Pix Brix - Dark Colormix anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Mål: 9 x 9 x 9 mm. | Antal: 1500 stk. | Farvetema: Dark (de mørke)

"Pix Brix klodser giver den vildeste kreative udfoldelse. Der findes ingen regler. Ingen skabelon. Ingen manual. Kun ens egen kreative fantasi. Og børnene elsker det!"

En test af Pix Brix klodser

Vi har kigget nærmere på Pix Brix klodser - Dark, med 1500 styk i æsken.

Det har været sjovt og udfordrende - dels fordi de er meget små, samtidig med at der simpelthen åbner sig en verdens af kreative muligheder og udfoldelser.

Lasse på 7 år har virkelig fået brugt en masse timer, hvor han helt frivilligt har siddet stille og bygget. Det at lege og bygge med Pix Brix er nemlig nemt at gå til.

Det kræver blot klodserne - ikke en masse byggeplader eller andet, lim eller strygejern, for at få Pix Brix til at sidde sammen. De kan skilles ad igen, som normale byggeklodser. De er sjove, sikre og så kan de genbruges.

Pix Brix er også kompatible med andre kendte plastklodser, såsom Hubelino Pi og Lego.

Børnene kan selv

Herhjemme er vi fan af ting, som børnene selv kan gå til, så de kan lære og udvikle sig, samtidig med at de bliver selvstændig og selv-hjulpne. Og det hjælper Pix Brix godt på vej med.

Alt man skal gøre, er simpelthen at få brikkerne til at glide på plads på alle 4 sider - hvilket også styrker dit barns finmotorik og koncentrationsevne - og så bygger man i 2D - hvis man vil bygge i 3D kan man blot bygge ovenpå og opad indtil man ikke gider mere, men kreativiteten fanger.

Herhjemme er vi også vilde med LEGO - og Pix Brix er kompatibel med legoklodser og byggeplader - så hvis man ønsker at udvide lidt, så er det bare den optimale mulighed! For hvem har ikke allerede noget LEGO i sit hjem, hvis man har børn? Legen er uendelig.

Dark - den mørke farveserie

I den Pix Brix æske vi har valgt, er der 1500 styk Pix Brix klodser i. Drengene var hurtige til at vælge den mørke farve (Dark). De mente åbenbart at Dark var mest til drenge - og Light var til piger, men alle farvekombinationer kan bruges af både piger og drenge. Pix Brix er selvfølgelig fremstillet af genbrugbart plast.

Specifikationer

OBS: IKKE for børn i 0-3 års alderen! Indeholder små dele, som kan sluges..

Mærke: Pix Brix

Materiale: Plast

Mål: (på et stk. Pix Brix) L:9 x B:9 x H:9 mm.

Farvetema vi har valgt: Dark / Mørke

Alder: Anbefales fra 5 år +

Antal: 1 kasse med 1.500 pix brix klodser

Pix Brix findes i 32 forskellige farver og er opdelt i 3 farvetemaer.

- Dark (Mørke farver)

- Medium (Medium)

- Light (Lyse farver)

Er Pix Brix STEAM legetøj?

Pix Brix er også et certificeret STEM/STEAM institutionslegetøj. Se blot nogle af de mange egenskaber, som gør Pix Brix legetøjet til en del af STEM/STEAM læringskonceptet.

  • Det skal benytte et aspekt fra S.T.E.A.M.
  • Det skal være sjovt!
  • Kan kombineres med andet legetøj!
  • Relaterer til en virkelig verden!
  • Tillader børn at forsøge og at fejle!
  • Stimulerer problemløsning!
  • Er kønsneutralt!
  • Giver barnet selvtillid!
  • Udfordrer kreativiteten!
  • Giver sociale og følelsesmæssige kompetencer!

Legen med Pix Brix

Pix Brix gør det muligt at forbinde leg og læring. Og det er virkelig en ting vi vægter højt herhjemme. Læring kommer nemlig ofte gennem legen.

Vi sortere farverne, snakker om farverne, vi snakker om former - firkanter, trekanter, vi tæller klodserne, sætter dem sammen i farver og flere farver på en gang, vi spejler dem og øver matematiske opgaver, netop som de gør i skolerne i deres bøger, vi tager bare opgaven ‘ud på bordet’, for min erfaring er, at børn lærer bedst ved at have tingene i hænderne og undersøge og lege med det - ja, kun fantasien sætter grænsen.

Derfor er det et must have på et børneværelse. Egentlig kræver det ikke meget at lege med Pix Brix, for så snart man begynder at samle nogle af klodserne, så kommer resten af sig selv, og i takt med man kommer flere klodser på, jo mere folder fantasien sig ud.

Pix Brix kan synes svært at samle i starten, da der er små hak i klodserne, som skal passe med hinanden, derved kommer finmotorikken virkelig i brug, samtidig med koncentrationsevnen bliver udfordret.

Man kan ikke bare ‘skynde’ sig igennem legen med Pix Brix, det kræver lidt tålmodighed og fordybelse, men ligeså snart man har fundet teknikken, så kører det derud af og man bliver revet med og bygger mere og mere på.

Ja, selv voksne kan nemt finde sit indre legebarn frem i forbindelse med Pix Brix klodserne. Når legen er slut, så kan man enten skille klodserne af igen og lægge dem tilbage i kassen så de er klar til leg igen, eller man kan stille det op i vindueskarmen som kreativt pynt.

Det går nemlig ikke i stykker, hvis man skulle komme til at vælte det (ligesom ustrøget perleplader, puha!) og hvilke børn vokser ikke lige 5 centimeter, når de ser at deres flotte, kreative gave, som de har lagt masser af timer og kreativitet i, står til pynt i mor og fars stue? Vores drenge gør i hvert fald :-)

Vurdering af Pix Brix Dark

Vi er meget imponeret over konceptet. Der er meget mere leg i det, end vi først lige troede. Jeg tænkte at Lasse på 7 år hurtigt ville komme til at kede sig - det var dog ikke tilfældet. Faktisk fordyber han sig overraskende meget i Pix Brix.

Som han selv siger ‘’Mor, jeg elsker at lave perler - det her er bare meget bedre, for det går ikke i stykker hvis man taber det ligesom perleplader, så det her er meget sjovere’’.

Dog kan lillebror Felix på 3,5 ikke helt være med i legen. Hans finmotorik og koncentrationsevne er endnu ikke helt hvor den skal være, i forhold til at bygge med Pix Brix. Han forsøger ihærdigt, men det bliver desværre ikke til så meget som han selv havde håbet - han måtte indse han stadig var lidt for lille.

Men til Lasse på 7 år derimod... Der er Pix Brix helt perfekt. Det passer super godt ind aldersmæssigt. Så hvis dit barn elsker Lego og at være kreativ - så vil jeg bestemt anbefale Pix Brix!

Man behøver ikke flere pakker for at lege og være kreativ, en enkelt kasse til at starte med er helt fint, og så kan man altid købe flere hen ad vejen, i andre farver hvis det skulle være.

Herhjemme har 1500 klodser været nok.

Pix Brix klodserne går ikke i stykker eller knækker, så det er ikke et problem at bygge med "kun" 1500 Pix Brix klodser. Det er en god mængde og overskueligt for børnene. Man kan også købe pakker med samme farve - hvor der fx kun er grøn i, men herhjemme hitter dem med flere farver, det giver større muligheder for at bygge.

Pix Brix er et super alternativ til byggeklodser, de er nemme at samle og mulighederne er uendelige. Selv endda prisen er til at være med på! Køb dem her, til sølle 159,95 kroner for en pakke med 1500 styk. Vælg mellem Light, Medium eller Dark farvetema (vi har testet Dark i denne anmeldelse).

Herfra den bedste anbefaling og klart noget af det, som fremadrettet vil have en fast plads på skrivebordet hos vores ældste dreng.

- Sarah Grønbæk

Pix Brix klodserne kan også bruges til "Pixel Art"
Se mere i YouTube videoen herunder...
https://youtu.be/QWnxQXt1tws
Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPix brix

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen