LEGO Education: Rørbyggesæt anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 – 6 år | Indeholder: 150 dele | Varenummer: 45026

Vi har fået æren af at teste og anmelde sættet ”Tubes” fra LEGO Education fra Legebyen.dk.

Vi er en mindre familie på tre, med Liv på næsten 2,5 år, som virkelig elsker LEGO, og at lege med LEGO. Liv har masser af LEGO, dog mest Duplo, og LEGO er ultimativt hendes yndlingslegetøj. Hun bliver derfor meget begejstret, da hendes far finder æsken frem, og vi går i gang med at åbne æsken.

Først vil jeg hurtigt forklare hvad LEGO Education går ud på, og hvorfor LEGO Education er et meget succesfuldt kreativt produkt til læring. LEGO Education er en gren af LEGO der henvender sig til institutioner og læringsmiljøer.

Sættene er specielt designet til at fremme læring, ved brug af de karakteristiske klodser. Som LEGO selv skriver på deres hjemmeside:

”use play to open up the world of early math, science, and language skills… Foster a love of discovery and investigation to help the youngest students develop social and emotional skills that set them up for a lifetime of successful learning”

Dette citat henvender sig til de mindste, og fokuserer derfor på de kompetencer som de mindre børn skal kunne, såsom udvikling af sproget og udvikling af sociale relationer. Citatet er henvendt mere til de børn omkring Livs alder, og op til en 5-6 år.

Det betyder dog ikke at LEGO Education kun henvender sig til de mindste. Ifølge LEGO kan LEGO Education henvende sig til mange forskellige aldre, helt op til de ældste i folkeskolen. Men fælles for alle LEGO Education sættene, er det at de fremmer læringen og giver et kreativt indspark til undervisningen. Derfor har LEGO Education blandt andet også valgt at lave lektionsplaner, som lærerne kan benytte sig af.

Det er dog vigtigt at notere, at selvom LEGO Education er lavet og indrettet til læringsmiljøer og institutioner, betyder det ikke at de ikke også kan bruges i privaten.

LEGO Education delen er mere en form for ekstra udfordring man kan tilføre, og det vælger man jo selv. Klodserne kan derfor også sagtens bruges, som man f.eks. ville bruge et LEGO Duplo sæt, men i lige præcis LEGO Education er der muligheden for at udvikle og udfordre børnene på andre måder.

Derfor er der blandt andet også disse inspirationskort med i sættet, så man kan skabe rutsjebaner som ligner dyr. Dette LEGO Education sæt er udviklet til førskolebørn (3-6 år), med et fokus på at identificere modeller, farver og samle disse baner.

Vi startede med at pakke æsken ud og så lod vi Liv vælge et inspirationskort og så byggede vi ud fra det. Liv hjalp hendes far med at bygge en af rutsjebanerne og derefter valgte Liv at prøve at parre boldene med rørene (se billede). Og derved parre farverne. I lige præcis den aktivitet lå der en stor motorik udfordring for lige præcis Livs alder.

I mellemtiden havde Livs far Mathias bygget den ene af rutsjebanerne og så begyndte Liv at lege med den. Dette sæt er ultimativt en af de sæt Liv har, der har optaget hende allermest. Hun var meget begejstret for rutsjebanerne og boldene.

Derfor valgte Mathias også at prøve og bygge en kæmpe rutsjebane til Liv, som hun hjalp ham med, og den var hun sindssyg begejstret for. De brugte lang tid med den kæmpe rutsjebane som Liv virkelig syntes var sej. En af de mere spændende aspekter af dette sæt er også farverne, og vi brugte derfor også meget tid til at snakke om farverne med Liv, og lod hende finde farverne på den kæmpe rutsjebane.

Hvis man har børn der er ældre, er der også mange andre aktiviteter, som Liv desværre ikke er stor nok til at forstå endnu. Mange af figurerne fra inspirationskortene er lavet symmetrisk, og dette kan man bede børnene forklare hvordan det kommer til udtryk. Evt. sammenligne en symmetrisk figur, med en figur der ikke er symmetrisk.

Derudover kan man jo også vælge at bygge ”Freestyle” og ikke ud fra inspirationskortene. De lidt ældre børn kunne derfor bygge en figur som de selv finder på, eller en rutsjebane de selv finder på, og forklare hvad denne figur kan eller hvorfor de har valgt de farver osv.

Som tidligere nævnt henvender sættet sig til 3-6 årige, og Liv kan derfor knap være med til at samle rutsjebanerne osv., men dette sæt kommer til at gavne hende langt mere når hun lige bliver et år ældre.

Det betyder dog ikke at hun ikke fik noget ud af sættet. Hun brugte umådelig lang tid på at lege med rutsjebanerne og boldene, men også den store rutsjebane som hendes far byggede.

Hun fangede også hurtigt at nogle af figurerne lignede dyr, og vi kunne derfor snakke om dyrenes egenskaber, såsom elefantens snabel.

Som tidligere nævnt er det en af de sæt hun har, som vi har set at hun har leget mest med, hvilket jo i sig selv vidner om en succes. Vi mener derfor at det er et meget lærerigt sæt, som også giver plads til fri leg med rutsjebaner og bolde.

Vi er meget begejstrede for sættet.

- Camilla Hejgendorf

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjLego duploLego education

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen