Mr. Wolf spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Materiale: Pap | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Spilletid: Ca. 15 - 30 min | Antal: 1 spil i æske.

"Hvor er det sjovt at skulle samarbejde sammen store som små, og sørge for at alle omkring bordet bliver hørt. Vores samarbejde i spillet har virkelig styrket Mateo, og at han kan lære hvordan det er at samarbejde i så ung en alder - er et kæmpe plus. Mr. Wolf er et ekstremt børnevenligt spil, hvor barnet igennem spillet møder dyr som barnet sikkert har fået læst historier om og sunget sange omkring. Vi er rigtig glade for Mr. Wolf spillet herhjemme, og kategorien samarbejdsspil er bestemt noget vi vil spille mere af i fremtiden..."

En spilanmeldelse af Mr. Wolf

Vi nyder at spille forskellige brætspil med vores søn, Mateo, der er 3 ½ år gammel. Mateo elsker at finde forskellige spil frem fra vores spil reol, som alle byder på vidt forskellige genre. Vi elsker at blive klogere og lære vigtige færdigheder gennem læringsspil, og så elsker vi underholdningen i spil hvor man bare kan læne sig tilbage og glemme alt om hverdagens stress.

Mr. Wolf spillet fra Asmodee er dog en helt anden genre, det er nemlig et samarbejdsspil. Vi var derfor rigtig spændte på at stifte bekendtskab med denne genre af spil, og vi glædede os til at se hvad der ventede os. Indledningen til spillet fangede vores interesse med det samme, og lyder sådan her:

Mr. Wolf sniger sig gennem skoven. Skynd jer, vi må hurtigt hjem, advarer et af dyrene fra gården. Det er nu vores opgave - i fællesskab - at bringe alle dyrene sikkert hjem til den rigtig stald, før Mr. Wolf når enden af stien!

Lad os gå i gang med at kigge nærmere på det interessante børnespil!

Det praktiske om Mr. Wolf spillet fra Asmodee

Mr. Wolf spillet er anbefalet fra + 4 år, og er for 1-4 deltagere. Elementerne i spillet er produceret i pap og træ, og der følger en god spillevejledning med til spillet. Vi bruger i gennemsnit 20 minutter på hvert spil, og vi spiller som minimum gerne 2 spil af gangen.

Dette får du med i spillet:

● 28 dyrebrikker
● 16 staldbrikker (8 brikker med 2 dyr på mørk baggrund og 8 brikker med 3 dyr på lys baggrund)
● 4 stalde i 3d
● 1 Mr. Wolf i træ
● 1 spilleplade
● 1 spillevejledning

Spilæsken er ekstrem farverig, og der er meget fokus på Mr. Wolf. Illustrationerne på spilæsken giver et godt indtryk af, hvad spillet går ud på. Det er en kæmpe fordel at man kan bruge selve spilæsken som “underlag” til sit spil, og at spillepladen passer så godt i spilæsken. I bunden af spilæsken er der 4 lige store rum til opbevaring af de forskellige
elementer som kan benyttes, når spillet er slut og skal tilbage på spil reolen.

Mr. Wolf har vundet prisen som årets børnespil i Frankrig tilbage i 2019, og så er spillet blevet nomineret som årets børnespil i Danmark 2021 af Guldbrikken.

Sådan spiller man Mr. Wolf spillet fra Asmodee

Det er super nemt at gøre spillet klar, og det tager ikke mange minutter. Spillepladen passer ned i spilæsken, og herefter placeres de forskellige brikker rundt omkring på marken. Det er vigtigt at blomsterne placeres tilfældigt. På bagsiden af blomsterne er der enten et billede af et bondegårdsdyr eller Mr. Wolf. De 4 stalde stilles for enden af spillepladen, og der lægges en staldbrik på hver stald. På staldbrikken er der billeder af to eller tre bondegårdsdyr. Mr.
Wolf figuren placeres på den første sten på stien.

I er nu klar til at spille, og den yngste deltager starter. Deltageren skal vende en af de mange brikker på marken. Hvis brikken viser et bondegårdsdyr skal brikken placeres i den stald, hvor bondegårdsdyret bor, og hvis dyret bor i flere af staldene vælger deltageren selv hvilken stald dyret placeres i. Hvis et staldkort viser et billede af én gris og ét får, er det ét af hvert dyr der skal placeres i stalden. Det er altså ikke tilladt at fylde stalden op med så mange får og grise som man vil. Det er derfor vigtigt hele tiden at huske på hvor og hvor mange dyr der er i hver stald. Det er ikke tilladt at kigge i staldene før spillet er slut, og hvis alle deltagere mener en stald er fuld, vendes staldkortet.

Det er også muligt at vende en brik på marken med et billede af Mr. Wolf. Hvis dette sker, skal Mr. Wolf rykke ét skridt frem på stien, og er tættere på marken og de lækre bondegårdsdyr. Hvis Mr. Wolf når hele vejen hen til marken er spillet tabt.

Når alle deltagerne mener at alle staldene er fyldte er spillet slut. Hvis staldene mangler bondegårdsdyr, ikke er fyldt korrekt - eller er overfyldte, har deltagerne tabt og Mr. Wolf har vundet.

Det er altså rigtigt vigtigt at samarbejde på tværs af spillet, og hurtigt kan hukommelsen volde én en smule problemer.

I kan også vælge at spille spillet på tre anderledes måder:

● 3 i en stald!

Deltagerne følger spillets almindelige regler, men i stedet for at bruge staldkortene med 2 dyr på - bruges staldkortene med 3 dyr på.

● Sjov på gården

Deltagerne følger spillets almindelige regler, men i stedet for kun at bruge staldkort med 2 eller 3 dyr på - blandes staldkortene - så der både er stalde med 2 og 3 dyr i samme spil.

● Den ensomme bondemand

Dette spil er for 1 deltager, og går ud på at man i samarbejde med sig selv, skal huske - og bevare koncentrationen - så man forhåbentligt holder Mr. Wolf væk fra de uskyldige bondegårdsdyr.

Vores oplevelse med Mr. Wolf spillet fra Asmodee

Mateo fik hurtigt sat hele spillet op, og vi blev hurtigt positivt overraskede over den høje kvalitet og den flotte grafik rundt omkring på spillepladen. Alle brikkerne skulle først prikkes ud af et stort ark, og det fik Mateo meget sjov ud af. Vi begyndte herefter at sætte staldene på deres pladser, og så placerede vi de søde blomster brikker rundt omkring på den store mark.

Mateo trak den første brik, og kunne meget hurtigt placere bondegårdsdyret i den rigtige stald. Da vi begyndte at have vendt mange brikker blev vi meget i tvivl om hvilke stalde der var helt fyldte, og vi var også meget uenige hele vejen igennem spillet. Det er virkelig en sjov udfordring, og her kan man som forældre bestemt ikke “bare” være med, det kræver virkelig koncentration!

Vi spillede en masse runder, og hver gang vi fik vendt en brik med Mr. Wolf under, gav det et lille sus i maven. Vi var flere gange uenige om hvornår vi skulle slutte spillet, men de første mange spil gik sejren til Mr. Wolf.

Efter flere forsøg begyndte vi alle sammen at hvile en smule mere i spillet, og stolede på hinanden. Vi valgte far som den der skulle have styr på hvilke og hvor mange dyr der var i staldene. Mateo skulle huske hvor Mr. Wolf brikkerne lå når vi stødte på dem, og mor havde som opgave at holde øje med og sørge for at Mateo og far nu også havde helt styr på deres opgaver..

Vi har sjældent grint og moret os så meget, og vi fandt hurtigt ud af at samarbejdsspil er virkelig givende og udfordrende sammen med de små.

Vores vurdering af Mr. Wolf spillet fra Asmodee

Hvor er det sjovt at skulle samarbejde sammen store som små, og sørge for at alle omkring bordet bliver hørt. Vores samarbejde i spillet har virkelig styrket Mateo, og at han kan lære hvordan det er at samarbejde i så ung en alder - er et kæmpe plus.

Vi er virkelig tilfredse med kvaliteten af alle elementerne i spillet. Der er virkelig tænkt over at gøre alle brikkerne og staldene så slidstærke som overhovedet muligt, og det er virkelig et kæmpe plus da spillet er beregnet til de mindste i hjemmet. Vi kan rigtig godt lide at de fire stalde er lavet i 3d, det giver noget højde på spillepladen og gør spiloplevelsen helt speciel.

Mr. Wolf er et ekstremt børnevenligt spil, hvor barnet igennem spillet møder dyr som barnet sikkert har fået læst historier om og sunget sange omkring. Vi er rigtig glade for Mr. Wolf spillet herhjemme, og kategorien samarbejdsspil er bestemt noget vi vil spille mere af i fremtiden.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af Dinosaurs: Mystic Island IQ-spil

Læs også spilanmeldelsen af Kitty Kat

Læs også spilanmeldelsen af Happy Birds

Anmeldelse af spilAsmodeeBlue orange gamesCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen