BabyBorn Sister og Badekar anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Materiale: Plast | Størrelse: 38 cm. | Vægt: 1,4 kg.

"At lillebror sjældent græder, tror jeg alle familiens medlemmer er godt tilfredse med, men Sister-dukken græder ofte (ved at give dukken et klem på den ene arm, begynder hun at græde tårer), og det bliver der bestemt taget hånd om. Vi har alle fået lov at trøste hende, og tørre tårerne væk, og der er i disse øjeblikke stor opmærksomhed på, hvordan man yder omsorg overfor andre..."

En søster flytter ind

Der er ikke noget, der optager Inger mere end, dukker gør. Hendes dukker indgår i en hver leg, hun har gang i. Siden i sommers har hun på ugebasis nævnt, at hun ønsker sig en dukke af julemanden. Hun har allerede mange dukker, og hun er dukkemor med stort D for dem alle.

Ønsket om endnu en dukke af julemanden har dog været af lidt mere detaljeret karakter. Den skal kunne stå af sig selv, tisse og spise, har hun gang på gang udtrykt.

Derfor blev Baby Born Sister dukken og tilhørende badekar også modtaget med en enorm begejstring.

Den Interaktive BABYborn Sister

Den interaktive dukke fra Baby Born har man kaldt Sister. En storesøster. En rolle som Inger kan dele med dukken, da hun for 6 måneder siden blev storesøster til Peter. Inger elsker størstedelen af tiden rollen som storesøster, men af og til er det lidt nemmere at agerer den store overfor dukkerne, da et fald på gulvet osv. ikke giver de store udslag for en dukke:-)

At kunne se Baby Born dukken gennem den gennemsigtige kasse, og skulle vente på, at mor og far hjalp med at få hende ud, var noget af en ventetid for Inger. Hun var allerede ganske betaget af den nye dukke, bare ved synet af hende.

Det skal dog tilføjes, at tiden med udpakningen var både hyggelig og nem. At dukken og alt tilbehøret ikke blot kan tages ud af kassen på ét sekund, giver tid til en anden form for fordybelse og snak om, hvad der egentligt er med til dukken. Ingen af tingene er dog sat mere fast, end det er let overskueligt at få det løsnet fra emballagen.

Dukken er 38,1 cm lang, og vejer 1,4 kg. Mål som er tilsvarende andre Baby Born dukker, og derfor gør det det nemt at anvende tøj, sko og andet tilbehør, hvis man ejer flere dukker af samme mærke. Det er vores datter så heldig at gøre, og derfor ser vi det som et stort plus, at dukkerne kan deles om tøjet.

Hvad kan den interaktive dukke?

Med denne dukke gik blot nogle af Ingers ønsker om en dukke med forskellige egenskaber i opfyldelse. Sister dukken kan dog meget mere end at spise, tisse og stå af sig selv. Hvis vi starter fra en begyndelse.

Man har med den nye dukke fra Baby Born, gjort det muligt, at dukken kan stå af sig selv, og “bevæge sig”, da dens led er fleksible. Dette er en forskel fra de andre dukker Inger allerede har, og det er bestemt med til at gøre Sister specielt spændende.

Af og til har man på fornemmelsen, at Inger synes det er små irriterende, at hverken hendes lillebror, eller de andre dukker, kan bare lidt mere af sig selv. Hun skal altså hjælpe dem med alt. Det er med at støtte børn og ikke mindst dukker i de ressourcer, de har, så ståfunktionen på Sister dukken bliver brugt ihærdigt.

At lillebror sjældent græder, tror jeg alle familiens medlemmer er godt tilfredse med, men Sister-dukken græder ofte (ved at give dukken et klem på den ene arm, begynder hun at græde tårer), og det bliver der bestemt taget hånd om.

Vi har alle fået lov at trøste hende, og tørre tårerne væk, og der er i disse øjeblikke stor opmærksomhed på, hvordan man yder omsorg overfor andre. En virkelig god læring, hvor dukken også er med til at udvikle børn og deres måde at være empatisk overfor andre på.

Pottetræning er med i Ingers daglige rutiner, og selvom mor eller far altid er med på badeværelset herhjemme, er det nok blevet en lidt sjovere aktivitet, efter at dukken kan sidde overfor og tisse på sin egen potte. Begge piger er vildt seje, og der bliver givet high-fives til både forældrene men også Inger og dukken imellem, efter at de begge har kvitteret med noget i potten.

At man som baby ikke kan spise andet end mælk fra sin mor eller en sutteflaske i de første måneder kan være svært for en 2-årig at forstå, og det var da en sand fornøjelse, at kunne sige “JA”, da vi som forældre igen igen fik spørgsmålet; “kan min nye dukke spise?”.

Meget naturligt var Ingers idé, at dukken skulle spise med, når vi selv som familie skulle spise. Det har vi siden hen fået rettet ind, så Sister dukken enten spiser før eller efter os – selvom dukken kun skal have postevand af hendes sutteflaske ?

Det sjove BABYborn Badekar

Udover den interaktive dukke, har vi været så heldige, at få lov at præsentere badekaret fra Baby Born for vores datter, hvilket kun er med til at give endnu flere oplevelser med dukken.

Den interaktive dukke kan nemlig også tåle at komme i bad, og det er bare et hit.

Badekarret fra Baby Born er mere end blot et badekar. Det er lavet, så der med ét tryk på knappen automatisk kommer vand ud af brusehovedet.

En forskel fra de brusebade Inger er i, til de brusebade hun nu kan tilbyde Sister-dukken og hendes andre BABYborn dukker er, at der også med dette badekar er tænkt på flere effekter.

Når først vandet kommer ud af brusehovedet ses der nemlig også forskellige farver i badekarret, og der spilles melodier og badelyde. Selve bruseren kan trækkes en smule ud, så det blandet andet er muligt at undgå for meget vand i øjnene på dukken.

Inger holder selv af at lege med forskelligt badelegetøj, når hun er i badekar, og derfor bliver Sister-dukken bestemt heller ikke snydt for at lege med den and, der medfølger. Nogle gange bliver de dog enige om, at hun også skal låne noget af Ingers badelegetøj.

Når dukkens hår er vådt, men lige så meget, når det er tørt, er legen “frisør” en oplagt leg, med det lange, glansfulde hår dukken har.

Anders og jeg har flere gange snakket om, at give Inger et “sminkehoved” alene på grund af hendes fascination for langt hår. Vi har dog aldrig fået købt en sådan dukke til hende, da vi synes hun er lidt for lille til selve sminke-delen. Med det in mente er Sister-dukken derfor også helt genial til Ingers behov og interesser.

Som tidligere nævnt medfølger der diverse tilbehør til dukken. Først skal det nævnes at dukken er iklædt et sæt tøj bestående af leggings og en trøje.

Det ser jeg som en stor fordel, så man ikke med købet af dukken føler sig tvunget til at skulle købe tøj ved siden af.

Derudover medfølger en kam, så man med det samme kan rede dukkens flotte hår. Hårpynt som elastikker og spænder er der også vedlagt som tilbehør.

Når nu dukken kan stå, er det også oplagt med et par sko, og også det har producenten tænkt på at medsende i den flotte æske.

Vi kan klart anbefale Sister-dukken fra BABYborn.

- Anders, Stine & Inger

Anmeldelse af legetøjBabybornCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen