Playmobil 1.2.3 Gravko, Traktor & Lastbil anmeldelse

Alder: Fra 18 mdr + | Materiale: Plast | Mærke: Playmobil | Serie: Playmobil 1.2.3

"Kvaliteten er - som vi kender den fra Playmobil 1.2.3 - virkelig god. De forskellige maskiner kan holde til rigtig meget. Nogle gange går legen på byggepladsen lidt vildt for sig herhjemme, men maskinerne klager bestemt ikke. De kører blot videre og skaber gode samtaleemner og rigtig god underholdning. Fælles for alle maskinerne er, at de er fantastisk farverige, detaljerne er skarpe og alle kanter er bløde og afrundede..."

En anmeldelse af Playmobil 1.2.3 Gravko, Traktor & Lastbil

Vi er forældre til Mateo, der er 3 år gammel. Fascinationen, som opstår, når vi passerer en byggeplads eller et stort vejarbejde på motorvejen, vil ingen ende tage. De store maskiner er fascinerende, interessante og ekstremt spændende at kigge på for Mateo - især når de er i aktion.

Mateo er rigtig glad for Playmobil. Han bruger lang tid på at lege med de søde Playmobil-figurer og de forskellige andre ting, som han har fra Playmobils 1.2.3-univers. Da vi fandt ud af, at Playmobil 1.2.3 har udviklet seje maskiner, som vi kender fra byggepladsen og vejarbejdet, var det noget, som vi bare måtte undersøge nærmere. Vi kan allerede nu afsløre, at det var en meget begejstret Mateo, der tog imod de tre super seje maskiner fra Playmobil 1.2.3.

1.2.3-serien henvender sig til de yngste børn (helt ned til 1½-års-alderen). 1.2.3-serien har et stort fokus på, at der ikke skal være smådele og phthalater i deres produkter, og at sættene selvfølgelig er CE-mærket.

Vores leg med maskinerne fra Playmobil 1.2.3

Mateo var hurtig til at få pakket de forskellige æsker op for at få sine nye maskiner ud. Han var ét stort smil, da han så de forskellige maskiner på æskerne, og han kunne ikke vente med at lege med dem. Æskerne, som de forskellige maskiner kommer i, er super nemme at åbne, og alt indhold er stort set samlet på forhånd - hvilket betyder, at legen hurtigt kan gå i gang - jubi!

Vi startede med at kigge på traktoren. I æsken er der; en traktor med anhænger, en mand og en halmballe. Traktorens skovl kan både bevæges frem og tilbage, og anhængeren kan tippes og afmonteres, hvis dette ønskes.

Traktoren blev hurtigt kørt rundt på stuegulvet. Mateo prøvede at samle græsballen op med traktorens skovl. Det krævede to forsøg før det lykkedes, men herefter var der bestemt ingen problemer med at få halmballen op i både skovl og anhænger. Traktoren bliver kørt af en smilende Playmobil-figur, og traktorens farver er mange.

Vi fandt herefter lastbilen frem. I æsken er der; en lastbil, 3 klodser (der illustrerer sten), en figur, og en værktøjskasse. Lastbilens lad kan tippes og afmonteres, hvis dette ønskes.

Mateo udbrød et stort “vrom vrom”, da lastbilen bakkede fint ud af æsken. Lastbilen har et førerhus med store vinduer og et lad, der både kan sættes på og tages af. Mateo begyndte hurtigt at samle alle stenene - med hjælp fra Playmobil-figuren - op i lastbilens lad. Lastbilens lad gik pludselig i stykker, og alle stenene væltede ud. Åh nej, hvad gør man så? Mateo fandt hurtigt værktøjskassen frem, og i samarbejde med far og Playmobil-figuren blev lastbilens lad så godt som nyt. Turen rundt med stenene kunne nu fortsætte! Pyha.

Til sidst fandt vi gravkoen frem. I æsken er der; en gravko, en figur, en advarselstavle og 3 klodser (der illustrerer mursten). Kabinen ind til gravkoen kan åbnes, gravkoens arm kan bevæges, og gravkoens skovl kan bevæges op og ned.

Gravkoen blev som den sidste maskine fundet frem. Mateo er rigtig glad for gravkøer, og det var af den grund, at vi havde gemt denne som den sidste maskine, han skulle introduceres til. Mateo fandt hurtigt ud af, at Playmobil-figuren både kan stå op og sidde ned. Hurtigt fik Mateo sat figuren ned, og derefter satte han ham direkte ind i førerhuset. Førerhuset på gravkoen kan både åbnes og lukkes, hvilket gør det super nemt for de små.

Mateo begyndte undersøgende at finde ud af hvordan, man navigerer rundt med den store arm og skovl, som gravkoen har. Der gik ikke lang tid før, at han begyndte at skovle den ene mursten op efter den anden. Han placerede alle murstenene i en bunke. Hvad Mateo ikke havde set var, at far nu styrede Mateos traktor hen imod bunken med mursten. Far kunne umuligt se bunken, da den var gemt bag den store lastbil, der også holdt på gulvet. Mor var
hurtig til at spørge Mateo, om det ikke var en god ide at sætte den medfølgende advarselstavle op. Det ville gøre, at de andre maskiner blev opmærksomme og dermed kunne sænke farten og øge deres opmærksomhed på byggepladsen. Det var en alletiders ide, og advarselstavlen blev sat i sidste øjeblik, så far styrede uden om forhindringen - sådan!

Da vi havde åbnet alle æskerne med de forskellige maskiner, var det på tide, at de nu skulle arbejde sammen på Mateos nye byggeplads. Alle maskinerne gør det super godt, og i en kombination er de et fremragende bud på maskiner til den perfekte byggeplads til de helt små.

Alle maskinerne kører super godt, og der er bestemt ingen slinger i valsen. De forskellige funktioner, som maskinerne har hver især, fungerer aldeles fremragende og er super nemme at navigere og styre for små hænder. Det hele er virkelig gjort ligetil. Mateo nød at have os med i legen, men han kunne bestemt også lege med maskinerne selv.

Krydr legen med rigtige elementer fra naturen

Vi har tidligere benyttet os af forskellige elementer fra haven i vores lege med Mateo. Det er rigtig sundt sanseligt for børn at lege med elementer fra naturen. Følelsen, duften, konsistensen og udseendet er bare nogle af de faktorer, der spiller positivt ind, når man rykker elementer fra naturen ind i legen. Det kan være alt fra små sten til sand, græs, jord, grene og blade. Det er kun fantasien der sætter grænser!

Vi valgte i vores leg med de tre maskiner fra Playmobil 1.2.3 at inddrage både sten, jord, græs, sand og grene i legen. Vi tog små beholdere med ud i haven, og i fællesskab med Mateo fandt vi ud af hvilke elementer, vi kunne tænke os i vores leg. Herefter gik vi indenfor igen, fik varmen og begyndte stille og roligt at bygge en leg op, med elementerne fra haven. Når vejret bliver en smule varmere, er det også oplagt at tage maskinerne med udenfor. Her kan vi både nyde det gode vejr, de forskellige dufte og legen med naturens elementer.

Det har før været en stor succes at inddrage elementer fra naturen i vores leg, og det var bestemt ingen undtagelse denne gang. Mateo elsker at kunne læsse sten op og ned fra lastbilen, som han også ser lastbiler i den virkelige verden gøre. Det er også super sejt at tage sin gravko og grave i en bunke jord, som vi har lagt på gulvet i stuen. Det giver lidt ekstra rengøring, men - med underholdningsværdien taget i betragtning - er det bestemt det hele værd. Rengøringen af Gravko, Traktor og Lastbil fra Playmobil 1.2.3 er ligetil. Vi bruger en varm opvredet klud at tørre dem af med, og så lader vi dem lufttørre.

Vores vurdering af Playmobil 1.2.3 Gravko, Traktor og Lastbil

Mateo har været godt underholdt i sin leg med de super seje maskiner fra Playmobil 1.2.3. Alle maskinerne kan noget forskelligt og har vidt forskellige funktioner på Mateos byggeplads. Det gør, at ingen af maskinerne på noget tidspunkt holder stille, og arbejdet fortsætter og udvikler sig til rigtig gode lege.

Kvaliteten er - som vi kender den fra Playmobil 1.2.3 - virkelig god. De forskellige maskiner kan holde til rigtig meget. Nogle gange går legen på byggepladsen lidt vildt for sig herhjemme, men maskinerne klager bestemt ikke. De kører blot videre og skaber gode samtaleemner og rigtig god underholdning. Fælles for alle maskinerne er, at de er fantastisk farverige, detaljerne er skarpe og alle kanter er bløde og afrundede.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Playmobil 1-2-3 Togsæt

Læs også anmeldelsen af Playmobil 1.2.3 Noah´s ark

Læs også anmeldelsen af Playmobil 1.2.3 stort familiehus

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPlaymobil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen