frem til sin destination. Mateo kunne nu erklære sin første dag som togfører for slut med kæmpe succes og massere af grin.

Vi indførte læring i legen

I vores leg med togsættet fandt vi hurtigt ud af, at det bød på mere end bare leg. Vi kunne nemlig bruge togsættet som læringslegetøj, hvilket er helt ideelt i vores tilfælde.

Vi begyndte hurtigt at øve de mange farver, som sættet byder på. Vi begyndte også at øve de forskellige dyrs lyde. Derudover forsøgte vi at tælle, hvor mange omgange toget kunne køre rundt uden at stoppe, og hvor hurtigt toget kunne køre én runde.

Vi øvede de forskellige udtaler for “tog’’, ‘’hund’’, ‘’fugl’’, ‘’får”, og vi snakkede om, hvordan en tog overgang fungerer. Vi snakkede også om den vigtige funktion, som en togfører har - nemlig at fragte passagerer og gods sikkert fra a til b. Mateo var også interesseret i, hvordan togsignalet fungerer i den virkelige verden.

Der blev snakket og forklaret, og vi følte, at Mateo fik en generel forståelse for toge, skinner, signaler og tog overgange. Det kan vi snakke om igen og igen, for når emnet falder på toge, er Mateo lydhør og rigtig interesseret.

Vi har kunnet mærke en øget interesse på vores daglige gåtur op på togstationen. Her bliver alting studeret en smule nærmere - end hvad det plejer - og spørgsmålene er mange.

Hvis du har et barn, der er rigtig glad for toge og dyr, er Playmobils Mit første togsæt et rigtig godt sæt at investere i - allerede i en tidlig alder. De mange muligheder for forskellige samtaleemner, der gennem legen kan gøre legen både sjov og informativ, er helt fantastiske!

Vores vurdering af Playmobil 1. 2. 3 - Mit første togsæt

Mateo er rigtig glad for "Mit første togsæt" fra Playmobil, og det er vi også. Ved at lege med sættet, kan Mateo få en masse timer til at gå i løbet af hele dagen. Han elsker at inddrage os i legen, men nyder også at sidde med togsættet selv. Her er Mateo god til at “finde på” sin egen leg ved hjælp af alle elementer i togsættet.

Togsættet fylder i vores optik ikke meget, men byder på stor leg. Det er rigtig rart, at vi kan lade togsættet stå på gulvet hen over natten uden, at vi begynder at føle, at det roder - og det er bestemt ikke en selvfølge, når vi snakker om legetøj til småbørn. At togsættet er super nemt at gøre rent med en fugtig klud, er endnu et stort plus.

De mange farver, dyr og emner, som vi kan snakke med Mateo om under legen med togsættet, er fantastiske. Det er ligeså fantastisk, at toget kører som en drøm, at skinnerne ikke skøjter rundt under legen, og at elementerne er mange.

Derudover er udførelsen af togbanen så god!

Vi er meget begejstrede og glade for Playmobil 1. 2. 3 - Mit første togsæt, som har budt på hyggelige stunder og stor underholdning.

- Camilla Jakobsen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPlaymobil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen