Mini Airhockey anmeldelse

Alder: Fra 3 år |Spilletid: Cirka 10-15 min. | For 1- 2 spillere

"Mini Air-Hockey byder på god underholdning i højt tempo. Og der ikke tid til at blinke..."

Test din reaktionsevne med Airhockey

Da jeg voksede op, var airhockey en af de mere eksotiske underholdnings tilbud. Man så sjældent airhockey-bordene i forhold til bordfodbold for eksempel. Og når vi først stødte på det, var det langt fra sikkert, at jeg kunne overtale mine forældre til at bruge 10 kroner på et spil.

Derfor er det nærmest en barndomsdrøm at få mit eget air hockey-bord. Jeg bor dog ikke stort nok, til at klemme et ægte air hockey-bord ind. Men Mini Airhockey byder på meget af den samme actionfyldte spiloplevelse – selvfølgelig bare i miniformat.

Fungerer godt

Air hockey er det tredje minispil, jeg tester, og det er i den nemme ende i forhold til, hvor meget man skal samle. Man skal bare klikke de to mål på, og så er man i gang.

Læs anmeldelsen af Mini-Bordfodbold her!
Læs anmeldelsen af Mini-Poolspillet her!

Du tænder blæseren på en lille knap på undersiden. Den er lidt svær at finde de første par gange, men det lærer man hurtigt.

I et airhockey-spil er netop blæseren altafgørende. Hvis den ikke fungerer ordentligt, får pucken slet ikke den rigtige svævende følelse. Men her virker det faktisk rigtig godt. Pucken glider ubesværet hen over bordet, så der hele tiden er gang i spillet.

Blæseren larmer selvfølgelig en smule, men når spillet først er i gang, tænker man ikke over det.

Sådan spiller du

Når det gælder regler, er der ikke meget at forklare. Det gælder om at være den første, der scorer 9 mål, som er det højeste tal på spillets pointskala.

Man scorer ved at skubbe til pucken med sit håndtag (ja, det er faktisk navnet på den, man skyder med). Det gælder om at være hurtig, præcis og eventuelt forsøge at skyde i mål via en bande.

Man må ikke bevæge sit håndtag ind på modstanderens banehalvdel. Modstanderen skal jo have en chance for at parere dit skud.

Træner reaktionsevnen

Og så er der ikke flere regler at forholde sig til. Den enkle præmis gør, at air hockey kan appellere til børn i alle aldre. De yngste har nok et problem med at følge med i det hurtige tempo, men omvendt træner spillet i den grad reaktionsevnen og hånd-øje-koordinationen.

Her er spillets størrelse også en fordel. Det passer nemlig bedre til rækkevidden for de mindste medspillere. De har lige så gode forudsætninger for at dække hele bordet, som du har.

På grund af den lille størrelse, kræver Mini Air Hockey næsten bedre reflekser end de fuldvoksne udgaver. Det tager ikke mange millisekunder for pucken at bevæge sig fra den ene ende af banen til den anden. Der er ikke tid til at tøve – eller til at blinke for den sags skyld. Det er drejer sig kun om reflekser.

Skaber spænding

Det er det høje tempo er det, der gør air hockey sjovt at spille. Når man er i gang med et ligeværdigt spil, hvor det næste mål afgør kampen, kan adrenalinen godt pumpe rundt i kroppen. Også selvom man spiller på en bane, der ikke er meget større end et A3-ark.

Mini Air hockey er godt til familier, der sætter pris på et hurtigt, konkurrencepræget spil. I kan hurtigt tage det frem og komme i gang med en turnering. Og det er næsten lige så spændende at være tilskuer som at være deltager.

God spillelyst.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilPlay fun

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen