BRIO Smart Tech anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materialer: Fremstillet i Plast og FSC-certificeret træ | Serie: Smart Tech

"Alt i alt så har Inger haft virkelig meget fornøjelse af hendes forskellige BRIO Smart Tech ting. Det er rigtig fedt, at BRIO har fået udviklet deres Smart Tech teknologi, så toge, tunneller mv. “taler” sammen..."

Begejstret over at prøve BRIO Smart Tech

Som barn legede jeg utrolig meget med BRIO og jeg har derfor altid glædet mig til, at mine egne børn skulle få en alder, hvor de havde lyst til at lege med det fantastiske tog.

Heldigvis, så har Inger taget legen med trætoget til sig og med de “nye” ting som BRIO Smart Tech har gjort ved det klassiske BRIO tog, så er der garanti for rigtig mange timers underholdende leg!

Inger havde arvet en lille smule BRIO fra min barndom og det har hun indtil nu været fin tilfreds med. Det var selvfølgelig en anelse og slidt og var kun den helt klassiske togbane med et enkelt, manuelt drevet, tog - så det har ikke været noget legetøj som hun har brugt alt for meget tid på.

Derfor var både hun og jeg meget begejstret over at skulle prøve BRIO Smart Tech, hvor der både er elektriske tog der kan sige lyde og køre selv, samt smarte action-tunneller, der kan få toget til at stoppe, køre baglæns og meget, meget mere...

Lidt om BRIO Smart Tech

BRIO Smart Tech kører på såkaldt RFID teknologi og det er denne teknologi der gør de muligt for tog og eksempelvis action-tunneller at “snakke” sammen.

RFID er en meget sikker måde at lave trådløs forbindelse på, og man skal derfor ikke umiddelbart frygte, at man udsætter sit barn for farlige stråler - det synes jeg er en god ting at vide!

Se mere på varenummer 33834

Det gode ved BRIO er, at uanset om man har BRIO World eller BRIO Smart Tech, så passer delene sammen!

Vores oplevelse med BRIO Smart Tech

Vi har været så heldige at få lov til at prøve nogle forskellige sæt fra BRIO Smart Tech.

Først har vi kigget på tingene hver for sig, og sidenhen byggede vi en stor togbane, hvor vi satte det hele sammen :)

Der er desuden på de fleste af Smart Tech æskerne en lille URL kode. Hvis man benytter sig af denne kan man via YouTube se en sjov lille video, som er lavet af BRIO, og som viser en animeret togverdenen, med mange af de ting som man kan købe og selv lege med.

Det er en meget god start på at skulle i gang :)

BRIO Smart Tech Togbanen - 33873

Smart Tech togbanen er den perfekte “starterpakke” hvis man skal introduceres for BRIO Smart Tech eller bare vil give sit barn sit første BRIO togsæt - der er virkelig mange timers leg alene i denne pakke.

Der medfølger I alt 17 ting i pakken: Ét Smart Tech lokomotiv og en passagervogn, ni togskinner, en Smart Tech togstation, én BRIO mand og tre tunneller - den røde får lokomotivet til at standse, den grønne får det til at køre baglæns og den sorte får lokomotivet til at trutte i hornet.

Inger var virkelig klar på at skulle samle banen, så vi besluttede at bygge den bane der også var udenpå kassen.

Vi hjalp hinanden med at få samlet skinnerne også var det ellers Ingers job at få placeret tunnellerne. Til at starte med satte hun alle tunnellerne lige efter hinanden, og det gav mildest talt det stakkels tog en lidt forvirrende “køretur” fordi det hele tiden måtte stoppe, trutte i hornet og køre baglæns.

Inger syntes det var virkelig sjovt og eksperimenterede meget med at sætte dem forskellige steder på togbanen. BRIO manden kom med som passager og stod henholdsvis af og på når toget kørte ind på togstationen.

BRIO Smart Tech, Løftebro - 33961

Med BRIO Smart Tech Løftebroen medfølger naturligvis den store bro og to stykker togbane, som skal bruges som henholdsvis op- og nedkørsel til broen.

På broen sidder der et drejehjul som kan køre broen op og ned. Det der gør broen rigtig smart - og sjovt nok også derfor den indgår i Smart Tech serien - er fordi, at hvis broen er kørt op, så sendes der automatisk et signal til toget om, at det skal stoppe når det nærmer sig.

Inger var meget begejstret for at åbne kassen op med broen og hun gik straks igang med at dreje på det lille orange hjul, som fik broen til at gå op og ned.

Vi satte det straks sammen med den allerede samlede togbane og Inger tog med det samme toget og satte det hen foran broen så den kunne køre over. Inger satte skiftevis broen op og ned - og hun syntes det var ret sejt, at toget selv kunne se det skulle stoppe, når hun havde slået broen op ?

En ting som jeg synes er ret sejt ved broen er, at hvis toget er stoppet på grund af, at broen har været oppe, så kører toget automatisk videre, når man sænker broen igen - det er da ret fedt :)

BRIO Smart Tech, Container Kran - 33962

I container kransættet medfølger den store kran, en lastbil + en ladvogn (som også kan sættes bagpå et tog), en “container”, en BRIO mand og en lille rampe til lastbilen.

Container kranen fra BRIO synes både Inger og jeg var ret sej. På kranen sidder der et lille hjul som man kan hejse og sænke snoren med (der sidder i enden en lille magnet og det samme gør der på containeren, så man kan løfte den fra eksempelvis toget til lastbilen og omvendt).

Kranen kan dreje 360 grader og har den funktion, at den kan sende et signal til toget om at stoppe, kører videre eller vende om. Inger havde en fest med kranen og de mange ting den kunne og vi fik hurtigt sat den ind som en del af vores togbane.

Ladvognen blev sat på lastbilen og Inger kørte lidt rundt med lastbilen indtil hun kom til kranen og ventede på, at toget skulle komme forbi.

Inger hurtig til at få det standset og hejst containeren op (og samtidig flyttede jeg lige ladvognen over bag toget), også fik hun smidt containeren af og det kunne køre afsted igen :)

BRIO Smart Tech, Tunnelpakke - 33935

( BRIO Smart Tech, Lokomotiv m. tunneler - 33834 )

Vi var så heldige at få lov til at prøve to forskellige Smart Tech Tunnelpakker. I den ene pakke medfulgte et Smart Tech lokomotiv samt to.

I den anden pakke medfulgte to tunneller - en grøn som får lokomotivet til at øge farten og en sort tunnel som får lokomotivet til at sænke farten.

Tunnellerne er noget af det, som jeg virkelig synes adskiller BRIO Smart Tech fra almindeligt BRIO. Det er sjovt at se hvordan Inger bruger tunnellerne som en del af legen og se hvordan hun forsøger forskellige konstallationer såsom eksempelvis at sætte to tunneller ved siden af hinanden som begge får toget til at køre den anden vej - så toget bare kører i ring :)

Eller ting som at hun hele tiden flytter tunnellen der får toget til at trutte i hornet, således at toget på hele “rejsen” nærmest giver lyd fra sig :) Herudover er der selvfølgelig også bare det at sætte alle tunnellerne på banen på én gang, hvilket også er en stor fornøjelse for Inger.

BRIO Togskinnesæt med 16 stk - 33402

I Brio Togskinnesættet medfølger der i alt 16 originale BRIO skinner. Der er alt lige fra lange lige strækninger, til sporskifter og sving. Selvom der ofte til de store togbanesæt fra Brio medfølger en del togskinner, så er det altså bare vanvittigt fedt, at have lidt ekstra skinner at gøre med - på denne måde har vi i hvert fald kunne lave flere forskellige togbaner, når vi har leget med vores Brio ting.

Togskinnesættet er fra Brio World serien og er derfor et perfekt et eksempel på, at uanset om der står BRIO World eller BRIO Tech (eller om det er noget gammelt BRIO legetøj man har arvet), så passer det altsammen med hinanden - det er sgu da lidt dejligt :)

Da vi først åbnede togskinnesættet var Inger virkelig begejstret for, at der var endnu flere togskinner - hun gik fluks igang med at samle dem og inden længe havde vi ved hjælp fået lavet én stor togbane, der samlede alle tingene fra BRIO.

At tilføje en ekstra pakke med skinner giver lidt mere frihed til hvordan man ønsker at bygge sin togbane og lave den forskellige fra gang til gang. Når Inger så samtidig havde en masse tunneller og to lokomotiver, så gav det bare endnu flere sjove timer med leg.

Alt i alt så har Inger haft virkelig meget fornøjelse af hendes forskellige BRIO Smart Tech ting. Det er rigtig fedt, at BRIO har fået udviklet deres Smart Tech teknologi, så toge, tunneller mv. “taler” sammen.

- Anders Østergaard

Læs anmeldelse af flere BRIO Smart Tech produkter

https://youtu.be/0Nncy6b2q7s
Anmeldelse af legetøjBrioCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen