Vi har dog mange andre spændende børnespil ;-) Klik her!
Alder: Anbefales fra 5 - 10 år | Spillere: For 2 - 6 deltagere | Spilletid: Cirka 20 min | Antal: 1 spil i æske.
“Det var virkelig sjovt, at man skulle bevæge sig som et dyr og at man ikke måtte fortælle hvad det var. Det er sjovt at se de andre når de skal vise, hvad der er på kortet. Det var især sjovt, da far han trak en kamel. Han vidste ikke, hvordan en kamel sagde og så hentede han en pude til ryggen. Det var så sjovt. Man griner rigtig meget, når man spiller det!”
En spilanmeldelse af Alias Junior Party
Hvornår har i sidst været gæster i en forlystelsespark? Med en candyfloss i hånden og taget en tur i tekopperne, den gamle karrusel eller pariserhjulet?
Kan i huske sidste gang i sad, i det store cirkustelt og måbende så til, imens tryllekunstneren svingede sin tryllestav og tryllede en kanin om til en due? Eller hvad med sommerferien sidste år, hvor i legede med vandpistoler og spiste gammeldags isvafler i den varme sol?
Hvad siger i til at samle alt dette i én forlystelsespark? Det er lige nøjagtig, hvad familiespillet Alias Junior party gør. Så vælg din brik og øv dig på dine bedste imitationer og ordforklaringer. Det får du nemlig brug for, hvis du vil være den første, der når målet for enden af banen; det store cirkustelt.
Praktisk om Alias Junior Party
Familiespillet anbefales til børn mellem 5-10 år. Det kan spilles af 3-6 deltagere. Når man går i gang med Alias Junior party, skal man påregne en varighed på 30+ min.
I spillevejledningen, som er på dansk, beskrives spillets regler kort og præcist. Reglerne er letforståelige og lige til, så man kommer relativt hurtigt i gang med spillet.
Æsken indeholder:
- 1 spilleplade (der samles af 3 puslespilsmoduler).
- 1 pariserhjul (4 dele + akse).
- 150 ordkort.
- 50 actionkort.
- 6 store spillebrikker.
- 1 spillevejledning.
Spillets gang
Før vi kan komme i gang, skal vi samle spillepladens puslespilsmoduler. Pariserhjulet som man også selv skal samle inden det allerførste spil, placeres i hullet i midten af spillepladen. Ord kort og action kort placeres i to bunker uden for spillepladen. Når alle deltagere har valgt deres brik og placeret den på startfeltet, kan spillet begynde.
Den deltager, der sidst har besøgt en forlystelsespark, får lov til at starte. Står ens brik på startfeltet, skal man ligge ud med et ord kort. Er ens brik allerede kommet ud på banen, skal man følge feltets instrukser, som er beskrevet i spillevejledningen. Der er fem forskellige felter, som man kan lande på.
Action feltet er illustreret ved et forhæng med to dyremasker i midten. Lander man på et action felt, skal man imitere figuren på action kortet så godt som muligt. Man må bevæge sig og lave lyde som figuren, men man må ikke bruge ord.
På ordfeltet er der en silhuet af et hoved der snakker. Lander man her skal man trække et ord kort, herefter skal man forklare ordet helt uden rent faktisk at bruge ordet.
Kommer man til et ordfelt med en næse eller en der hopper øverst, skal man henholdsvis holde sig for næsen eller hoppe, imens man forklarer ordet og dem, der gætter, skal gøre det samme.
Lander man på turbofeltet, som ligner pariserhjulet, må man dreje pariserhjulet og rykke sin brik det antal felter, som hjulet viser. Gætter en anden spiller ordet eller figuren, som du forsøger at forklare eller imitere, må du og den pågældende spiller rykke hver jeres brik et felt frem.
Man må gætte, lige så mange gange man vil, så nogle gange gælder det om at være rigtig hurtig for, at være den første der gætter ordet eller figuren. Spillet er vundet, når den første brik når cirkusteltet, hvis flere brikker når i mål inden samme tur er afsluttet, deler de sejren.
Pigernes egne ord om Alias Junior party
Lucca 4 år: “Jeg synes det sjoveste var, at man skulle lege dyr og sige som dyr. Man måtte ikke sige hvad det var, og så skulle de andre gætte det. Det var sjovt, at man ikke måtte fortælle, hvad det var der var på kortet. Det er så sjovt det spil!”.
Silje 7 år: “Det var virkelig sjovt, at man skulle bevæge sig som et dyr og at man ikke måtte fortælle hvad det var. Det er sjovt at se de andre når de skal vise, hvad der er på kortet. Det var især sjovt, da far han trak en kamel. Han vidste ikke, hvordan en kamel sagde og så hentede han en pude til ryggen. Det var så sjovt. Man griner rigtig meget, når man spiller det!”.
Morens og pædagogens vurdering af Alias Junior party
Allerede da vi lagde æsken på bordet, blev vi inviteret ind i forlystelsesparken. Uden på æsken er der afbilledet flere af elementerne, som vi også møder, når vi åbner æsken.
På æsken står der: “En herlig oplevelse med masser af ord!”. En overskrift som må siges at beskrive spillet rigtig godt.
Alias Junior partys design er virkelig en wow faktor hos pigerne. Pariserhjulet i midten hjælper med at skabe illusionen og stemningen om at være i en forlystelsespark. Hele spillepladen summer af liv og aktiviteter. Lige meget hvor øjnene falder på pladen, fortælles historien om, at man befinder sig i en forlystelsespark.
Alle motiverne fra ord- og action kortene er placeret et eller andet sted på spillepladen, så muligheden for at justere i spillet er der også. Eksempelvis ved at man skal finde ordet/figuren på pladen, før man har gættet det.
De forstørrede spillebrikker, kunne slet ikke være anderledes i det her spil, det er så smart at man blot kan stable dem oven på hinanden, hvis man står på det samme felt.
Spillet er anbefalet til børn i alderen 5-10 år, hvilket virker meget passende. Lucca på 4 år har som os andre haft en fest med at spille Alias Junior party, hun har kunnet deltage på samme vilkår som os andre.
Når vi spiller Alias Junior party, berører vi faktisk en del pædagogiske elementer. Vi øver os i at vente på tur, som træner udholdenhed og tålmodighed hos børnene. Derudover er der i høj grad mulighed for at styrke børnenes sproglige kompetencer, både når det kommer til ordkendskab, ordforråd, det talte sprog, kropssprog og mimik.
Selv de små kan være med her, fordi ordene og figurerne man skal forklare eller imitere, netop er afbilledet på de forskellige kort. Nederst på kortene står ordet eller figuren skrevet, så der er også rig mulighed for, at de lidt større børn kan træne deres bogstav sammensætning.
De sociale kompetencer kommer også i spil, blandt andet når vi øver os i, at stå foran hinanden og være den som alle kigger på.
Spillet Alias findes i flere forskellige udgaver, med denne Junior party udgave er det lykkedes at tage et populært voksenspil og forene det med de forestillinger, som vi har om et underholdende og godt familiespil.
Herhjemme er vi allerede ret glade for spillet. Det formår virkelig at skabe en god stemning med smil, grin og nærvær når vi samler os omkring spillepladen, med pariserhjulet der tårner i midten.
Alias Junior party er helt sikkert et spil, som vi vil tage frem igen og igen, det er også et af de spil som vil komme med på ferierne.
- Maria Ejler
Læs også spilanmeldelsen af Dyreskoven
Læs også spilanmeldelsen af Børne Alias
Læs også spilanmeldelsen af JEG ER Junior Alias