Mecki & Co. spilanmeldelse

Alder: Fra 3 år | Spillere: 1-4 personer | Spilletid: ca. 15 min | Mærke: Beleduc

"Spillepladen har en fantastisk kvalitet. De bløde og afrundede kanter og de flotte illustrationer af pindsvin og deres omgivelser var prikken over i'et for os. Hele setuppet er super hyggeligt og rigtig godt lavet. Mateo var ikke i tvivl om, hvad de forskellige ting på spillepladen skulle ligne, eller hvordan de forskellige funktioner skulle udnyttes. De 120 pigge har en behagelig størrelse - de er hverken for store eller små, og de passer perfekt ned i pindsvinene. Her skal vi altså ikke sidde og bøvle med at piggene har svært ved at komme i, eller få op igen ved endt spil..."

En spilanmeldelse af Mecki & Co.

Tiden er kommet til at holde en pindsvin tradition i arv. Mr. Mecki og hans kone skal nu sørge for næste generation af pindsvineunger, som de begge ser meget frem til at møde. Efter 35 dage, (ja, et pindsvin er kun gravid i.. 35 dage!) kom der fire sunde og raske pindsvineunger til verdenen. Pindsvineunger har ingen pigge i starten af deres liv.
De fire unger voksede sig hurtigt store og stærke, og det er nu vores opgave at klæde pindsvineungerne ordentligt på (med pigge!). Pigge er vigtige for pindsvin, da det er dem, der holder fare fra andre dyr væk. Det var derfor på tide at hjælpe alle pindsvinene med at få så mange pigge som overhovedet muligt!

.. Sådan starter historien til spillet, der er anbefalet fra +3 år og er produceret af tyske Beleduc. Vi var sammen klar til at hjælpe de små pindsvin, og vi glædede os til at spillet skulle begynde!

Indhold i æsken

Spillet kommer i en stor og flot æske, der vækkede vores søns interesse med det samme.Vores søn, Mateo, fylder snart 3 år, og han er helt vild med dyr og spil, så dette spil er en kombination af hans yndlingsting. I æsken finder vi:

  • en spilleplade
  • 2 terninger (én terning med tallene 1-3 og én terning med tallene 1-6)
  • 120 pigge
  • en kurv
  • en pose (til opbevaring af kurv og pigge, når spillet er slut)

Vi synes, at spillet i sig selv super nemt at forstå - selv for de allermindste. Der følger dog stadig en manual med til spillet, der forklarer spillets regler. Hele meningen og formålet med spillet er ikke til at overse - og at spillet er så nemt at gå til, som det er, er rigtig rart for os.

Vores søn føler, at han kan være en ligeså stor del af spillet som os, og det er super dejligt

Sådan spiller man Mecki & Co.

Mecki & Co. er et spil der er let at forstå for de små, med læring og sjov i fokus.

Spillet er for 2 til 4 spillere og har en spilletid på cirka 15 minutter. Inden spillet påbegyndes, skal spillerne beslutte, om de vil bruge terningen med tallene fra 1-3 eller terningen med tallene fra 1-6. Spillet tager automatisk længere tid, hvis man vælger terningen med tallene fra 1-3. Herefter lægger man spillepladen ud, og så fylder man skålen med pigge og placerer den på midten af spillepladen. Den yngste spiller starter altid.

Når spillet er i gang, slår man skiftevis med terningen. Spilleren tager det antal pigge som øjnene på terningen viser, og derefter placerer man dem i de tomme huller i pindsvinet. Den spiller, der først får 30 pigge, har vundet og kan kalde sig en sand dyreven.

Vores oplevelse med Mecki & Co.

Da vi pakkede spillet op, var det første, der mødte os, en stor spilleplade. Vi blev overraskede over, at spillepladen er lavet af træ. Det var bestemt en positiv overraskelse, da det tilfører spillet noget helt specielt - noget , som vi ikke føler, at en almindelig spilleplade af pap ville kunne give os. Spillepladen skøjter ikke rundt på bordet og står generelt super godt fast. Vi har tidligere oplevet, at spilleplader af pap hurtigt begynder at skøjte rundt på bordet, og at de forskellige elementer tit ender ud over det hele.

Vi forklarede kort Mateo om reglerne, og herfra gik vi ellers i gang med at slå løs med terningen og sætte pigge i vores pindsvin. Vi valgte terningen med tallene 1-6, og under vores spil tællede vi i fællesskab piggene, som vi satte på pindsvinene. Det var virkelig et spil, der fangede Mateo lige med det samme! Første spil vandt Mateo - han havde held med at slå mange femmere og seksere! Mateo var ellevild og ville spille et spil mere - men denne gang skulle det være med den anden terning.

Vi kunne hurtigt mærke forskel ved at bruge terningen med tallene fra 1-6 fremfor terningen med tallene 1-3. Valgte vi terningen med tallene fra 1-3, gik spillet en smule langsommere - og terningen skulle skifte hænder noget oftere og hurtigere. Det gjorde egentlig ikke noget, fordi det er et sjovt og lærerigt spil for vores søn.

Kvaliteten er en klasse for sig

Spillepladen har en fantastisk kvalitet. De bløde og afrundede kanter og de flotte illustrationer af pindsvin og deres omgivelser var prikken over i'et for os. Hele setuppet er super hyggeligt og rigtig godt lavet. Mateo var ikke i tvivl om, hvad de forskellige ting på spillepladen skulle ligne, eller hvordan de forskellige funktioner skulle udnyttes. De 120
pigge har en behagelig størrelse - de er hverken for store eller små, og de passer perfekt ned i pindsvinene. Her skal vi altså ikke sidde og bøvle med at piggene har svært ved at komme i, eller få op igen ved endt spil.

Den medfølgende stofpose er virkelig praktisk, når spillet skal pakkes sammen. Det er en stor hjælp, når spillet igen findes frem, at alle piggene ikke er spredt ud over hele æsken - men ligger trygt og godt nede i den hvide stofpose. Der er også gjort plads til stofposen med indhold, som placeres under spillepladen, når spillet skal pakkes sammen. Det er en god måde at pakke spillet på, som i sidste ende gør det til en fornøjelse - at finde spillet frem igen - fra spil reolen.

Vores vurdering af spillet

Vi har virkelig nydt spillet om Mecki, hans kone og deres søde pindsvineunger. Vi har snakket om pindsvin og tænkt tilbage på sidste sommer, hvor vi en sommeraften var heldige at se et pindsvin i vores have. Vi har øvet tallene, talt højt sammen og konkurreret i, hvem der var hurtigst til at anskaffe sig de vigtige 30 pigge til sit pindsvin.

Beleduc´s motto er; “Børn leger ikke for at lære, de lærer, fordi de leger”. Dét, mener vi, er den bedste måde at slutte vores anmeldelse på; vi har spillet, leget og lært i det utroligt hyggelige og underholdende spil Mecki & Co. fra Beleduc.

- Camilla Jakobsen

Læs også spilanmeldelse af Safariskolen

Læs også spilanmeldelse af Nathan kodningsspil – Find den rigtige rækkefølge

Læs også spilanmeldelse af Ruff´s hundehus

Anmeldelse af spilBeleducCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris837,95 kr
På lager
Se varen