Gonge Roller anmeldelse

Alder: Grøn anbefales fra 4 år / Orange anbefales fra 7 år | Materiale: Plast og gummi | Mål: Ø: 29,5 cm og L: 35,5 cm | Max belastning: 100 kg | Vægt: Grøn = 5,75 kg. / Orange = 3,25 kg. | Mærke: Gonge

"Jeg er vild med, at Gonge altid lever op til mine forventninger. Kvaliteten er helt i top, legeværdien er i top og lærings- og udviklingsmulighederne er i top. Jeg har intet negativt at sige om de to balanceredskaber fra Gonge. Jeg kan derfor kun anbefale andre at kaste sig ud i denne nye, sjove og anderledes balanceudfordring for både børn og voksne. Da de to balance-ruller for nogen kan være en stor udfordring, så vil jeg anbefale, at børn kun bruger 'rollerne' under opsyn fra en voksen og måske også med en hånd som støtte i starten..."

En anmeldelse af Balance-Rollers fra Gonge

Med en Roller fra Gonge vil balancen, koordinationen og koncentrationen virkelig blive sat på prøve!

Gonge er et dansk firma, som har produceret kreativt, lærerigt og motorisk legetøj siden 1966 i en meget høj kvalitet.

Hos Gonge er de bevidste om, at ethvert barn er unikt og fortjener individuel opmærksomhed, for på den måde at lære og udvikle sig mest muligt, i kombination med leg og fysisk aktivitet. Netop derfor er Gonge’s produkter designet til at holde til hyppigt brug, både indenfor og udenfor.

Produkterne er udviklet med tanke på, at udfordre de fysiske grænser, udvikle kognitive færdigheder og til at opfordre barnet til social interaktion med andre børn, ved hjælp af den kreativ og lærerig leg, kombineret med en masse sjov bevægelse.

Praktisk information om balance-rullerne

Gonge Balance Rollerne som vi har set nærmere på denne gang, kan købes i to forskellige modeller.

Fælles for de to modeller er, at de vil styrke vestibulærsansen, muskel- ledsansen, den visuelle sans, den taktile sans, koordinering, koncentration og fokus.

Derudover kan begge modeller holde til en max belastning på 100 kg.

De to rollere er sikre at bruge, da gummidækkene reducerer hastigheden og hjælper med at kunne styre rolleren. Gummidækkene beskytter gulvene mod skader og gør, at Gonge roller kan benyttes næsten lydløst. Dette kombineres med en gummislidbane, som giver et sikkert greb og som også giver ekstra stimulering af den taktile sans, hvis barnet ruller med bare fødder.

Den grønne roller henvender sig til børn fra ca 4 år og opefter. Denne model er begyndermodellen, den indeholder 2,5 kg sand, som nedsætter rullehastigheden. Den grønne model vejer 5,75 kg og måler 29,5 cm i diameter og er 35,5 cm lang.

Theis på 5 år har prøvet denne roller. Han var meget udfordret og havde brug for at jeg holdt ham i hånden, fordi han var bange for at falde ned.

Theis rullede forsigtigt frem og tilbage med støtte og derved blev han blev langsomt mere og mere sikker.

Jo mere sikker Theis blev, jo mere modig blev han også, der gik derfor ikke længe før han var klar til at prøve uden støtte. Det var skønt at se hans glæde og stolthed lyse ud af ham, da han opdagede at han kunne rulle alene, - helt uden støtte.

Theis’ storesøster Mie som er 8 år, har også prøvet den grønne roller. Hun fik for en sikkerheds skyld også lidt støtte i starten, indtil hun havde fundet teknikken og derefter havde hun helst styr på det.

Den orange roller fra Gonge, er for de mere øvede, da den er uden sand og dermed ruller noget lettere og hurtigere. Den orange model henvender sig til børn fra ca. 7 år og opefter.

Den vejer 3,25 kg og måler 29,5 cm i diameter og er 35,5 cm lang.

Mie på 8 år har virkelig været udfordret, da hun gerne ville lære at rulle afsted på den svære roller. Den er virkelig svær at holde balancen på, også for mig. På græsset er det noget nemmere, da den ikke ruller så nemt. Men Mie havde en fest alligevel. Hun har simpelhen grint så meget, at det gjorde det endnu svære for hende at holde balancen på den vilde roller. Den orange model er noget mere udfordrende og vild, end den grønne. Mie synes det kildede i maven, når hun stod på den.

Efter en del træning og øvelse, kunne Mie også køre på den orange model uden støtte.

Theis ville også gerne prøve den svære model, selvom han er for ung i forhold til målgruppen. Men så længe jeg støttede ham, så måtte han selvfølgelig gerne prøve. Den orange roller var dog for svær til, at Theis kunne rulle afsted alene.

Kan bruges til leg eller terapi

Uanset om rollerne anvendes til leg, til terapi eller til genoptræning, så vil de udfordrende balanceredskaber få smilet frem, mens sanserne stimuleres på en anderledes og spændende måde.

Rollerne fra danske Gonge, er et unikt lege- og træningsredskab til at stimulere børns balanceevne samt koordinering på en række forskellige måder. De spændende rollere, motiverer til fysisk aktivitet, motoriske udfordringer og nye sejre.

De to modeller med hver sin sværhedsgrad giver mulighed for at vælge model, ud fra barnets alder og udvikling. En roller passer både til drenge og piger og til det lille barn, som akkurat kan holde balancen derpå med støtte, til større børn, unge og voksne, der afprøver grænserne for deres fysiske formåen og tyngdekraften.

En roller fra Gonge kan skabe utrolig meget glæde hos både børn og voksne.

Udover at bruge de to rollere til leg og til at dyste med familiemedlemmer, så vil de også være gode træningsredskaber, det kan eksempelvis være til genoptræning eller anden struktureret træning.

For at kunne bruge en roller fra Gonge så kræver det, at man holder fokus og virkelig koncentrerer sig.

Kropsbevidstheden, koordinering og balancen vil virkelig blive boostet ved at træne og lege på en af de to modeller af rollere.

Vores mening om Gonge's Balance-Rollers

Herhjemme var de livlige Gonge Rollere med det samme et hit hos både børn og voksne.

Theis og Mie har udfordret os voksne, til at prøve at rulle på de to rollere og dermed se, hvem der kunne holde balancen længst. Det var en sjov udfordring, men også en svær udfordring.

Vi har også rullet om kap på græsset, hvilket var en lidt vildere aktivitet som betød, at vi faldt af et par gange. Lige netop derfor gjorde vi det udenfor på græsplænen. Vi skulle se hvem, der først kunne rulle ti meter, uden at falde ned.

Personligt synes jeg, at den grønne roller (begyndermodellen) er den bedste at køre på. Den er nemmere at styre tempoet på og jeg føler, at jeg står bedre fast, fordi den ruller i et mere roligt tempo.

Jeg kan godt holde balancen på den orange model, men det at den ikke indeholder sand gør, at den ruller for let og det kommer nemt til at gå for hurtigt.

Når man skal vælge en roller fra Gonge, er det derfor vigtigt at tænke igennem, hvem der skal bruge den og hvilke aktiviteter den skal bruges til.

Når rolleren ikke bruges, så kan den stilles op på højkant og eventuelt bruges som et lille bord eller som en skammel.

Jeg er vild med, at Gonge altid lever op til mine forventninger. Kvaliteten er helt i top, legeværdien er i top og lærings- og udviklingsmulighederne er i top.

Jeg har intet negativt at sige om de to balanceredskaber fra Gonge. Jeg kan derfor kun anbefale andre at kaste sig ud i denne nye, sjove og anderledes balanceudfordring for både børn og voksne. Da de to balance-ruller for nogen kan være en stor udfordring, så vil jeg anbefale, at børn kun bruger 'balance-rollerne' under opsyn fra en voksen og måske også med en hånd som støtte i starten.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Gonge Robo Board

Læs også anmeldelsen af Gonge River Stones

Læs også anmeldelsen af Gonge Luftpuder

Læs også anmeldelsen af Gonge Floden Nordic

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjGonge

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen