OombeeCube sorteringskasse anmeldelse

Alder: Anbefales fra 12 mdr. | Materiale: Hårdt ABS plast og blødt førevaregodkendt silikone | Mål: 9 x 9 x 9 cm.

"Herhjemme har min lille søn Villads, fået lov til at teste OombeeCube Sorteringskassen. Villads er endnu ikke fyldt 1 år, men derfor viser han alligevel stor interesse for den grønne kasse. Sorteringskassen er lavet af hårdt ABS plast og blødt fødevaregodkendt silikone. Selvfølgelig 100% BPA-fri. Den er lysegrøn og måler 9 x 9 x 9 cm..."

Grib, sorter, udforsk og opdag!

Her er der tale om et af de mest klassiske stykker legetøj, der vækker begejstring og interesse hos det lille barn i lang tid ad gangen. Nemlig en puttekasse, men i en ny og mere moderne udgave, som endda også er perfekt til at tage med på tur.

Vi kender allesammen en puttekasse, fra dengang vi selv var børn. En brun kvadratisk trækasse med huller i forskellige former og så en lille bunke træklodser i tilsvarende former. I løbet af kort tid var det kedeligt og uinteressant og halvdelen af klodserne var blevet væk. Sådan er det heldigvis ikke mere!

Her har Fat Brain Toys nemlig lavet deres helt egen udgave af en moderne og spændende puttekasse, som de har valgt at kalde en sorteringskasse. Den henvender sig mest til børn fra ca. 1 år.

Da det først er omkring 1-årsalderen, at børnene forstår at sætte de korrekte former i de korrekte huller. Der er ingen løse dele i sættet, så hvis yngre børn viser interesse, så lad dem endelig lege og udforske!

OombeeCuben fra Fat Brain Toys

Sorteringskassen er lavet af hårdt ABS plast og blødt fødevaregodkendt silikone. Selvfølgelig 100% BPA fri. Den er lysegrøn og måler 9 x 9 x 9 cm.

Ligesom alt andet legetøj fra Fat Brain Toys, så er denne også testet på kryds og tværs og indeholder derfor ingen skadelige eller giftige materialer.

OombeeCube Sorteringskasse udstråler på lang afstand kvalitet og funktionalitet.

De har virkelig gennemtænkt dette produkt og lavet et lækkert design i materialer, som er behagelige at røre ved. Der er ingen skarpe kanter og hjørner og hver brik sidder fast på en tyk solid snor, så brikkerne ikke kan forsvinde.

Sorteringskassen har 6 forskellige udskæringer. Det er ikke huller som går igennem kassen, som man kender det fra de gammeldags puttekasser, men mere fordybninger.

De 6 forskellige formede brikker, som passer i hver sin fordybning, sidder fast i forskellige hjørner af kassen, med en tyk og solid snor. Børnene kan derfor ikke miste nogle af brikkerne eller glemme dem et sted.

Dette sæt sidder sammen som ét stykke og har derfor ingen løsdele, hvilket er en kæmpe fordel!!!

Sættet er ideelt til at tage med på tur, om man så skal ud og køre i bus, tog eller ud og flyve, så vil barnet kunne sidde og lege med det, uden at små dele forsvinder ned på gulvet og ind under sædet.

I bilen vil dette sæt også være en fin aktivitet, som barnet selv kan underholde sig med. De 6 forskellige gummiagtige brikker er hule indeni, de er derfor lidt bløde at røre ved. Silikonen som alle brikkerne er lavet af, er også testet på alle tænkelige måder.

Brikkernes forskellige former og farver vil ret hurtigt fange barnets interesse og nysgerrighed.

Når gummerne klør

Er dit barn i alderen hvor tænderne er på vej frem og gummerne klør og gør ondt? Så er det helt okay at bide og sutte på brikkerne, de kan måske endda hjælpe på de ømme gummer.

Fat Brain har bevidst tænkt muligheden for at bruge dette som bidelegetøj, ind i deres design. De ønsker også, at deres produkter kan bruges til så meget forskelligt som muligt og til så mange børn som muligt, også til børn med særlige behov.

Fat Brain Toys har udtænkt deres legetøj på en måde, hvor alle børn skal kunne være med til at lege og udvikle sig.

Er I klar til at starte sorteringen?

Lad endelig barnet kigge og mærke på de gummiagtige silikone brikker og lad derefter barnet forsøge sig frem. Hvis det lille barn har svært ved at se, hvad opgaven går ud på, så viser I forældre bare hvordan man gør.

Al begyndelse er svær og det tager tid at lære.

Sæt firkanten ind i firkanten, cirklen ind i cirklen, den ovale i den ovale, trekanten i trekanten osv osv.. Brikken trykkes let ned i den fordybning som den passer i. I vil hurtigt se, at jeres barns smil lyser mere og mere op, med hver form der glider perfekt på plads!

Den snor som hver form/brik sidder fast i, er lang nok til at barnet kan udforske og forsøge at sætte formen i forskellige huller, men den er også kort nok til, at børn ikke kan komme til skade med den.

Ved at lade jeres lille barn lege med og udforske denne sorteringskasse, vil barnet bl.a. styrke og stimulere synssansen, følesansen og finmotorikken.

Ikke nok med det, så vil barnets også styrke følgende:

  • Form- og farvegenkendelsen.
  • Hånd-øje-koordination.
  • Kognitive færdigheder.
  • Logisk tænkning.
  • Koncentration.
  • Problemløsning.
  • Tålmodighed.

Vores oplevelse af OombeeCube kassen

Herhjemme har min lille søn Villads, fået lov til at teste OombeeCube Sorteringskassen. Villads er endnu ikke fyldt 1 år, men derfor viser han alligevel stor interesse for den grønne kasse.

Han må gerne lege og udforske kassen og brikkerne, fordi han altid leger under opsyn af en voksen. Villads er meget nysgerrig, så han kaster lidt med kassen, svinger med den imens han kun holder fast i en brik og bider lidt deri. Men grundet den rigtig gode kvalitet, så sker der intet med kassen eller med gulvet. ;)

Villads’ tænder klør rigtig meget og han vil af den grund, rigtig gerne bide i alt! Her er kassen og brikkerne også rigtige gode! Brikkernes størrelse og strukturer gør, at Villads let kan bide i dem.

Da vi var ude og gå en lang tur i weekenden, havde Villads fået sorteringskassen med i klapvognen, så han ikke kom til at kede sig. Det gik rigtig fint og hold da op, hvor er det bare skønt at brikkerne sidder fast derpå, så de ikke skal samles op hele tiden. Det er virkelig et plus!

Efter at både Villads og jeg har undersøgt og testet den grønne OombreeCube sorteringskasse fra Fat Brain Toys, så er jeg virkelig positiv!

Den nye, farverige og moderne udgave af den klassiske puttekasse, er et hit! De har virkelig tænkt tingene godt igennem, inden de sendte denne i produktion!

Den kan helt sikkert anbefales både til privat brug, men også til brug i de forskellige institutioner. Den vil bestemt være et godt og lærerigt køb, til det jeres barn, eller måske som gave til et andet heldigt barn.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Fat Brain Toys: Tobbles Neo

Læs også anmeldelsen af Fat Brain Toys: PipSquigz sugekopperne

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjFat brain toys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen