Mine Første Kodede Ruter spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: Nathan | Antal: 1 spil i æske

"Vi er som forældre rigtig glade for læringsproduktet. Vi har oplevet det som et fantastisk værktøj til at lære Mateo at handle efter instruktioner; altså at navigere rundt på kortet ved hjælp af instruktionskortene - selvfølgelig med hjælp fra mor og far. Der går dog ikke længe før, vi er overbeviste om, at Mateo selv kan navigere rundt uden vores hjælp..."

En spilanmeldelse af Mine Første Kodede Ruter fra Nathan

First Coded Routes fra franske Nathan er et læringsprodukt, som er udviklet i samarbejde med fagfolk. First Coded Routes er udviklet til børn fra 3 år og børn op til førskole alderen. Vores dreng Mateo fylder snart 3 år, og vi var derfor spændte på at se, hvordan han ville gribe læringslegetøjet an. Vi havde store forventninger til produktet, da netop Nathan er Frankrigs førende mærke inden for læringsprodukter og har været det i (hold nu fast!) 130 år.

Hvad er formålet ved First Coded Routes?

Et af formålene ved First Coded Routes er at lære børn at være opmærksomme på, at huske og at bruge ord, der beskriver, hvor de forskellige brikker på brættet skal hen. Formålet er i ligeså høj grad at gøre børnene opmærksom på, hvordan de kan lokalisere de forskellige illustrationer på brættet, og hvordan man kan skifte brikkernes position. Barnet skal altså lære at beskrive og fortælle om ruterne på brættet ud fra de forskellige instruktionskort.

Som forældre er vi med dette læringslegetøj med til at opmuntre Mateos selvstændighed ved hans selvkorrigerende aktiviteter på brættet. Det synes vi er ekstremt vigtigt, da vi er overbeviste om, at dette vil motivere Mateo til at lære mere.

Sådan fugerer First Coded Routes

Sættet indeholder: 2 gennemsigtige plader, 6 bræt, brikker med illustrationer, farvede brikker og 24 introduktionskort.

Brættet - som er opdelt i to temaer (skoven og havet) - skal under den gennemsigtig plade. Der er foreslået to forskellige retninger for hvert tema - vertikalt og horisontalt. På de røde kort skal barnet placere den gennemsigtige plade vertikalt og bruge de røde instruktionskort.

På de gule bræt skal barnet placere den gennemsigtige plade horisontalt og bruge de gule instruktionskort. På hvert bræt er der seks illustrationer af objekter eller dyr, som vi kender fra den virkelige verden. Skovtemaet byder blandt andet på et agern, en ugle, et træ, en blomst, en svamp og et pindsvin. Havtemaet byder derimod på en fisk, et anker, en muslingeskal, en redningskrans, et fyrtårn og et skib.

Illustrationerne fungerer som orienteringspunkter. Instruktionskortene har flere forskellige instruktioner, hvilket også kan kaldes en algoritme eller et program. Instruktionen indikerer ruten som barnet skal afkode på brættet, ved brug af de forskellige brikker.

nstruktionskortene - som skal læses fra venstre mod højre - viser både rækkefølgen og antallet af firkanter, som brikkerne skal rykkes på pladen. Alle instruktionerne starter med en illustration af et omrids, som indikerer startpunktet. Derudover slutter alle instruktionerne også med et spørgsmålstegn ved slutpunktet. Her er det barnets opgave at finde ud af hvilken illustration der er slutdestinationen. (Er barnet i tvivl om det er den rigtige løsning, findes svaret på bagsiden af kortet)

Instruktionskortene er inddelt i to serier med to sværhedsgrader (Level 1 og Level 2).

Level 1 består af 6 brikker (2 der har illustrationer og 4 i farver). Brikkerne skal placeres på den gennemsigtige plade, så instruktionskortene stemmer overens med brættet som er placeret vertikalt.

Level 2 består af 9 brikker (2/3 der har illustrationer og 6/7 i farver). Disse brikker skal placeres på den gennemsigtige plade, så instruktionskortene stemmer overens med det horisontale bræt. Ruterne er defineret af pile, der enten går op, ned, til venstre eller til højre. Et tip ville være at give sig tid til at lade barnet forstå pilenes betydning (og hvad meningen er med dem), inden man går i gang.

Vores oplevelse med First Coded Routes

Da læringslegetøjet endelige skulle afprøves, gjorde vi klar til en hyggelig morgenstund medsaftevand, frugt og læringslegetøjet foran os.

Vi havde sat os ind i fremgangsmåden aftenen før. Fremgangsmåden er super simpel, men er man i tvivl, kan man altid finde manualen frem. Vi forklarede Mateo, hvordan det hele fungerede, og far viste troligt, hvordan man gjorde. Mateo var klar til at komme i gang.

Det krævede i første omgang en stor koncentration fra Mateos side. Fra start havde han lidt svært ved at finde vejen rundt på kortet. Stille og roligt og med gode råd fra far fik han dog - i samarbejde med mor og far - gennemført den første udfordring. Mateo var klar på mere, så vi fortsatte. Vi kunne hurtigt fornemme, at Mateo forstod pointen. Nu skulle vi bare øve og snakke om de forskellige veje, og hvad det vil sige at navigere op og ned.

Efter lidt tid kom far med en god idé: vi kunne starte en lille konkurrence. Mateo og far på det ene hold og mor på det andet. Konkurrencen handlede om, hvem der hurtigst muligt kunne løse sit instruktionskort. Det syntes Mateo var rigtig morsomt. Det skabte glæde og grin i en hyggelig morgenstund.

Design i børnehøjde

De søde illustrationer og de farverige brikker viser, at der er tænkt over, hvordan man kan gøre et læringslegetøj som First Coded Routes så interessant og børnevenligt som muligt.

Det er helt fantastisk, at Mateo viser så stor interesse for læringsproduktet. Kvaliteten er - samtidig med det flotte design - også rigtig god. De forskellige kort og introduktionskort er super robuste og holdbare. Det er dejligt, når man har med en dreng at gøre, der elsker at være lidt vild i sine bevægelser. Kortene kan sagtens holde til at bøjes og hives lidt i, hvilket er et kæmpe plus.

De gennemsigtige plader er smart designet, da der er placeret små “holdere” bag på hver plade. Det gør, at kortene ikke begynder at skøjte rundt, hvis Mateo kommer til at skubbe lidt til pladen. Funktionen er super smart - især for en børnefamilie som os, hvor bevægelserne godt kan blive lidt store en gang imellem.

Vores vurdering af First Coded Routes

Mateo har været godt udfordret i sin test af First Coded Routes. Vi har både lært at afkode de forskellige instruktionskort, og hvordan man navigere op og ned. Mateo er ikke udviklet nok i sit sprog til, at vi kan have lange samtaler. Mateo er dog rigtig god til at vise og fortælle (det han kan). Har har gå-på-mod, og det har vi bestemt set i hans brug af læringslegetøjet og kommunikation heromkring!

Vi er som forældre rigtig glade for læringsproduktet. Vi har oplevet det som et fantastisk værktøj til at lære Mateo at handle efter instruktioner; altså at navigere rundt på kortet ved hjælp af instruktionskortene - selvfølgelig med hjælp fra mor og far. Der går dog ikke længe før, vi er overbeviste om, at Mateo selv kan navigere rundt uden vores hjælp. Til den tid kan han også begynde at sætte flere ord på sine handlinger, og det glæder vi os til. Indtil da nyder vi de
hyggelige stunder rundt om bordet, hvor vi i fællesskab samarbejder og navigerer os rundt imellem de forskellige illustrationer på kortene. Vi er rigtig glade for at være blevet introduceret for Nathans First Coded Routes.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Tactillotto læringsspil fra Nathan

Læs også spilanmeldelsen af Tactiform Taktil læringsspil fra Nathan

Læs også spilanmeldelsen af Nathan Farver & Sortering læringsspil

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilNathan

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen