Bezzerwizzer Familie spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 10 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 min. | Spillere: Fra 2 deltagere og opefter. (man kan også spille som flere hold)

"Det er et spil, der samler på tværs af alder og interesser, da det ikke kræver nogen særinteresser eller megen strategisk sans. Titlen er altså ganske rammende – viden for hele familien. Det er et spil, som er kommet frem mange gange, siden jeg var så heldig at modtage det fra Legebyen.dk, og det vil det blive ved med at gøre – der er nemlig rigtig mange spørgsmål til..."

Generelt om Bezzerwizzer Familieudgaven

”Nej, Nej..NEEJ!! Seriøst?! Det gjorde du bare ikke!!!” – det kan blive ret intenst med sådan et spil Bezzerwisser :D Det citat stammer fra min lillebror på 17, da vores mor Zwappede det emne, som min lillebror lige havde udset sig. Der blev lige pludseligt en ret så anspændt stemning ?.

Så spørger du måske, hvad betyder det at Zwappe, og hvilke emner mener du?

Reglerne i Bezzerwizzer er ret simple, man skal svare på spørgsmål inden for 16 forskellige emner, men man kan aldrig være helt sikker på, hvilke emner, der er til rådighed, når det bliver ens tur.

Hver spiller har nemlig 1 zwap brik, som kan bruges 1 gang pr runde.

Derudover kan man byde ind på de andre spilleres spørgsmål, hvis de ikke kan svare selv. Det kaldes at Bezzerwizze (deraf navnet på spillet), disse brikker har man 2 af, og kan altså gøres 2 gange pr. runde.

Man får point for rigtigt svar, antallet af point (1, 2, 3 eller 4) afhænger af emnernes placering i felterne ved ens ’plads’. Når alle emnebrikkerne er taget i brug, så er runden slut, og nye brikker trækkes.

Sådan fortsætter man, indtil en af spillerne er i mål. Man kommer i mål ved at rykke frem på spillepladen afhængig af ens point.

Min vurdering af Bezzerwizzer Familie

Hvis der er børn med i spillet, så har de ret til at få læst en ledetråd op til deres spørgsmål, det er denne feature, der gør spillet til en familievenlig udgave.

Jeg har fået afprøvet denne feature med nogle af mine elever, som også vil have brug for nemmere spørgsmål end en almindeligt begavet voksen. Det virker ret godt og udjævner niveauet en del. Det er dog alligevel til den svære side for de yngste, så det er ikke helt børnevenligt, men det er også anbefalet til 10+, hvilket virker til at passe meget godt.

Det er et spil, der samler på tværs af alder og interesser, da det ikke kræver nogen særinteresser eller megen strategisk sans. Titlen er altså ganske rammende – viden for hele familien.

Det er et spil, som er kommet frem mange gange, siden jeg var så heldig at modtage det fra Legebyen.dk, og det vil det blive ved med at gøre – der er nemlig rigtig mange spørgsmål til. Og hvis man slipper op, kan man tilføje nogle fra de mange æsker med Bezzerwizzer spørgsmål på markedet.

Om Bezzerwizzer firmaet

Det er Bezzerwizzer Nordic, der står bag udgivelsen af Bezzerwizzer Familie, som hurtigt er blevet yderst populær, faktisk så populært, at det i 2017 blev nomineret til årets voksenspil, i Legebranchen LEG's spil-prisuddeling. Det betyder dog ikke, at man ikke kan være med, selvom man er barn – hvilket også forlyder i titlen ’Familie’.

Bezzerwizzer Nordic blev grundlagt i Danmark i 2006 med nøgleordene viden, nysgerrighed og legesyge for øje. Disse nøgleord har lagt et stærkt fundament for deres portfølje af quiz- og selskabsspil. Frem til 2019 blev der solgt over 3 millioner spil i mere end 10 lande. Den lille virksomhed holder til i København, hvor de blandt andet har udviklet de forskellige udgaver af HINT. De siger også selv, at lige nu, er det også der, at de har nye spil på tegnebrættet. Jeg ved ikke med jer, men dem skal jeg i hvert fald holde øje med ?

Spillets komponenter

Spillet består af følgende komponenter:

  • 1 Spilleplade
  • 16 Emnebrikker
  • 8 BEZZERWIZZER
  • 4 ZWAP
  • 4 Spillebrikker
  • 1 Æske til spørgsmålskort
  • 1 Pose
  • 1 Blok
  • 1 Blyant
  • 1 Sæt spilleregler på dansk.

Alle delen er af særdeles høj kvalitet. Man får allerede i mødet med æsken en følelse af, at her er der kræset om detaljerne. Den følelse fortsætter hele vejen igennem æsken og ned til selve posen til brikkerne.

Det er noget, som jeg ligger mærke til, betyder noget for mig, da det faktisk gør en forskel for min samlede oplevelse af at benytte mig af spillet. Her skuffer Bezzerwizzer Familie ikke. Det er faktisk en hel oplevelse for sig, som jeg vil anbefale.

Regelbogens tilgængelighed

Der er ikke mange regler. De, der er, kan være på en 2 sider, så man let kan overskue dem. Det er meget ligetil at læse dem igennem, du guides let igennem de forskellige elementer af spillet med kategoriseringen under diverse overskrifter.

Desuden er der også en fin illustration af spillepladen med pinde, der fører navnene på delene af spillet ned til pladen. Dette hjalp mine elever med hurtigere at forstå reglerne, da det gav dem en følelse af sammenhæng, hvilket bare var rigtig godt

- Camilla Liv Pedersen

Anmeldelse af spilBezzerwizzerCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen