Nathan Tactiform spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plast | Mærke: Nathan | Produktionsland: Frankrig

"Vi har været super underholdt af Tactiform Taktil læringsspillet herhjemme. Mateos taktile sans har været på overarbejde, og inddragelsen af de forskellige former i spillet, har gjort forståelsen for former meget nemmere. Plasttavlerne og brikkerne er i en super stærk kvalitet, og vi kan absolut ikke se nogle former for brugstegn, efter at have spillet fremme mange gange. Det er ekstremt positivt at opgave kortene er store, og også kan holde til at blive brugt meget..."

En anmeldelse af Tactiform Taktil læringsspil fra Nathan

Vi var noget spændte på at skulle spille et læringsspil, der har et stort fokus på den taktile sans. Vi har nemlig fået lov til at afprøve; Tactiform Taktil læringsspillet fra franske Nathan.

Vi har valgt at spille spillet med vores søn, Mateo, der er 3 år gammel.

Mateo bruger sin taktile sans hver evigt eneste dag, uden at tænke nærmere over det. Den taktile sans er en naturlig del af hverdagen, og noget vi som forældre nogle gange tager for givet. Den taktile sans er nemlig den vigtigste sans - og er med til at øge barnets kropsbevidsthed, og til at hjælpe barnets hjerne med at holde sig opdateret på barnets krop.

Vi glædede os til at finde ud af hvad spillet kunne tilfører Mateo, og hvilke muligheder spillet byder på fremadrettet.

Det praktiske om Tactiform Taktil læringsspillet fra Nathan

Spillet er anbefalet fra + 3 år, og er for 1 - 2 deltagere. Vi har i gennemsnit haft spillet fremme i 20 minutter af gangen herhjemme.


I spillet medfølger:

● 2 plast tavler
● 1 stofpose
● 32 plastbrikker
● 16 opgavekort
● 1 spillevejledning

De to plast tavler måler 28 centimeter i længden og 9 centimeter i højden. Plast tavlerne indeholder hver især fire former. Formerne på begge plast tavler er ens.

Barnet bliver introduceret for følgende former:

  • et juletræ
  • en kagemand
  • et hus
  • en bil

De medfølgende opgavekort kan sættes på plast tavlerne, så barnet kan sidde med opgaven foran sig. Det er virkelig smart, og er med til at holde fokus - hele vejen igennem spillet.

Opgavekortene er nummeret og delt op i 4 forskellige sværhedsgrader. Barnet bliver introduceret for forskellige opgaver, med forskellige fokusområder.

- Det første niveau byder på opgaver som skal løses med den samme tekstur, over hele tavlen.
- Det næste niveau byder på opgaver af to forskellige teksturer, over hele tavlen.
- Det næst sværeste niveau byder på opgaver af to forskellige teksturer (i formene), over hele tavlen.
- Det sværeste niveau byder på opgaver hvor alle teksturer er inkluderet (også i formene), over hele tavlen.

Opgavekortene er produceret i et slidstærkt materiale, og er super lækre i deres kvalitet.

De forskellige plastbrikker byder på forskellige overflader, former og teksturer. Barnet bliver i spillet introduceret for følgende teksturer:

- firkanter
- linjer
- små prikker
- store prikker

Der er 4 af hver plastbrik med hver sin tekstur, og i alt byder spillet på hele 32 plastbrikker!

Plastbrikkerne, er alle i farven grøn - og er i en perfekt størrelse for små børnehænder.

Den medfølgende stofpose er god til at opbevarer de forskellige plastbrikker, når spillet er pakket væk. Stofposen er dog også en stor del af spillet, og er i en perfekt størrelse at navigere rundt med for de helt små.

Sådan spiller man Tactiform Taktil læringsspillet fra Nathan

Spillet kan spilles på to forskellige måder.

Den første måde man kan spille spillet på, er ved at lægge alle brikkerne ud på bordet - med bagsiden op (dette gør at brikkernes teksturer ikke afsløres). Barnet skal herefter finde de forskellige brikker, der hører til formerne på plast tavlen. Alle brikkerne skal have den samme tekstur, barnet vælger selv hvilken tekstur.

Den anden måde man kan spille spillet på, er ved at lægge alle brikkerne i den medfølgende stofpose. Herefter vælger barnet et opgavekort, og spillet kan nu begynde. Alt efter hvilket opgavekort barnet har trukket, skal barnet forsøge at få præcis de samme brikker og teksturer ned på plast tavlen - som der er vist på opgavekortet. Barnet kan ikke se brikkerne da de ligger i stofposen, men barnet kan føle sig frem.

De to måder man kan spille spillet på, byder på noget helt forskelligt. Det er fantastisk at man kan gribe spillet an på to forskellige måder, og vigtigst af alt - kan barnet kontrollere alle elementerne i spillet helt selv.

Hvis man har lyst kan man tage et stykke papir, og ligge det henover en af de forskellige teksturer. Herefter kan barnet tage en farveblyant, og farve på papiret. Den valgte tekstur på brikken vil nu komme til syne på papiret - det er en sjov lille leg, vi synes der har været sjov at introducere Mateo til.

Vores oplevelse med Tactiform Taktil læringsspillet fra Nathan

Da vi havde åbnet spilæsken, blev vi mødt af plastbrikkerne, som skulle “klippes” fri fra deres ark. Vi fandt hurtigt en saks, og vi blev hurtigt enige om, at Mateo gerne måtte hjælpe med at klippe plastrikkerne “fri”. Mateo fik navigeret saksen med rolig hånd op til plastbrikkerne, og inden længe - var vi klar til at spille; Tactiform Taktil læringsspillet fra
Nathan.

Nathan anbefaler at man lader barnet få en forståelse af de forskellige former og teksturer, inden spillet påbegyndes. Det er derfor en god ide at snakke med sit barn om de forskellige teksturer - og lade barnet fortælle hvordan teksturerne føles. Alt dette er helt essentielt for at få det helt optimale ud af spillet, og noget vi på det varmeste kan anbefale at starte med!

De forskellige opgavekort er delt op i sværhedsgrader. Vi besluttede at starte med det nemmeste niveau, og hurtigt gik Mateo i gang med at efterligne kortene. Vi lod Mateo udforske spillet lidt på egen hånd - til at starte med, og bagefter ville vi introducere ham for reglerne.

Da Mateo havde fået en god introduktion i de forskellige regler, og da vi havde snakket en masse om de forskellige former og teksturer, lod vi spillet begynde. Mateo ville starte med at placere alle brikkerne i stofposen, og føle sig frem efter de helt rigtige teksturer som opgavekortet viser. Denne opgave skulle blive en smule sværere end først antaget, da brikkerne kun har forskellige teksturer på den ene side - mens alle brikkerne er glatte på den anden side. Det var noget Mateo skulle vænne sig til, og i hele spillet er det vigtigt at kunne abstrahere fra de glatte sider af.

Jo flere opgaver Mateo fik løst, desto sværere blev sværhedsgraden (selvfølgelig) også på de forskellige opgavekort. Vi havde snakke om hvilke andre ting i huset, der havde de samme teksturer som brikkerne. Vi brugte også en del tid på at snakke om former.

Mateo løste den ene opgave efter den anden, og spillet blev ved med at være interessant.

Vores vurdering af Tactiform Taktil læringsspillet fra Nathan

Vi har været super underholdt af Tactiform Taktil læringsspillet herhjemme. Mateos taktile sans har været på overarbejde, og inddragelsen af de forskellige former i spillet, har gjort forståelsen for former meget nemmere.

Plasttavlerne og brikkerne er i en super stærk kvalitet, og vi kan absolut ikke se nogle former for brugstegn, efter at have spillet fremme mange gange. Det er ekstremt positivt at opgave kortene er store, og også kan holde til at blive brugt meget.

Igennem spillet og dets forskellige opgaver, har vi sammen fundet på små historier - udfra de forskellige former. Formene skaber naturlige samtaleemner, og det gør de forskellige strukturer bestemt også! Tactiform Taktil læringsspillet fra franske Nathan, er et super underholdende, lærerigt - og ikke mindst et super hyggeligt spil.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Maxilotto vendespil fra Nathan

Læs også anmeldelsen af Farver & Sorteringsspillet fra Nathan

Læs også anmeldelsen af Nathans kodningsspil

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilNathan

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen