Min farvede regnbue spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret krydsfinér og filt | Mærke: The Freckled Frog | Antal: 1 puslespil/spil med 180 kugler

"Vi har virkelig nydt vores farverige leg, i selskab med Min Farvede Regnbue Verden farvespillet fra Freckled Frog. Mateo har virkelig fået øvet farverne, og så har han fået lov til at lade sin kreativitet udfolde sig på den meget store spilleplade! Vi er helt vilde med at spillepladen er så stor, at Mateo virkelig kan få lov til at udfolde sig
kreativt..."

En spilanmeldelse af Min farvede regnbue verden

Farver fylder en stor del i vores hverdag, og med små børn i huset, er farver noget vi snakker meget om hver dag.

Vores søn 3-årige søn, Mateo, elsker at snakke om farver. Mateo er meget opmærksom på forskellige farver i sin hverdag, og han kan pludselig - under indkøbsturen - fortælle at blegsellerien der ligger i grøntafdelingen er lysegrøn. Han har flere gange startet sine egne lege i supermarkedet, hvor han gå rundt mellem grøntsagerne, imens han nævner deres forskellige farver.

Da vi fandt ud af at Freckled Frog havde udviklet et spil, der på en sjov og legende måde gør læringen om farver sjov - var vi solgt. Vi glædede os utroligt meget til at se vores søns reaktion på spillet, som vi håbede kunne være med til at styrke hans interesse for farver endnu mere.

Det praktiske om Min Farvede Regnbue Verden farvespillet fra Freckled Frog

Min Farvede Regnbue Verden farvespillet er anbefalet fra + 3 år, og er for én eller flere deltagere. Vi har i gennemsnit haft spillet fremme 1 time af gangen, da de mange forskellige farver virkelig fanger Mateos interesse.

Dette får du med i spillet:

● 180 kugler
● 4 plader
● 1 opbevaringspose

De forskellige dele til farvespillet er produceret i FSC-certificeret krydsfinér og filt.

De 180 kugler er ligeligt fordelt imellem trækugler og kugler produceret i filt. De 180 kugler er i forskellige farver, og har en diameter på 3 centimeter. De forskellige farver på kuglerne er: lyserød, blå, orange, rød, gul, og grøn. Der følger en bomuldspose med til de forskellige kugler, som gør opbevaringen af dem rigtig nem.

De 4 plader der følger med til spillet, er lavet som et puslespil. De 4 plader - sat sammen - danner hele spillepladen, som måler 58 centimeter i diameter. Det er en forholdsvis stor spilleplade, hvor barnet virkelig kan udfolde sig kreativt.

Min Farvede Regnbue Verden farvespillet kommer i en stor æske, hvor der er illustrationer af spillet på forsiden og bagsiden af den farverige æske. Vi bliver samtidig introduceret til indholdet i spillet, forskellige steder rundt omkring på æsken.

Sådan spiller man Min Farvede Regnbue Verden farvespillet fra Freckled Frog

Der følger ikke en spillevejledning med til spillet, da man som forældre kan gribe spillet an som man vil - og tilpasse det bedst muligt til sit barn. Vi er vild med ideen om at der ingen officielle regler er, men at man som forældre - der kender sit barn allerbedst - kan tilpasse legen og læringen til sit barns behov og niveau.

Vi har grebet farvespillet an på forskellige måder, og vi kan virkelig anbefale at lade fantasien få frit spil. Vi har både øvet; farver, tal, teksturer og kreativiteten.

Legen med farver:

Til denne leg har vi placeret alle kuglerne i bomuldsposen, og hver gang Mateo har trukket én kugle, fortæller han hvilken farve kuglen har. Herefter placere han kuglen et valgfrit sted på spillepladen.

Mateo har også inddelt alle kugler med ens farver, i forskellige bunker på bordet. Det er en sjov og lærende leg, især når kuglerne også skal blive på bordet - og ikke må trille ned på gulvet.

Legen med tal:

Til denne leg har vi placeret alle kuglerne i bomuldsposen, og hver gang Mateo har trukket én kugle tæller vi sammen. 1, 2, 3, 4, 5… Der er i alt 180 kugler, så tallene kan virkelig terpes.

Vi har også brugt den store spilleplade, hvor vi har talt alle hullerne der er i den. Der er rigtig mange, og hurtigt bliver opgaven rigtig svær! Vi fandt også alle de gule kugler og placerede dem foran os, hvorefter vi talte dem alle sammen.

Legen med teksturer:

De 180 kugler har to forskellige slags teksturer - hård og blød. Hvis man kigger godt efter på kuglerne kan man godt se forskel på de to typer af teksturer, men hvad hvis man ikke kan se kuglerne?

Vi placerede alle kuglerne i bomuldsposen, og så begyndte Mateo at trække én kugle af gangen. Hvordan var teksturen på kuglen, og hvilke andre objekter havde samme tekstur i vores stue? De bløde filt kugler havde samme tekstur som vores puder i sofaen, og vores gulvtæppe.

De hårde kugler havde samme tekstur som vores spisebord og reol. Det blev hurtigt svært at finde nye ting med de samme teksturer som kuglerne Mateo trak op fra bomuldsposen, men legen var sjov og udfordrende.

Legen med kreativitet:

Mateo er fuld af gode ideer, og hvis vi selv skulle sige det; har vi en dreng der er rigtig kreativ. Vi snakkede derfor kort om hvad han godt kunne tænke sig at skabe på spillepladen, og hurtigt svarede Mateo: en dinosaur! Mateo fandt hurtigt de grønne kugler frem, og begyndte at skabe dinosaurens hals. Der gik ikke lang tid, og så havde Mateo lavet hele dinosauren. Man kan diskutere om det lignede en dinosaur, men det gjorde det i hans øjne - hvilket er med til at styrke hans kreative side.

Vi byggede mange forskellige ting af de forskellige farvede kugler, og de mange muligheder som spillepladen gav os. Mateo ville selvfølgelig også lave en regnbue som der er illustreret på den store æske spillet kommer i, og resultatet blev rigtig godt!

Vores konklusion må være: at der er rigtig mange måder at spille og gribe farvespillet fra Freckled Frog an på. Det gør det virkelig til en sjov og lærende leg hver gang, og spillene er aldrig ens.

Vores oplevelse med Min Farvede Regnbue Verden farvespillet fra Freckled Frog

Da Mateo åbnede spilæsken, gik han med det samme i gang med at sætte de 4 spilleplader sammen. Det er lavet som et lille puslespil, som han hurtigt fik løst. De farverige kugler fangede hurtigt hans interesse, og han begyndte at lægge de forskellige kugler op på den store spilleplade.

Da der ikke er nogle officielle regler med til farvespillet, begyndte vi at finde på vores egne små lege. Det var vigtigt for os at legene var lærerige og sjove på samme tid, og så måtte kreativiteten gerne fremmes gennem vores forskellige lege med farvespillet.

Vi var positivt overraskede over hvor nemt det var at finde på forskellige lege, og vi sad ikke på et eneste tidspunkt uden ideer til den næste leg. De forskellige elementer i spillet er virkelig nemme at have med at gøre, og de mange fantastiske farver er en fornøjelse at sidde og lege med.

Vi snakkede om farverne, og så fandt vi andre ting i stuen der havde samme farver som kuglerne i spillet. Vi snakkede også om teksturer, og så lavede vi både dinosaurer, regnbuer, og sjove figurer ud af kuglerne på den store spilleplade.

Vores vurdering af Min Farvede Regnbue Verden farvespillet fra Freckled Frog

Vi har virkelig nydt vores farverige leg, i selskab med Min Farvede Regnbue Verden farvespillet fra Freckled Frog. Mateo har virkelig fået øvet farverne, og så har han fået lov til at lade sin kreativitet udfolde sig på den meget store spilleplade!

Vi er helt vilde med at spillepladen er så stor, at Mateo virkelig kan få lov til at udfolde sig kreativt. Det er fantastisk smart at spillepladen er delt op i 4 dele, så den ikke fylder meget når farvespillet ikke er i brug. De 180 farverige kugler har alle en passende størrelse, og så er de ovenikøbet super nemme at navigere rundt med.

Hvis du leder efter et uformelt farvespil hvor læring og underholdning er i højsædet, kan vi varmt anbefale; Min Farvede Regnbue Verden farvespillet fra Freckled Frog.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelsen af “Mine følelser træklodser”

Læs også spilanmeldelsen af Farver & Sortering læringsspil

Læs også spilanmeldelsen af Safariskolen

 

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilFreckled frog

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen