Find Monty spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spillere: For 2 - 5 deltagere | Spilletid: Ca. 20 min | Mærke: Beleduc | Antal: 1 spil i æske

"Find Monty børnespillet fra Beleduc, er et spil der hurtigt fanger Mateos interesse. De fritstående elementer som spillet består af, gør hele spiloplevelsen for vores søn, rigtig interessant. Mateo kan rykke på sengen, gulvtæppet, og Katten Monty - lige som han har lyst til. Elementerne i spillet er rigtig lækre, og holder til mange timers spil. Alle fotokortene er tykke, og træ elementerne i spillet er meget robuste..."

Find Monty spilanmeldelse

Katten Monty har gemt sig for hunden - og i sit iver på at komme væk - har Monty rodet det hele til. Dynen og puden er skubbet ned fra sengen, og ligger nu på familiens gulvtæppe. Men, hvor har Monty gemt sig?

Dette er indledningen på børnespillet, Find Monty fra Beleduc. Vores søn, Mateo, på 3 år, og vi som familie - holder meget af læringsspil. I spillet fra Beleduc bliver Mateo blandt andet udfordret i hånd-øje koordinationen, hans koncentration, og i hans rumlige opfattelse. Lad os komme i gang med at spille!

Det praktiske om Find Monty børnespillet fra Beleduc

Find Monty børnespillet er anbefalet fra + 4 år, og er for 2 - 5 deltagere. Spilletiden herhjemme har været mellem 15 - 30 minutter af gangen.

Spillet indeholder:

● Katten Monty
● 1 tæppe
● 1 pude
● 1 dyne
● 1 seng
● 34 fotokort
● .. og én spillevejledning

De 34 fotokort er produceret i tykt og lamineret pap. Det er altså ikke kort man lige kommer til at bukke, og de kan derfor holde til rigtig meget - dejligt! De 34 fotokort er vidt forskellige, og er nummeret i højre hjørne. Jo højere nummeret er, desto sværere er opgaven.

Tæppet er en træplade der har en god vægt, som gør at tæppet ikke glider rundt på bordet. Katten Monty, sengen, og terningen er produceret i træ. Terningen viser symbolerne; på hovedet, forklar, og se/husk. Dynen er produceret i stof som er helt glat, og puden er produceret i rillet stof.

Spillevejledningen er nem at forstå, og forklarer spillets regler rigtig godt. Der er både illustrationer og tekst, der tydeligt viser og forklarer hvordan spillet skal spilles.

Sådan spiller man Find Monty børnespillet fra Beleduc

I korte træk går Find Monty børnespillet ud på, at genskabe illustrationerne fra fotokortene.

Alle elementerne i spillet placeres foran barnet, og alle fotokortene vendes med siden nedad. Barnet slår med terningen. Terningen kan vise 3 forskellige symboler, som betyder:

● En seng. Barnet skal kigge på fotokortet - og så godt som muligt memorere hvor de forskellige ting skal placeres. Barnet vender derefter kortet om igen, og prøver at genskabe illustrationen fra fotokortet.

● En mund. Barnet skal nu modtage instrukser fra medspillerne, om hvor de forskellige ting skal placeres. Barnet må ikke se kortet før opgaven er forsøgt gennemført.

● Vend på hovedet. Barnet skal vende fotokortet på hovedet, og nu bliver udfordringen svær! Barnet skal nu memorere hvor de forskellige ting skal placeres. Barnet vender derefter kortet om igen, og prøver at genskabe illustrationen på fotokortet.

Find Monty spillet kan altså spilles på mange forskellige måder. Barnet kan også genskabe de forskellige illustrationer, mens fotokortet stadig kan ses. I kan spille Find Monty spillet lige som i har lyst til, og det gør virkelig spillet til en favorit herhjemme. Deltageren der først får løst 4 opgaver korrekt, er vinderen af spillet.

Beleduc har beskrevet en masse sjove og lærerige lege, man kan lege med sit barn - eller flere børn sammen. Alle legene omhandler ting fra selve spillet - eller elementer man støder på i spillet. De forskellige lege Beleduc anbefaler, kunne for eksempel være;

  • Hvis der er flere børn om legen, er en gemmeleg helt oplagt! Det ene barn gemmer sig, det andet barn ved hvor det første barn har gemt sig, og skal guide de andre børn eller mor/far (ved hjælp af ord) hen til barnet der har gemt sig.
  • Lad barnet tegne Monty, og find på en sjov historie. Alt hvad du fortæller i historien skal dit barn tegne. Brug gerne farver i historien, som; en rød seng, en gul sol, eller grønt græs. Find farveblyanterne frem, og forbered jer på en rigtig sjov og anderledes leg.
  • Tal om katte. Gøer eller knurrer katte? Er alle katte grå, ligesom Monty? Hvad spiser katten, og kan katte se i mørke?

Vores oplevelse med Find Monty børnespillet fra Beleduc

Da vi introducerede Mateo for spillet første gang, begyndte han at smile. Mateo elsker katte, og spillet var derfor allerede godkendt. Vi fik åbnet spilæsken, og begyndte hurtigt at fordele de forskellige elementer ud på spisebordet.

Mateo var hurtig til at trække det første kort i bunken, og begyndte hurtigt at placere sengen, tæppet, katten, puden, og dynen - præcis som vist på fotokortet. Mateo fik lov til at gribe spillet an, præcist som han ville. Vores snak faldt hurtigt på katte, og hvor meget de egentlig mindede om tigrene.

Vi forklarede kort Mateo hvordan man spillede spillet, og vi begyndte hurtigt at varme armene op - for nu skulle terningen rulles! Mateo slog første gang, og terningen viste; en mund. Det betød altså at far skulle forklare Mateo - med sine ord - hvor de forskellige elementer skulle placeres. Katten Monty skulle stå i sengen, dynen skulle ligge foran
sengen, og puden skulle ligge ved siden af sengen. Mateo fik hurtigt løst opgaven - og fotokortet viste at, han udført opgaven helt korrekt.

Mateo slog med terningen igen, og denne gang skulle han memorere fotokortet han trak. Mateo kiggede længe på fotokortet, og vendte det forsigtigt om. Han satte med det samme Monty op i sengen, og så begyndte Mateo at smile. Vi kunne godt se på ham, at han havde glemt hvordan dynen og puden skulle placeres. Mateo gættede derfor helt forkert, og vi begyndte alle sammen at grine.

Vi spillede et par runder, før terningen viste: vend på hovedet-symbolet. Fotokortet skulle nu vendes på hovedet, memoreres, og genskabes. Pyha, det var en lidt for svær opgave - men vi må sige, at Mateo fik nogle super sjove resultater ud af det!

Vi havde grint mange gange igennem alle runderne, og nu var sværhedsgraden på opgaverne blevet en smule sværere. Vi fandt ud af at Monty både kan være under, ovenpå, ved siden af, bagved eller foran sengen. Vi kunne hurtigt mærke at spillet havde potentiale til at styrke Mateos koncentration, og hans rumlige opfattelse - uden at gå på kompromis med grinene, og det høje humør rundt om bordet.

Vores vurdering af Find Monty børnespillet fra Beleduc

Find Monty børnespillet fra Beleduc, er et spil der hurtigt fanger Mateos interesse. De fritstående elementer som spillet består af, gør hele spiloplevelsen for vores søn, rigtig interessant. Mateo kan rykke på sengen, gulvtæppet, og Katten Monty - lige som han har lyst til.

Elementerne i spillet er rigtig lækre, og holder til mange timers spil. Alle fotokortene er tykke, og træ elementerne i spillet er meget robuste. Alt sammen er vigtige ting i vores bog, når vi har med spil til de helt yngste at gøre.

Find Monty børnespillet fra Beleduc, udfordrer både Mateos koncentration, hånd-øje koordination, og hans rumlige opfattelse - på en super sjov og lærerig måde. Spillet formår hele tiden at udvikle sig, og det bliver derfor aldrig kedeligt.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Mecki & Co.

Læs også spilanmeldelsen af ToPoLoGo GEO

Læs også spilanmeldelsen af Castelino

Anmeldelse af spilBeleducCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen