Dantoy BIO Biler & Tog anmeldelse

Alder: Fra 2 år | Indhold: 8 dele | Materiale: Svanemærket BIO-plast

"De skønne køretøjer er, ligesom resten af Dantoys BIO-serie, produceret ved brug af BIO-plast, som er fremstillet af bæredygtige sukkerør. Det betyder at legetøjet er 100% genanvendeligt! Så når legetøjet på et tidspunkt kasseres, kan det hele genbruges..."

Fuld fart frem

Det store Dantoy BIO-plast bilsæt med 7 forskellige køretøjer (8 dele), er landet foran vores dør, til stor lykke for vores børn.

Lige siden kassen blev åbnet, har der bare været fuld fart frem !

Disse skønne biler er lette og ligger super godt i hånden. Selv mine små dagplejebørn på 1 år kan løfte dem og bruge dem til leg, selv før de selv, kan køre bilerne rundt.

Min snart 2 og 3 årige kører med bilerne i hele huset, med masser af fart, så vi andre må springe, for ikke at blive ramt. Og man skal lige kigge en ekstra gang hvor man går, for ikke at falde i en parkeret jeep midt i gangen.

Køretøjerne er cirka 18 cm i længden

Så de er lidt større end de populære Funcars som Dantoy også producerer og som bestemt også er anbefalelsesværdige. Min snart 2 årige er selv helt vild med Funcars og har haft en af de små biler i hånden, næste hele dagen lang.

Kassen vi modtog indeholdte et tog med vogn, en jeep, en sej racerbil, en truck, en bulldozer, en bil samt en flyver. Et godt udvalg af forskellige kørertøjer. De har en god størrelse og ligger rigtigt godt i hånden på både store og små, samt de voksne ;-)

Far er også ret vild med at køretøjerne! At de er så forskellige og at man ikke bare får 8 forskellig biler, men at der også er tog, flyver og bulldozer, ligger op til brug på flere måder, samt flere forskellige lege. Især i sandkassen kommer det til udtryk, at kørertøjerne er og kan forskellig ting.

Samtidig er det sjovt, at børnene begynder at genkende køretøjerne ude på gaden og får sat ord og navn på. Når vi leger, snakker vi også om, hvilket kørertøj det er vi har i hånden og hvad det kan...? En flyver kan flyve op i luften, så man kan komme til et andet land.

Det betyder at især mine små dagplejebørn, får udvidet deres ordforråd og samtidig brugt fantasien og de motoriske evner, via legen - Set med pædagogiske øjnene, er det et total win/win.

Kan også bruges i sandkassen

Udover at kører rundt i lejeligheden bruger vi dem også ude. De har både været i sandkassen og en tur med i skoven og lige nu har de faktisk fået en fast plads under vores dagpleje-barnevogn og er blevet en del ad vores tur-legetøj og det er ikke uden grund.

Bilerne kører nemlig let og ubesværet igennem skovens bund, ned af bakkerne og kan tåle en tur i mudderet. De kører let rundt i sandkassen og vandpytterne, samt med ned af rutsjebanen.

De har endda også været en tur med i bad, for at fjerne alt snavsen. Jeg bruser dem bare godt igennem og så tørrede dem i et viskestykke og så stod de som nye igen og klar til indendørs leg. Jeg elsker det ! Nemt og hurtigt.

Produceret af miljøvenligt BIO-plast

De skønne køretøjer er, ligesom resten af Dantoys BIO-serie, produceret ved brug af BIO-plast, som er fremstillet af sukkerrør. Sukkerrør produceres bæredygtigt og hjælper med at bekæmpe CO2 forurening. Det betyder at legetøjet er 100% genanvendeligt!

Så når legetøjet på et tidspunkt kasseres, kan det hele genbruges igen. Som person, og som mor, går jeg meget højt op i miljøet og den verden jeg ønsker for mine børn, hvorfor det for mig, er super vigtigt og fedt, at materialet kan genbruges.

På samme tid er de sukkerrør som der bliver brugt et 100% vedvarende råmateriale. Det betyder at når man høster en mark fyldt med sukkerrør, så kan man efter cirka et halvt år, høste samme mark igen. Mega smart og total minimal spild !! Jeg elsker det !!

Forbruget af sukkerrør går altså ikke ud over natur eller miljø og samtidig hjælper sukkerrør endda med at absorbere CO2 fra vores luft.

Og så er de også Svanemærkede

Produkterne er samtidig også Svanemærkede ! Jeg er så positivt overrasket over noget så miljørigtigt, også kan se fint og lækkert ud i design og farver.

Hvis du ligeså os, bare er blevet helt pjattet med Dantoys BIO-serie og måske allerede ejer disse fede biler, kan jeg da også anbefalede Dantoys BIO kaffestel. For sammen med de her biler er de blevet noget af ynglingslegetøjet herhjemme, som mine børn leger med hver dag!

Og super fint, at BIO-seriens legetøj både kan bruges ude og inde.

- Kamilla Buch

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen