Muselabyrinten spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 30 min | Mærke: Danspil | Antal: 1 spil i æske.

"Når vi spiller Muselabyrinten med vores børn, øver vi blandt andet deres evne til at danne overblik og være strategiske. “Hvad sker der hvis vi drejer pladen til højre? Hvilken vej er mon den smarteste vej at dreje pladen næste gang det er min tur? Hvordan får jeg åbnet op for den vej i labyrinten?”. Derudover øver børnene sig også i at forstå og overholde spillereglerne..."

En spilanmeldelse af Muselabyrinten

Musene ligger i deres lune musereder og kan dufte den store hullede ost. De bevæger sig en efter en forsigtigt ud af deres rede for at lede efter den velduftende snack. Men hov de er havnet midt i en labyrint af kringlede og snævre gange og blindgyder. Hvilken musefamilie når mon først frem til den store ost i midten af labyrinten?

Praktisk om Muselabyrinten:

Familiespillet anbefales til børn i alderen 5+. Muselabyrinten kan spilles af 2-4 spillere. Der skal påregnes ca. 30 min på et spil fra start til slut.

Spillevejledningen medfølger både på dansk, svensk, norsk og finsk. Heri beskrives spillereglerne kort og præcist. Reglerne er ret simple, så man kan hurtigt komme i gang med at spille Muselabyrinten.

Æsken indeholder:

  • 1 spilleplade.
  • 1 drejeskive.
  • 4 gule mus i træ.
  • 4 blå mus i træ.
  • 4 røde mus i træ.
  • 4 grønne mus i træ.
  • 1 terning fra tallene 1-3.
  • 1 klistermærke med en ost. Dette skal sættes på skiven i midten af spillepladen før man spiller Muselabyrinten første gang.
  • 1 spillevejledning.

Spillets gang:

Inden spillet kan starte, skal hver spiller vælge en farve. Hver spiller får 4 mus i deres farve, som skal placeres i den tilsvarende rede i hjørnerne af spillepladen. Den gennemsigtige drejeplade, som ligger oven på spillepladen, drejes rundt til en tilfældig position. De yderste streger på drejeskiven skal stå ud for prikkerne på spillepladen.

Når spillerne i fællesskab har besluttet, hvem der skal starte, kan spillet begynde. Terningen kastes og nu skal man dreje drejeskiven det antal prikker, som man har slået. Man bestemmer selv, hvilken retning man vil dreje drejeskiven i.

Nu må man så bevæge en af sine mus rundt i labyrinten. Musen må flyttes så langt, som man har lyst til, dog må man ikke rykke forbi forhindringer i labyrinten. Nu er det den næste spillers tur til at kaste terningen, dreje drejeskiven i en tilfældig retning og flytte sin mus ind i labyrintens gange.

Når en spiller har kastet terningen og rykket drejeskiven, må spilleren godt vælge, at blive stående og altså ikke rykke en af sine mus. Ved hver tur bestemmer man selv, hvilken mus man vil rykke.

Hvis man på turen rundt i labyrinten møder en anden mus, må man ikke flytte hen over musen. Denne mus blokerer vejen for andre mus.

Når en spiller har fået alle sine fire mus ind til osten på eget farvefelt, har spilleren vundet.

Pigernes egne ord om Muselabyrinten

Lucca 4 år: “Det er sjovt og jeg kan godt lide at spille det med Silje, far og mor. Det gælder om, at man skal komme ind i midten til osten med alle sine mus, så de kan blive mætte. De små mus er ret søde og det er nogle flotte farver.”

Silje 7 år: “Det er et hyggeligt spil. Jeg synes, at det gør det meget sjovt, at man skal dreje på den gennemsigtige plade for at ændre på labyrintens gange. Det er faktisk ikke så nemt at få musene ind i midten. Det kan godt være svært at finde ud af, om det er bedst at rykke musen den ene eller den anden vej.”

Morens og pædagogens vurdering af Muselabyrinten

Jeg har selv erindringer om at have spillet Muselabyrinten i mine yngre dage og husker det som værende underholdende.

Da pigerne så æsken, blev de nysgerrige og nærstuderede den godt. De syntes, at det var ret sjovt, at bogstaverne i titlen var skrevet med ostebogstaver, som var blevet gnavet lidt i af de otte søde brune mus på æsken.

Vi kom hurtigt i gang med spillet, efter vi havde valgt vores farver, pigerne valgte som altid deres yndlingsfarver. Lucca fik lov til at starte, fordi hun havde glædet sig hele dagen i børnehaven til at spille Muselabyrinten. Lynhurtigt havde pigerne styr på reglerne og spillets gang, hvilket skabte en rigtig hyggelig stemning, fordi ingen var i tvivl om noget. De forskelig farvede mus bevægede sig stille men målrettet mod midten af spillepladen og den store ost.

Især Silje prøvede, om hun kunne gennemskue, hvilke veje der ville åbne sig, hvis hun henholdsvis drejede drejeskiven den ene eller den anden vej. Hun lykkedes med det ,hvis det kun var en enkelt prik, drejeskiven skulle drejes, men ved to og tre prikker blev det for svært at forudse.

Det var ret sjovt at se, hvordan hun når det blev hendes tur, prøvede at få det store overblik og derved forsøgte at skabe en fordel for sig selv. Selv jeg havde svært ved at forudse, hvilke veje der ville åbne og lukke sig, alt efter hvilken vej drejeskiven blev drejet. Dette var egentlig meget rart, da det gjorde, at vi havde de samme forudsætninger for at vinde spillet, vi var alle lige. Indtil videre er det faktisk kun pigerne, der har haft held til at få alle deres mus igennem labyrinten og ind til den store ost.

Når vi spiller Muselabyrinten med vores børn, øver vi blandt andet deres evne til at danne overblik og være strategiske. “Hvad sker der hvis vi drejer pladen til højre? Hvilken vej er mon den smarteste vej at dreje pladen næste gang det er min tur? Hvordan får jeg åbnet op for den vej i labyrinten?”. Derudover øver børnene sig også i at forstå og overholde spillereglerne. Dette er en læring, som vores børn kan omsætte til deres ageren i hverdagen, hvor det blandt andet kræves, at man kan aflæse og forstå de mange sociale koder, som leg og samvær rummer.

Finmotorikken bliver også trænet og sat på prøve når musene skal fra deres reder og igennem labyrinten. Det gælder virkelig om at holde tungen lige i munden, så man følger labyrintens gange.

Muselabyrinten er et rigtig hyggeligt familie- og børnespil som skaber en rolig og sjov stemning omkring bordet. Det er et oplagt spil at tage frem når hele familien godt vil hygge sig sammen - både i hverdagen, på ferien og i weekenden.

- Maria Ejler

Læs også spilanmeldelsen af Alias Junior Party

Læs også spilanmeldelsen af Dyreskoven

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris837,95 kr
På lager
Se varen