Partners Duo spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 min | Spillere: For præcis 2 deltagere | Antal: 1 spil i æske

"Jeg synes, Partners Duo er et fint og hyggeligt 2-player spil. Det er ikke som sådan nyt og revolutionerende, men som vi kender det, bare i en mindre udgave til 2 personer. Et spil tager ca. 20-30 min. så det er helt perfekt som et hurtigt spil i campingvognen, sommerhuset eller lign. Ikke mindst fordi det ikke fylder så meget, så det er nemt at tage med i kufferten..."

En spilanmeldelse af Partners Duo

Det er efterhånden mange år siden Partners spillet (for 4 spillere) kom frem. Efter nogle år kom Partners+, hvor man kunne spille 6 personer. Nu er Partners Duo så landet på hylderne, som er for 2 personer. Vi har i tidens løb nydt at spille Partners rigtig mange gange, men da vi fik børn, blev det mindre og mindre, da overskuddet og tiden ikke helt var til at få venner på besøg så ofte. Derfor blev vi glade for at se, at Partners Duo var kommet til.

Spillet kommer i en solid kasse i et lidt mindre format end det normale Partners. Det indeholder 12 brikker – 6 røde og 6 gule, 30 kort, spilleplade og spilleregler. Kortene er i kraftig kvalitet, som helt sikkert kan holde i mange år.

Spillevejledningen er kort og let at forstå. Jeg lod min 14-årige datter læse den og det gik fint (Jeg tjekkede efterfølgende, at hun havde forstået det hele korrekt). Hvis man kender Partners i forvejen, så er det lige før, man slet ikke behøver at læse reglerne, da det faktisk spilles på samme måde.

Selve spillet

Spillepladen placeres på bordet og brikkerne sættes op i de 4 startcirkler.

Den ene spiller får de 6 røde brikker og den anden får de 6 gule brikker. Der er lidt forskel på de 6 brikker, da 3 af dem har et hul i toppen og de 3 andre har en dut.

Når man stiller dem op på brættet, skal man lige tjekke, at de står i den rigtige startcirkel. Det kan man se ved, at der på 2 af cirklerne er et hul ind i cirklen og de 2 andre er der en ”udposning” på cirklen.

Kortene blandes og hver spiller får 4 kort. De resterende kort lægges i en bunke ved siden af spillepladen. Spillerne skal nu bytte et kort med hinanden. I det normale Partners bytter man til sin medspiller, og vil gerne give et godt kort til den anden. Men i Partners Duo gælder det om at bytte et kort til den anden, som han/hun forhåbentlig ikke kan bruge, da man er modstandere.

Når der er byttet kort, starter den ene spiller med at spille et kort fra hånden. For at kunne rykke sine brikker ud fra startcirklen til startfeltet, skal man have et startkort med et hjerte på. Hvis man ikke har et startkort, kan man blive nødsaget til at smide alle 4 kort væk på én gang.

I Partners Duo er der ingen kort, som udelukkende fungerer som startkort, så hvis man er nået dertil, at alle brikker er i spil, så kan man altså stadig bruge startkortene ved i stedet at flytte det antal felter, der står på dem.

Spillerne spiller på skift et kort. Medmindre de har været nødt til at smide alle sine kort, så kan den anden spiller selvfølgelig spille alle sine 4 kort i træk. Når begge spillere har spillet (eller smidt) alle 4 kort, deles der 4 nye ud.

Dette gøres 3 gange i alt og derefter er det den andens tur til at blande og give kort. Så bytter man igen et kort med hinanden og spiller på skift et kort og sådan fortsætter det, til der er fundet en vinder.

Hvis der står en brik på startfeltet, spærrer den for alle andre brikker (også ens egne), som derved ikke kan rykke videre på spillepladen – og dog. I Partners Duo er der nemlig et kort, som giver mulighed for at hoppe over startfelter, der er spærret.

Hvis man rykker en brik hen på et felt, hvor der i forvejen står en modstander, slås denne hjem til startcirklen. Rykker man til gengæld en brik hen på et felt, hvor der står 2 modstanderbrikker, er det én selv, der ryger hjem – ligesom i Ludo. Hvis man kan spille et kort, skal man gøre det. Det betyder, at man faktisk kan risikere at blive tvunget til at slå sig selv hjem.

Ud for hver startcirkel er der et målfelt ind mod midten. Det gælder om at få de 3 brikker i startcirklen rundt på spillepladen og ind i målfeltet. Man kan dog være heldig at få et +/- 2 kort, som gør, at man slipper for at tage hele turen rundt om spillepladen. Ved at rykke 2 felter bagud fra startfeltet, står man rigtigt ift. at gå ind mod målfeltet med det samme.

Målfeltet skal fyldes op indefra, og hvis man ikke kan ramme præcist med det antal felter, kortene viser, skal man flytte retur igen. Brikker som står inde i målfeltet er fredet og kan ikke slås hjem.

Der findes også ”bytte plads”-kortet, som betyder, at 2 brikker må bytte plads. Man må gerne bytte to af sine egne brikker. Eftersom man skal 2 forskellige steder hen på spillepladen, kan det godt være en fordel at lade en af sine egne brikker med dut bytte plads med en af sine egne uden dut. Kortet med en 4er kan deles og bruges på flere brikker.
De resterende kort er talkort, som kun kan bruges til at flytte det antal felter, som står på kortet.
Spilleren, der først får alle 6 brikker i mål, har vundet.

Vores vurdering

Jeg synes, det er charmerende, at de har lavet kassen noget mindre end det originale Partners.
Det hele kan stadig fint være der, og det er altså rart, når man kan spare lidt plads på hylden.

Hvis man ikke synes ”partner-elementet” i almindelig Partners er det absolut vigtigste, men bare godt kan lide spillets gameplay, så er Partners Duo et rigtig godt bud på et 2-player spil. Der er stort set ikke lavet om i måden at spille på, udover kortene er modificeret til at passe bedre for 2 spillere (altså fx at -4 nu i stedet er +/-2).

Personligt savner jeg lidt samspillet med en partner. Det, at man ikke ved, hvad den anden sidder med og hvordan man bedst hjælper dem videre, er noget af det sjove ved Partners. Det får lidt mere smagen af ”Ludo” i Duo-udgaven, fordi man kun skal styre/hjælpe egne brikker. Efter min mening er der lavet så lidt om, at man faktisk godt kunne spille det almindelige Partners som Duo og omvendt med lidt modifikationer.

Jeg synes, Partners Duo er et fint og hyggeligt 2-player spil. Det er ikke som sådan nyt og revolutionerende, men som vi kender det, bare i en mindre udgave til 2 personer. Et spil tager ca. 20-30 min. så det er helt perfekt som et hurtigt spil i campingvognen, sommerhuset eller lign. Ikke mindst fordi det ikke fylder så meget, så det er nemt at tage med i kufferten.

- Joan Frederiksen

Læs også spilanmeldelsen af Partners+ for 6 deltagere

Læs også spilanmeldelsen af Collecto

Læs også spilanmeldelsen af Blokus

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGame inventors

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen