Fodboldkroket spilanmeldelse

4 stk. fodbolde - diameter 17 cm | 2 målpinde | 10 buer/porte 39 x 39 x 39 cm | Taske til transport/opbevaring | Spilleregler

"Fodboldkroket er en sjov og ny måde, at få brugt hele kroppen på. Når der spilles fodboldkroket, vil man eksempelvis styrke og stimulere de grovmotoriske færdigheder, afstandsbedømmelse, koncentration, koordination og selvfølgelig også de sociale kompetencer. Vi er blevet glade for at spille fodboldkroket sammen, det er hyggeligt og udfordrende på samme tid"

En spilanmeldelse af Fodboldkroket

Er du på jagt efter et nyt udendørs spil, som er sjovt for hele familien, så vil dette muligvis være noget for dig.

Vi har været så heldige at få muligheden for, at prøve at spille fodboldkroket, - ja, du læste rigtigt, fodboldkroket.

Ny moderne version af kroket

Fodboldkroket er en ny, anderledes og moderne version af det traditionelle kroket, men med et nyt touch.

Fodboldkroket henvender sig ikke til en bestemt aldersgruppe, det er for hele familien, både store og små, drenge og piger. Alle er velkommen til at være en del af dette sjove spil, dog kan der højst være fire spillere ad gangen.

Hvis du er god til fodbold, så har du en kæmpe fordel. Herhjemme er ingen af os gode til fodbold, så vores niveau ligger ret lige.

I fodboldkroket vinder man spillet ved, at sparke til fodbolde i stedet for at bruge en kølle og nogle små kugler. Med denne udgave handler det om, at bruge benene og være den første til at sparke bolden gennem de mange buer og dermed igennem banen.

Spilleregler

Som det første skal man blive enige om, hvem der skal begynde spillet. Tá derefter buerne og fordel dem på græsplænen, så de danner en bane.

Målet med fodboldkroket er at sparke bolden fra startpælen, igennem de mange buer, runde vendepælen UDEN at ramme den og derefter gå tilbage gennem buerne igen og til slut ramme målpælen (startpælen).

Derefter skal man slå de andre deltagere ud, ved at ramme deres bolde. Den spiller som først har klaret sig igennem banen og efterfølgende ramt de andre deltageres bolde, vinder spillet.

Alle ti buer og pæle er en del af banen og må derfor selvfølgelig ikke flyttes, heller ikke for at gøre et spark nemmere.

Et spark er udført, så snart man har sparket til bolden og den er i bevægelse, også hvis den kun snittes og ikke flytter sig ret meget. Fodbolden skal ligge helt stille, når man sparker.

I hver runde har hver spiller et spark, plus de eventuelle ekstraspark, som man kan få. Et ekstraspark kan man opnå ved at passere en bue.

Buerne skal selvfølgelig passeres i den korrekte retning og i den rigtige rækkefølge. Når hele bolden er kommet igennem, er buen passeret. Det kan nemt vurderes ud fra buens nederste del.

Hvis man har ramt en anden deltagers bold, i kombination med at bolden også passere en bue, så kan man i stedet for at få et ekstraspark, vælge at skyde modstanderens bold væk. Markér først din fodbolds oprindelige placering, inden den placeres cirka 40 cm fra modstanderens bold. Derefter sparkes bolden på modstanderens, så den triller væk. Derefter placerer du din egen bold på dens oprindelige placering igen. Det er en god ide at aftale en maxafstand, som bolden må skydes væk, så modstanderens bold ikke skydes helt ned i modsatte ende af haven.

Rammer man vendepælen, skal man starte helt forfra igen. Dog er det en undtagelse, hvis det er din bold, der bliver ramt af en anden deltagers bold og på den måde rammer vendepælen. Så skal du ikke starte forfra.

Udslåning: Efter at banen er gennemført og man har ramt målpælen, skal man ramme de andre deltageres bolde. Hvis man rammer en modstanders fodbold, bliver den deltager slået helt ud af spillet.

Man får et ekstraspark, hvis man rammer og slår en andens fodbold ud. Man får derimod intet ekstraspark ved at passere en bue, efter at banen allerede er gennemført.

Forkortet variant:

Ønsker man et kortere og mindre tidskrævende spil, så spiller man som ovenover, men bruger i stedet vendepælen som målpæl, så man kun spiller den ene vej.

Singlespil:

Ønsker du at spille alene eller en og en, efter hinanden. Så kan man eksempelvis tælle antallet af de spark det kræver, at klare banen og derefter se hvem der klarede banen på færrest spark. Man kan også vælge at skrive antallet af spark ned og se om man forbedrer sig med tiden.

Æsken indeholder

  • 4 fodbolde i hver sin farve, med læder-look. De fire fodbolde har en diameter på ca. 17 cm. De skal pumpes op inden brug første gang - der medfølger IKKE en pumpe! Den købes ved siden af.
  • 10 buer til at skyde boldene igennem. (Buerne måler 39 x 39 x 39 cm)
  • 2 målpinde/pæle.
  • Danske spilleregler.
  • Opbevaringspose

En almindelig "4"bold kan sagtens trille igennem portene, hvis man vil spille mere end fire personer.

Kvalitetstid for hele familien

Herhjemme er vi glade for at spille fodboldkroket. Ud over at det er sjovt, så er det en perfekt aktivitet, hvis man skal udfordre bedsteforældrene eller vennerne.

Min ældste søn Marcus på 16 år, har flere gange udfordret mig i spillet. Heldigvis er ingen af os dårlige tabere, så det er en god oplevelse, ligegyldigt hvem af os der vinder spillet.

Vi bruger ca 30 minutter på at spille fodboldkroket og i løbet af spillet bliver der grinet meget og givet mange high five.

Marcus har også udfordret min venindes to børn på 6 og 10 år. Laura på 10 år er god til at spille fodbold, så det overraskede vist Marcus, at hun var rigtig god til at skyde fodbolden igennem de mange buer. De hyggede sig rigtig meget, imens de spillede og de grinede meget. Fodboldkroket er en god måde at lære børn om “tab og vind, med samme sind”. Carl var den af de tre, som var mest udfordret i forhold til at skyde bolden igennem buerne. Men han blev bedre og bedre, men han snød også lidt.

Fodboldkroket er en sjov og ny måde, at få brugt hele kroppen på. Når der spilles fodboldkroket, vil man eksempelvis styrke og stimulere de grovmotoriske færdigheder, afstandsbedømmelse, koncentration, koordination og selvfølgelig også de sociale kompetencer.

Vi er blevet glade for at spille fodboldkroket sammen, det er hyggeligt og udfordrende på samme tid.

Nogle gange laver vi banen lang og svær, andre gange sætter vi buerne tættere sammen så banen bliver kortere. Det kan man heldigvis gøre som man vil, alt efter hvor mange man spiller eller efter hvor god man er til at spille fodbold.

Jeg kan sagtens anbefale fodboldkroket til andre, både private og institutioner.

Spillet er en god gaveide, da det rammer en bred målgruppe og er i en god kvalitet, og så er det endda billigt.

Rigtig god fornøjelse.

- Carina Lund

Læs også spilanmeldelsen af Oppustelig Dart

Læs også spilanmeldelsen af Kongespil/Vikingespil/Kubb

Læs også spilanmeldelsen af Kæmpe Klodsmajor

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen