Plus-Plus Pastel anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Materiale: Phthalat frit LDPE materiale | Mål: 4 x 20 x 12 mm | Farver: Pastel farver | Antal: 1 pose med 1200 brikker

"Kvaliteten er helt i top, og vi har efter mange timers byggen og leg ikke konstateret tegn på slid, selvom man sagtens kunne have forestillet sig at kanterne begyndte at blive slidte eller flossede, når brikkerne skal presses sammen på den måde, som de skal. Det holder også farverne fint..."

En anmeldelse af Plus-Plus Mini

Vores ældste datter Marie elsker byggelegetøj som Lego og Magplayer/Magna-Tiles, og derfor var det et hit, da hun for et par år siden fik en pakke Plus Plus i gave. Plus-Plus er et dansk designet byggelegetøj, hvor man sætter brikker sammen til alt hvad hjertet begærer. Brikkerne har form som to plusser ved siden af hinanden, og det giver en form, der er let at sætte sammen.

Marie blev hurtigt glad for det, men efter et stykke tid stoppede hun med at lege med det, for når hun havde bygget det efter tegningerne, legede hun ikke så meget med det, hun havde bygget – hun kunne bedre lide at bygge, end at lege med det hun byggede. Desuden fandt hun også LEGO Friends, som tog en del af opmærksomheden.

Da jeg blev tilbudt at skrive denne anmeldelse af de små Plus-Plus brikker, slog jeg derfor straks til, da hun så ville få en pose med 1200 brikker til test, og så kunne hun jo bygge endnu mere, end hun kunne med de omkring 500 brikker, der var i hendes første sæt.

Brikkerne fås i pakker med forskellige farver – den vi har testet, er blandede pastelfarver, men de fås også i neonfarver eller ”basisfarver”, eller i poser med én farve i hver. Der er også æsker hvor brikkerne er tilpasset til at kunne bygge bestemte figurer, som f.eks. prinsessetema eller biler (så hedder de Plus-Plus GO!).

Plus-Plus brikkerne fås i to størrelser – vores er i ministørrelsen, som er ca. 2 cm og anbefales fra 5 år og op, men de findes også i en større udgave (Plus Plus Big), som anbefales helt ned til 2 år. De små brikker kan dog sagtens bruges af yngre børn end 5 år, og vores mindste, som lige er fyldt 4, har også været rigtigt glad for dem i et stykke tid.

Masser af inspiration på nettet

Pga. den lidt specielle form, kan det godt være lidt svært selv at finde på noget at bygge i starten (i hvert fald for os). Her hjalp det lidt at Marie allerede havde en æske, hvor der var byggevejledning til, så hun havde allerede prøvet det. Alligevel gik hun ofte lidt i stå i starten og spurgte ”hvad skal jeg bygge?”, fordi hun var vant til, både fra den første æske hun havde og fra sit Lego, at have en byggevejledning at følge. Heldigvis kan man, når man som jeg ikke er så kreativ, finde masser af inspiration på nettet – farverne kunne selvfølgelig ikke altid blive de samme, når det var pastelfarverne vi havde, men det vigtigste var også at få noget inspiration til, hvad man kunne bygge.

Når man nu ikke kan finde på noget selv, er der heldigvis masser af inspiration på nettet og i Plus Plus appen.

Plus Plus har også en app til både Android og IOS, hvor man kan finde inspiration, og tage billeder af sine kreationer, som man kan dele med andre brugere af appen. I Appen er der også nogle trin-for-trin byggevejledninger til forskellige ting. Når man har brikker i pastelfarver, bliver man dog lidt ramt af, at man oftest ikke kan ramme de farver, der bliver brugt i appen – det er f.eks. lidt svært at lave en tiger uden orange brikker. På en del af tingene betyder farven dog ikke så meget.

Plader hjælper, når der skal bygges i højden

En af de fede ting ved Plus Plus, er muligheden for at bygge i alle mulige retninger pga. den lidt specielle udformning. Det giver også muligheden for at bygge både i 2D og 3D – i starten holdt Marie sig mest til 2D ting, da det både var nemmest at finde på nettet og nemmest at lave, når man bare så et billede, men efterhånden gav hun sig også i kast med 3D konstruktioner.

Her er det umiddelbart en fordel med de plader, man også kan få til, men de fulgte ikke med i denne pose, så hun måtte nøjes med de to plader, der var i hendes første æske. Pladerne kan dog også købes løst, hvis man har købt et sæt kun med brikker.

Made in Denmark

Udover at være et godt byggelegetøj, har Plus Plus brikkerne også en anden – i mine øjne – god egenskab: De er dansk produceret på en fabrik i Holbæk, hvor de også gør noget ud af at være klimabevidste, og derfor kører 100% på grøn energi fra vindkraft, og sørger for at alt spildmateriale fra produktionen bliver smeltet om, og brugt i de næste produktioner. Det er selvfølgelig fri for phthalater, PVC og andre usunde stoffer, så man kan lade sine guldklumper lege med det uden at skulle tænke på, hvad de bliver udsat for.

Plus Plus har vundet flere legetøjspriser rundt om i verden for deres brikker, så det er ikke kun herhjemme at det er populært, bare fordi det er dansk.

Vores mening om Plus Plus Mini

Vores to tøser er rigtigt glade for at være kreative, både med tegninger, perleplader og byggelegetøj som MagPlayer, Magna-Tiles og Lego. Her fandt Plus Plus brikkerne hurtigt plads i deres hjerter, så der nu var endnu en mulighed for at udfolde kreativiteten. Plus Plus kræver måske lidt mere kreativ tænkning end f.eks. Lego, da der pga. formen altid vil stritte ender ud alle vegne – det gør dog ingenting i mine øjne, og det gør at man til gengæld kan bygge i alle mulige retninger.

Der kunne måske godt have været et hæfte eller noget med, med forslag til ting at bygge (eller de kunne sælge det ved siden af, som f.eks. Hama gør til deres perler), men heldigvis var der inspiration at hente på nettet og i appen. Der ligger et par hæfter, man kan downloade på Plus Plus’ hjemmeside, hvor der er inspiration til, hvad man kan bruge brikkerne til, men der er ikke mange byggevejledninger i.

Til gengæld fik vi et par andre ideer fra dem, som at bruge det til at lære klokken eller landes flag. Jo mere man fik bygget, jo bedre blev vi også til bare at finde på noget selv, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan bygge. Appen er fin til at få inspiration eller byggevejledninger, det er dog mest ret små ting, der er i den. Selve byggevejledningerne (både dem i appen og det hæfte, der fulgte med hendes første æske) er ikke helt lige så nemme at følge som Lego, men med lidt hjælp engang imellem, kan Marie på 7 godt følge dem.

Kvaliteten er helt i top, og vi har efter mange timers byggen og leg ikke konstateret tegn på slid, selvom man sagtens kunne have forestillet sig at kanterne begyndte at blive slidte eller flossede, når brikkerne skal presses sammen på den måde, som de skal. Det holder også farverne fint – vi har dog ikke sammenlignet vores brugte sæt med et nyt, men vi synes i hvert fald ikke at vi kan se, at de skulle være blevet falmet.

Jeg vil nok anbefale at man til denne pose, som kun består af brikker, tilkøber nogle plader, for det giver bare endnu flere muligheder til, hvad man kan lave med det. Selvfølgelig kan mange 3D konstruktioner stå selv, men for det første er det nemmere at komme i gang, når man kan sætte nederste lag af en konstruktion i pladerne, og for det andet kan man så nemmere lave ting, der er tynde forneden og bredere foroven, som ellers ikke ville kunne stå selv.

Pladerne giver endnu flere muligheder for at udfolde kreativiteten

Vi kan klart anbefale Plus Plus til byggeglade og kreative børn – og vi voksne synes også at de er sjove at bygge med, for det er bare mere hyggeligt at sidde og bygge sammen! Skulle jeg ud at købe til andre, der ikke havde det i forvejen, ville jeg nok vælge begyndersættet, der også har 1200 brikker i forskellige farver, men dertil har 4 plader og en opgavebog, og så kunne man supplere med poserne med løse brikker, hvis man havde brug for flere – vi var i hvert fald glade for, at Marie havde et par plader i forvejen, så 4 plader ville gøre underværker. 1200 brikker virker som et fint antal – vi har ikke manglet, selvom vi nogle gange har bygget 4 personer samtidig (nu havde Marie jo så et sæt på omkring 500 i forvejen, men 1200 er i hvert fald fint til 2 børn).

- Kim Larsen

Læs også anmeldelsen af Plus Plus BIG – Pastel farver

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus brikker

Læs også anmeldelsen af Plus-Plus GO

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPlus-plus

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen