EXIT: Den Fortryllede Skov spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 12 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 60 - 90 min | Sværhedsgrad: 2 af 5 (1 = begynder & 5 = ekspert) | Sprog: Dansk | Antal: 1 spil i æske

"Hvis man er nybegynder i EXIT universet er denne udgave god at starte med. Der er vist på kortene, hvis man fx skal klippe i dem og man ved hele tiden, hvilken side i bogen, der skal bruges til at løse den igangværende opgave. Hvis man tager udgaver i de lidt sværere niveauer, kan man godt ende med at bruge lang tid på at finde ud af, hvad man skal bruge til at løse opgaven, da man ikke får samme hjælp i dem. Der står tydeligt på siden, hvis man ikke må bladre videre, før man har løst den igangværende opgave. Det er ikke fordi, man afslører noget, hvis man alligevel bladrer hele bogen igennem, men udelukkende for, at man ikke skal blive mere forvirret"

En spilanmeldelse af EXIT: Den Fortryllede Skov

”Der var engang… nogle venner, der tog i skoven. Det er jer, lige nu. Men netop som I krydser den eneste bro ind i skoven, hører I et højt WOOOSH – og da I vender jer om, er broen væk”

Sådan starter historien i denne udgave af EXIT. Hvordan kommer I nu ud af skoven, findes der mon en anden bro eller anden vej ud? Det er jeres opgave at slippe ud af skoven, men for at det kan lade sig gøre, må I først gå længere ind og løse en masse gåder/opgaver.

Vi har efterhånden spillet 8 forskellige EXIT udgaver, og derfor turde min mand og jeg godt at tage chancen og se om vi 2 alene kunne løse denne udgave. De lidt sværere udgaver, plejer vi at spille med et hold gode venner, så vi er 4 om det. Men vi har tidligere på en kæreste-weekend, spillet en anden udgave af EXIT i samme niveau, som vi fint kunne klare bare os to, så forventede dette ville blive en smal sag (det endte med at tage knap 2 timer, så helt nem var den altså ikke).

Klar med både saks, papir og blyant

Det vigtigste at vide omkring EXIT spillene generelt er, at man ikke skal være ked af at ødelægge et helt nyt spil. For at løse opgaverne i disse escape-room lignende spil, kræver det nemlig, at man er klar med både saks, papir og blyant og når man er færdig, så duer spillet udelukkende som fyld i en skraldespand.

Da jeg fik mit allerførste EXIT spil gjorde det lidt ondt på mig at skulle klippe i det, skrive på det og ødelægge det. Men må indrømme, at jeg blev så glad for EXIT spillene, at jeg gerne betaler de godt 100 kr., det koster.

Hvis man i stedet havde valgt at tage en tur i biffen, i svømmehallen eller måske ud at bowle for at lave noget sammen, så ville beløbet hurtigt overstige prisen for et EXIT spil. Særligt hvis man er 3-4 om at spille det, hvilket jeg vil anbefale, medmindre man har prøvet det nogle gange før og har en ide om, hvordan opgaverne ”er stillet op”. Det er efter vores mening i hvert fald god underholdning til prisen.

Gennemtænkt spil

Det er et gennemtænkt spil, og undervejs sidder jeg ofte og undrer mig over, hvordan i alverden nogen har kunnet tænke på sådan en finurlig måde og samtidig magtet at lave nogle gåder/opgaver, som ikke bare kræver god fantasi at løse, men sandelig også god fantasi at finde på.

EXIT – den fortryllede skov indeholder regelbog, 30 hjælpekort med hints, 30 resultatkort, 19 mysteriekort, 9 underlige kort, 1 bog, 1 afkodningsskive og 10 mystiske genstande. Hjælpekortene er lavet således, at man ikke bare får løsningen med det samme, man gør brug af dem. Der er 3 hjælpekort til hver opgave, så man starter med at få hints på kort 1 og 2, og kan man stadig ikke løse opgaven, får man løsningen og de 3 tal, der skal bruges for at komme videre på det 3. og sidste hjælpekort. Det er en god måde at gøre det på, fordi man derved får mulighed for stadig selv at løse gåden, når man er ledt i den rigtige retning, fremfor man bare fik løsningen med det samme.

Den anbefalede alder på EXIT – den fortryllede skov er 10 år og opefter. Umiddelbart vil det nok blive lidt for svært, hvis man satte et par 10-årige sammen og bad dem løse opgaverne. Nogle af dem var nemme for os, men det var nok pga. vores erfaring med tidligere spil, og trods det så sad vi alligevel fast i et par opgaver, hvor vi til sidst måtte bruge de medfølgende hjælpekort. Til gengæld så vil det være et godt familiespil, hvor både børn og voksne arbejder sammen. I denne udgave er der rigtig meget tekst, som beskriver historien. Turen igennem skoven er nemlig fyldt med henvisninger til forskellige eventyr, som bl.a. ”Hans og Grethe”, ”Mor Hulda” og ”De syv små dværge”.

Sådan fungerer spillet

Selve spillet fungerer ved, at man skal finde frem til 3 tal, som derefter skal findes på afkodningsskiven under det symbol, der hører til opgaven. Det giver et tal i midten af skiven, som viser, hvilket resultatkort man skal finde frem.

Enten finder man et kort med et rødt kryds, som viser, at det er den forkerte 3-tals kode, man brugte på afkodningsskiven og så må man prøve igen. Eller også er der et kort med illustrationer af alle opgaverne, som henviser til hvilket resultatkort, man derefter skal finde. Hvis man har løst gåden korrekt, vil der på det nye resultatkort stå hvilke mysteriekort, og eventuelle mystiske genstande, man må finde frem til at løse næste gåde. Medmindre der står andet, så bruges alle kort kun én gang. Så når man har løst en gåde, kan man med fordel lægge de gamle kort til side, så de ikke forvirrer.

Hvis man er nybegynder i EXIT universet er denne udgave god at starte med. Der er vist på kortene, hvis man fx skal klippe i dem og man ved hele tiden, hvilken side i bogen, der skal bruges til at løse den igangværende opgave. Hvis man tager udgaver i de lidt sværere niveauer, kan man godt ende med at bruge lang tid på at finde ud af, hvad man skal bruge til at løse opgaven, da man ikke får samme hjælp i dem.

Der står tydeligt på siden, hvis man ikke må bladre videre, før man har løst den igangværende opgave. Det er ikke fordi, man afslører noget, hvis man alligevel bladrer hele bogen igennem, men udelukkende for, at man ikke skal blive mere forvirret.

Vores vurdering

Hvis man ligesom os nyder at bruge tid på at løse gåderne i EXIT, og ender med at ville købe flere, så vil jeg generelt anbefale, at man køber dem efter sværhedsgrad. Man bliver bedre og bedre til at gennemskue udviklernes tankegang, og derfor kan det være en fordel at starte med de nemmeste først og stige gradvist i sværhedsgrad.

Man kan dog også sagtens springe i dem, ligesom vi har gjort. Da vi fik de første, var der nemlig ikke så mange at vælge imellem, så vi tog dem i rækkefølge ud fra, hvornår de blev udgivet. Selvom vi har løst en del i niveau 3 og 4 nu, så blev vi stadig udfordret ved særligt 2 af opgaverne i EXIT – den fortryllede skov, selvom det ”kun” er niveau 2.

EXIT – den fortryllede skov er en god udgave for begyndere, men kan også bruges af erfarne EXIT fans. Af de 8 spil, vi har prøvet, synes jeg, dette er den bedst egnede for børn (sammen med voksne). Er man en familie med halvstore børn, der godt kan lide at løse gåder/opgaver, så vil jeg klart anbefale EXIT – den fortryllede skov som 1-2 timers familiehygge.

- Joan Frederiksen

Læs også spilanmeldelsen af EXIT: Den Gådefulde Villa

Læs også spilanmeldelsen af EXIT: Døden På Orient-ekspressen

Læs også spilanmeldelsen af EXIT: Den Glemte Ø
 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen