Pearls spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Spilletid: Ca. 20 - 25 min. | Spillere: for 2 - 6 deltagere

"Du er dykker og skal dykke efter sjældne perler. Jo sjældnere perlerne er, jo flere point. Saml flest muligt ens perler og lav perlehalskæder om til bonuspoint. Det er et "nemt og hurtigt at gå til" -kortspil, du med fordel kan spille med børn og spille hvor som helst. Det, der gør spillet spændene er, at du skal finde ud af, hvornår det er det rigtige tidspunkt at sælge dine perler..."

Sådan spiller du Pearls

Hver spiller får 6 kort på hånden og der ligger hele tiden 6 kort midt på bordet, som er fælles for alle. Kortene har forskellige farver og point.

I skiftes til at have tur. Nu gælder det om at samle flest muligt ens perler. Når det er din tur vælger du en farve på bordet, og så skal du tage alle kortene i den farve. Men du må kun tage kortene, hvis antallet af kort på din hånd ikke overstiger 10.

Hvis du har 10 kort på hånden, er du nødt til at sælge dine kort. Når du sælger dine kort, vælger du alle kortene i en farve og sælger dem.

Hvis deres talværdi matcher en af halskæde-bonus kortene kan du få ekstra point.

Som med så meget andet vi kender i denne verden, så er de mest sjældne kort også dem med flest point på. Når det er din tur kan du enten samle kort, eller sælge dine kort.

Jo flere ens kort, jo flere point.

Du skal overveje nøje , hvornår du skal sælge, for at være sikker på, at din modspiller ikke sælger samme antal kort før dig.

Hvornår skal du sælge halskæden?

Du kan når som helst sælge dine værdifulde perler. Uanset om du har bare et kort med en perle eller op til 10 af samme slags. Der er halskæder som giver bonuspoint til de spillere som først får solgt henholdsvis 4, 5..- op til 9 først.

Spillets strategiske overvejelser

Venter du for længe med at lægge dine kort, fordi du vil samle flest mulige perler, kan en anden spiller have solgt tidligere og det er ham der får halskæden foran dig. Gør du det for tidligt, kan du have solgt nogle af de perler med for lave point for at sikre en halskæde, men får ikke nok point, da perlerne i sig selv ikke gav nok.

Hvis du f.eks. samler 5 kort med nul point, får du måske perlekæden med 5 bonuspoint, men du får ingen point for dine kort, fordi værdien er nul. At samle og sælge på det rigtige tidspunkt, er nøglen til spillet.

Tag Pearls med på farten

Pearls kommer i en lille æske, der ikke meget større end et almindeligt spil kort. Der er 110 kort og et sæt regler - på en enkelt side.

I et brætspilsmarked med stor konkurrence, kunne man som udgiver fristes til at lave en større æske med unødvendigt mange plastik inserts. Her har man derimod holdt det kompakt og gør det på den måde meget nemmere at transportere. Et stort plus, da spillet er oplagt til at tage med på en ferie.

Spillet varer cirka 20-25 min og det er vel at mærke inklusiv introduktion og regel oplæsning. Det er rigtig nemt at gå til og kan evt. bruges som opvarmning til en større brætspilsaften, for de mere seriøse brætspillere.

Pearls er spillet for hele familien

Alle de 110 kort har den fordel at de, som i et almindeligt kortspil, ingen tekst har. Hvert af de 110 kort har et billede og et tal. Så her har vi et spil til familiens lidt større børn, som ikke gider spille UNO, Sorteper og den slags.

Pearls er dog et noget sjovere spil end UNO. Det samme gælder for reglerne. Det er nemt og hurtigt at komme i gang. Utålmodige børn og nybegyndere kan alle være med.

Som tidligere beskrevet, inviterer spillet til at tage med på camping tur eller familieturen til Spanien. Tidsfordriv i lufthavnen. Spillet ligger i kufferten sammen med eksempelvis Love Letter, Codenames, Dixit m.fl.

Hvad synes vi?

Alt i alt et fornøjeligt lille let spil til den rette spiller, det rette sted og den rette begivenhed. Spillet henvender sig især til nybegyndere og børn, eller som let underholdning, på en lun sommeraften i Spanien, efter en alt for varm dag ved stranden, på grund af spillets lave kompleksitet. Det vil sige, at der ikke er så mange taktiske eller strategiske overvejelser.

Det, der gør spillet interessant er, at du skal gøre sig nogle overvejelser om, hvornår det er det rette tidspunkt at sælge dine perler, og du skal holde øje med, hvilke kort dine modspillere tager, så du kan vurdere, om du måske skal sælge dine perler tidligere, end du havde tænkt dig, så din modspiller ikke sælger den type perlehalskæde, som du ville have solgt.

Jo flere spillere der er med til at spille, jo sværere er det at styre spillets gang, fordi der går lang tid fra det er din tur - til det bliver din tur igen. Måske skal du ændre taktikken i løbet af spillet, hvis der kommer helt nye kort på bordet i løbet af runden.

- Nicoline Sørensen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen