Ordspil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3-4 år | Spilletid: Ca. 15 min. pr. spil | Spillere: Fra 1 - 2 deltagere

"Med Danspils læringsspil om ord og bogstaver får du nogle gode redskaber til at hjælpe din barn videre på læringsrejsen. Gentagelser er en vigtig del af indlæring, så det er rart at have et spil, man altid kan tage frem, og som barnet selv kan sidde og nørkle med ligesom et puslespil..."

Anmeldelse af Danspils Lær Bogstaver, Lær, Hvad er modsat og Lær, hvad rimer

Lær ord og bogstaver på den hyggelige måde

Danspils serie af læringspil er en fremragende måde at tage de første skridt ind i ordenes verden på en sjov og lærerig måde. Her kan du læse om tre af dem.

Allerede inden de når skolealderen, har de mange børn en kæmpe appetit på at lære nyt og udforske verden. Som forælder gælder det bare om at hjælpe dem godt på vej. Og når det gælder konkrete ting som tal og bogstaver, er det rart at have nogle redskaber at støtte sig til.

Det er netop hvad du får med Danspils fine serie af små, enkle læringsspil. Jeg har allerede set på tre spil om tal. Dem kan du læse om her LINK

I denne anmeldelse ser jeg på tre spil, der handler om sprog. Det er Lær bogstaver, Lær, hvad er modsat og Lær, hvad rimer.

Hjælp til at tage de første skridt

Jeg har testet alle spillene med min datter, der lige er fyldt fem år og skal starte i skole til sommer. Hun synes, det er enormt spændende at lære om bogstaver og ord. Og de tre spil her passer rigtig fint til hendes niveau her før skolestart.

Men niveauet er selvfølgelig meget forskelligt fra barn til barn. Især spillet om bogstaver kan man sagtens bruge tidligere, og omvendt er der også nogle børn, der først får interesse for det senere hen. Men uanset hvad er Danspils indlæringsspil med til at gøre det hele til en leg. Og legen gør det lettere at komme godt i gang.

Fælles for de tre spil er, at de er helt enkle, men fint produceret og illustreret. Det er rigtigt vigtigt for at kunne fange børnenes opmærksomhed.

Lær bogstaver

Bogstaverne er selvfølgelig grundstenen i al læring om ord og sprog, og den grundsten kan man lægge med det første spil: Lær bogstaver. Her gælder det om at matche alle alfabetets bogstaver med dyr, der starter med de bogstaver. Altså lige bortset fra X. Det skal man bare matche med et andet X, fordi producenterne af spillet trods alt ikke kunne finde et dyr, der starter med X.

Brikkerne med henholdsvis bogstaver og dyr passer sammen som et puslespil, så børnene nemt selv kan tjekke, at de har sat det rigtige par sammen.

Med spillet bliver dit barn stille og roligt mere fortrolig med, hvordan bogstaverne ser ud. Og han eller hun får også en forståelse for, hvordan bogstaverne lyder, når de bliver brugt i et ord.

Lær, hvad rimer

Det næste spil handler i endnu højere grad om ordenes lyde. Her gælder det igen om at sætte to brikker sammen, men denne gang, er det to ord, der rimer.

Kortene er selvfølgelig illustrerede, så de er lette at afkode. Og så er alle ordene korte. Ko rimer på sko, og kat rimer på hat. På den måde kan I også bruge kortene til at begynde at stave jer igennem de første ord.

Lær, hvad rimer er en god øvelse, fordi børnene virkelig skal lytte til ordenes lyde. På den måde kan de begynde at forstå de fælles træk, der er mellem alle de nye ord, de hele tiden lærer.

Lær, hvad er modsat

I det tredje og sidste spil bevæger vi os væk fra lydene for i stedet at lære om ords betydning. Det gælder simpelthen om at finde ord, der betyder det modsatte af hinanden. Glad og sur eller lang og kort – bare for at give et par eksempler.

Igen er det en fordel, at barnet selv kan tjekke sine gæt ved at sætte brikkerne sammen som puslespil. Det er tydeligvis meget tilfredsstillende, når det lykkes at samle alle brikkerne på bordet.

Lær, hvad er modsat er en anelse mere udfordrende end de to andre spil. Barnet skal nemlig både tolke kortets betydning og se, om det passer med andre af kortene på bordet. Det kræver lidt mere at udlede, at to forskellige billeder af blyanter betyder lang og kort, end det kræver at genkende en ko, som i spillet Lær, hvad der rimer.

Enkelt og effektivt

Med Danspils indlæringsspil om ord og bogstaver får du nogle gode redskaber til at hjælpe din barn videre på læringsrejsen. Gentagelser er en vigtig del af indlæring, så det er rart at have et spil, man altid kan tage frem, og som barnet selv kan sidde og nørkle med ligesom et puslespil.

Spillene supplerer hinanden godt, så man kan sagtens bruge dem alle skiftevis, men det er også oplagt bare investere i et eller to af dem, hvis man gerne fokusere på et bestemt område i læringen.

Når spillene bliver for enkle for min datter, giver vi spillene videre til hendes børnehave. De passer godt i den sammenhæng, fordi de har den helt rigtige balance mellem leg og læring.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen