Oball - Go Grippers Togbane anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Materiale: Plast/gummi | Mål: Cirka 65 x 20 x 40 cm

"Oball - Go Grippers togbanen er spækket med en masse forskellige farver. Mateo er helt betaget af sættet, som byder på et hav af farver, der stimulerer hans sanser. Det giver også en rigtig god mulighed for os som forældre at starte en samtale, om netop emnet farver. Vi snakkede blandt andet, om at toget snart skulle køre op af den grønne bakke. Og om det måske snart er tid for den gule bil, at holde en pause på skinnerne..."

En anmeldelse af Oball - Go Grippers Togbane

Vi skal denne gang teste, den super seje Go Grippers Togbane fra Oball. Vi har modtaget yderligere 3 ekstra biler til banen.

Herhjemme har vi kendt til Oball i lang tid. En af de første ting Mateo fik da han var spæd, var en af de utrolig populære Oball bolde. Bolden var en stor succes dengang. Det var derfor spændende, om Mateo ville være lige så begejstret for Go Gripper Togbanen fra Oball.

Endnu en gang viste det sig, begejstringen ingen ende ville tage!

Det praktiske

Oball Go Grippers togbanen måler hele 65x20x40 centimeter og anbefales fra 2+ år. Sættet indeholder skinner i flere farver, en kran, en bro, en stor rampe (med håndtag), porte samt et super sødt tog med påhæng.

Nu skal der bygges

Oball Go Grippers togbanen bliver leveret usamlet. Der følger en rigtig god vejledning med, og selve banen er ikke svær at samle. Mateo er i en periode, hvor han elsker at hjælpe til. Han hjalp derfor med at samle hele banen, med stor grundighed og præcision. Hele bygningsarbejdet tog under ti minutter, og så var vi klar til at indvie vores nye super seje togbane!

Legen kunne ikke starte hurtigt nok

Mateo kunne nu se sin Oball Go Grippers Togbane færdigbygget. Der gik ikke mange øjeblikke, før vi fik indviet banen. Det var en stor succes. Mateo elsker alt der kan køre; tog og biler er favoritterne herhjemme lige for tiden. Mateos begejstring for køretøjer kunne bestemt ses, i hans leg med Oball Go Grippers togbanen.

Toget med påhæng samt biler, blev stillet på række foran liften til bakken. Herefter fik de lov til at tage turen ned, fra den høje bakke. Hurtigt blev der skabt en god trafikprop, og der måtte hurtigt løsnes op for trafikken på skinnerne igen. Det blev der, men denne gang blev den ene bil hængt op i kranen. Den anden bil skulle stå på vindebroen.

Mateo fandt overraskende hurtigt ud af, at toget kunne parkeres inde under broen. Det er en virkelig fed detalje ved sættet - og en ting mor og far ikke havde opdaget.

Vi anbefaler man køber ét sæt ekstra biler, til sin Oball Go Grippers Togbane. Det forhøjer virkelig værdien i legen - og banens funktioner bliver udnyttet rigtigt godt.

Oball Go Grippers togbanen har virkelig fanget Mateos interesse. Vi ærgrer os over, at vi ikke har stiftet bekendtskab med togbanen tidligere, for det er virkelig noget Mateo har brugt meget tid og energi på.

Fortryllende farver

Oball - Go Grippers togbanen er spækket med en masse forskellige farver. Mateo er helt betaget af sættet, som byder på et hav af farver, der stimulerer hans sanser.

Det giver også en rigtig god mulighed for os som forældre at starte en samtale, om netop emnet farver. Vi snakkede blandt andet, om at toget snart skulle køre op af den grønne bakke. Og om det måske snart er tid for den gule bil, at holde en pause på skinnerne.

Hvis man tænker en smule ud af boksen, bliver det hurtigt mere end et stykke legetøj. Nemlig et sjovt læringsredskab, som både har fokus på motorik og farver.

Perfekt til små hænder

Oball Go Grippers togbanen er specielt udviklet til små hænder. Mateo er i en alder af 2 år helt sikker med sine hænder. Han kan dog ofte have svært ved legen, hvis hans legetøj bliver for stort. Hvis legetøjet er for stort, mister han hurtigt interessen. Er interessen først mistet, fortsætter Mateo hurtigt videre.

Det er ikke tilfældet her. Hullerne i bilerne og toget er helt perfekt til små hænder. Det er nemt for Mateo at skulle gribe fat om bilerne, for at rykke dem fra a til b. Toget får også et sidste skub ned af rampen. Vi synes at det er meget børnevenligt og dejligt håndgribeligt at have at gøre med!

Banens funktioner

Togbanen har en masse sjove og fine funktioner. Det første der springer i øjnene, er den høje grønne bakke. Den er virkelig et kæmpe hit herhjemme. Kør toget “på plads” i liften og drej håndtaget - så ser du dit seje tog suse afsted ud på rampen og videre hen af banen!

Det er virkelig sejt, og det kan køre rigtig hurtigt. De første par forsøg fik Mateo ikke “skubbet” toget hårdt nok, og han måtte derfor hjælpe toget det sidste stykke ned til liften. Øvelse gør mester - og det må man sige Mateo hurtigt blev!

Mateo fandt hurtigt ud af hvor hurtigt, han skulle skubbe toget. Mateo begyndte højlydt at grine, slår ud med armene og “agerer” tog der kører hen af togbanen med lydene “tuut tuut”. (Dog er Mateo en noget større version end toget fra sættet.)

Go Grippers togbanen har også en rigtig sej kran. Man kan hægte toget på og flytte det fra det ene sæt skinner til det andet! En rigtig sej detalje, som vi virkelig har brugt lang tid på herhjemme at mestre. Mateo har tendenser til at være lidt vild i sine bevægelser engang imellem.

Denne gang resulterede det i at kranen røg af banen. Det forringede ikke hans leg, eller vores oplevelse af sættet. Kranen blev dog på sin plads, da Mateo først havde luret, hvordan det hele fungerede.

Vi kommer ikke udenom den enormt fine detalje ved vindebroen. Her kan Mateo vælge om toget skal fortsætte ned til starten af liften igen, eller om det skal køre ned på det andet sæt af skinner. Vindebroens skinne styres med et lille håndtag, der blot skal trykkes ned. Herefter bliver toget dirigeret ned på skinnerne under broen, hvor toget støder på en port, herefter et sporskifte og til sidst hen til kranen.

Få det optimale ud af togbanen

Oball Go Grippers Togbanen fylder en del. Det mener vi er en stor charme og fordel ved sættet. Mateo kan få en masse tid til at gå med, at køre biler og tog rundt på den store bane. Legen foregår bestemt ikke siddende, men derimod oprejst/kravlende med fuld fokus på vejen som toget og bilerne kører på.

Et ide kunne være at benytte et skridsikkert underlag til denne leg, da banen kan have tendenser til at glide en smule. Det er ikke et problem for legen, og herhjemme har vi udelukkende leget på gulv. Hvis der er flere børn om legen, og der derfor bliver hevet og skubbet lidt, er et gulvtæppe/legetæppe muligvis at foretrække.

Sådan startede Oball

Oball startede i sin tid med ét enkelt stykke legetøj - deres Oball classic. Den velkendte bold med huller, så de helt små hænder kan følge med. Bolden kan kastes med, bides i og leges med. Hen af vejen blev Oball Classic så populær at Oball skabte helt nye serier af biler, badelegetøj, bidelegetøj og bolde. Alle med deres velkendte og børnevenlige design.

Vores vurdering af Oball Go Grippers Togbane

Vi har været rigtig glade for vores togbane fra Oball. Mateo har brugt mange timer i selskab med de skønne biler og det søde tog. Oball Go Grippers Togbanen styrker motorikken samtidig med at man kan finde glæden i en leg fyldt med farver.

Banen er super nem at rengøre med en fugtig klud, og kvaliteten er rigtig høj. Vi kommer til at bruge Oball Go Grippers Togbanen herhjemme, længe endnu!

- Camilla Jacobsen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjOball

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen