Nathan Maxilotto vendespil med tøj spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Spillere: For 2 - 6 deltagere | Spilletid: Ca. 10 - 15 min | Materiale: Fremstillet i kraftig pap | Antal: 1 spil med 36 brikker og 6 plader.

"Vi har været rigtig godt underholdt omkring spisebordet, i selskab med vendespillet fra Nathan. Vi har haft gode snakke om beklædningsgenstande under hele spillet, og vi kan mærke at Mateo har fået en god forståelse for de forskellige beklædningsgenstande generelt. Vi har lært nye ord og udtryk, og så har vi været ude i klædeskabet flere gange, og fundet de samme beklædningsgenstande frem - som vi også møder i spillet..."

En spilanmeldelse af Nathan Maxilotto vendespil med tøj

Vi er blevet rigtig glade for vendespil herhjemme, og nyder at spille vendespil med vores 3-årige søn, Mateo. Mateo elsker at vende de forskellige brikker, og vi får hurtigt lang tid til at gå med interessante snakke og store grin.

Vi har tidligere stiftet bekendtskab med vendespil fra Nathan, og vi vidste derfor, at Nathans vendespil er garanti for høj kvalitet og læring. Maxilotto Vendespillet vi skulle spille i dag, har et stort fokus på tøj. Vi snakker ikke meget om tøj herhjemme med Mateo, og vi tænkte derfor at det var et interessant emne for ham at lære mere om.

Det praktiske om Maxilotto Vendespil Med Tøj fra Nathan

Vendespillet anbefales fra + 2 år, og er for 2 - 6 deltagere. Spillepladerne og brikker er produceret i kraftigt pap. Spilletiden herhjemme strækker sig fra 20 minutter, og helt frem til 1 time. Ét spil tager omkring 20 minutter - hvis alle plader er i brug - men herhjemme tager vi gerne mange spil!

Det medfølger til spillet:

  • 6 spilleplader (med målene: 33 centimeter i længden, og 23 centimeter i højden)
  • 36 brikker, der alle er lamineret (med målene: 10 centimeter i længden, og 10 centimeter i bredden)

Alle brikkerne står barnet selv for at “prikke ud” fra det store ark, og det fik vores søn rigtig meget sjov ud af. Her begyndte snakken om de forskellige beklædningsgenstande allerede, og stemningen var rigtig god.

Der medfølger ikke nogen spillevejledning med til spillet, da reglerne er super simple. Enten kan man blande alle kortene, og så er det “heldet” der kårer vinderen. Vi kan også kigge på alle brikkerne og prøve at huske hvor de forskellige beklædningsgenstande er. Hvem husker bedst? Hvor var det beklædningsgenstandene på ens spilleplade, lå henne på spisebordet?

Vores oplevelse med Maxilotto Vendespil Med Tøj fra Nathan

Da vi introducerede Mateo for Maxilotto Vendespil Med Tøj fra Nathan, skulle vi allerførst prikke alle 36 brikker ud af deres tilhørende ark. Det er noget Mateo elsker at hjælpe til med, og som han finder rigtig sjovt. Mateo begyndte hurtigt at pege på de forskellige brikker, imens han sagde navnet på beklædningsgenstanden - det blev hurtigt til en rigtig god leg, der er med til at træne hans sprog.

Vi var nu klar til at spille første runde, og Mateo valgte hurtigt hvilke spilleplader han ville have. Vi valgte først at vende alle brikkerne om med illustrationerne opad, og så lod vi dem ligge på bordet i 2 minutter. Det var nu Mateos opgave, at skulle memorere hvor de forskellige brikker lå på bordet. De 2 minutter var hurtigt gået, og det var nu Mateos opgave at navigere uden om brikkerne, som mor havde på sine spilleplader.

Mateo kunne huske de første brikker han skulle bruge til sin spilleplade, men efter et stykke tid måtte han sætte sin lid til tilfældighederne. Det blev derfor hurtigt spændende og lettere nervepirrende - resultat: Mateo vandt første runde, efter et par intense runder mod mor.

Vi valgte også at spille vendespillet uden at memorere brikkerne på forhånd. I spillet er det altså tilfældigheder der afgør det meste, og det gør bestemt ikke spillet kedeligere af den grund. Da de forskellige spilleplader er inddelt i kategorier inden for beklædningsgenstande, var det ideelt at øve de forskellige ord inden for hver kategori. Vi lagde også mærke til de flotte farver mange af beklædningsgenstandene havde, og her er der bestemt ikke gået på kompromis med kvaliteten af de flotte brikker.

Vi har hygget os gevaldigt i selskab med vendespillet, som bestemt har budt på snakke om tøj generelt. Det er et lidt anderledes vendespil end dem vi er vant til at spille herhjemme. Den gode variationen i spillet - krydret med et emne vi normalt ikke snakker meget om - har alligevel formået at øge Mateos nysgerrighed og interesse.

Snakken falder hurtigt på de forskellige beklædningsgenstande

Inden vi begyndte at spille spillet, begyndte snakken at falde på de forskellige beklædningsgenstande. Vi bliver introduceret for 36 vidt forskellige beklædningsgenstande i vendespillet og variationen af dem er god. Beklædningsgenstandene vi bliver introduceret for i vendespillet, er:

  • Badebukser, shorts, nederdel, lange bukser, selebukser, og trekvart bukser.
  • Støvler, kondisko, sutsko, ballerina sko, sandaler, og gummistøvler.
  • Halstørklæde, kasket, hue, handsker, vanter, og hat.
  • Langærmet trøje, T-shirt, badedragt, skjorte, tank top, og kjole.
  • Regnjakke, vinterjakke, hættetrøje, fleece jakke, denim jakke, og en sweater.
  • Underbukser, badekåbe, strømpebukser, strømper, og pyjamas.

Vi kunne hurtigt se at der var en forbindelse imellem flere af de forskellige beklædningsgenstande - og hold da op, hvor kommer vi vidt omkring alverdens beklædningsgenstande.

Vi snakkede om de forskellige beklædningsgenstande generelt, og hvornår det passede bedst at havde de forskellige beklædningsgenstande på. Vi snakkede om det varme og det kolde vejr, regnvejr, snevejr og solskinsvejr. Mateo pegede på de beklædningsgenstande der passede bedst til de forskellige vejrtyper, og vi fik lang tid til at gå med netop denne rigtig gode øvelse.

Vi havde også lange og interessante snakke om, hvilke beklædningsgenstande Mateo selv havde herhjemme. Mateo var overbevist om han ikke havde alle beklædningsgenstande der kunne ses på billederne, og vi måtte hurtigt give ham ret. Mateo har hverken strømpebukser, badedragt eller nederdel - men det har hans lillesøster derimod.

Vores oplevelse med Maxilotto Vendespil Med Tøj fra Nathan

Vi har været rigtig godt underholdt omkring spisebordet, i selskab med vendespillet fra Nathan. Vi har haft gode snakke om beklædningsgenstande under hele spillet, og vi kan mærke at Mateo har fået en god forståelse for de forskellige beklædningsgenstande generelt. Vi har lært nye ord og udtryk, og så har vi været ude i klædeskabet flere gange, og fundet de samme beklædningsgenstande frem - som vi også møder i spillet.

Vi er rigtig glade for kvaliteten af vendespillet. Brikkerne er tykke, og de kan virkelig holde til at blive brugt. Vi har spillet vendespillet i flere timer sammenlagt, og vi kan endnu ikke se synlige brugstegn på brikkerne. Det er en kvalitet vi er rigtig glade for, især når spillet er henvendt til en aldersgruppe, der ikke er lige forsigtige med alting.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Nathan Maxiloto Dyr

Læs også anmeldelsen af Nathan Maxilotto Mad

Læs også anmeldelsen af Nathan kodningsspil – Find den rigtige rækkefølge anmeldelse.

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilNathan

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen