Afrikas stjerne spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 6 år | Alder: Anbefales fra 6 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 min | Antal: 1 spil i æske.

"Afrikas stjerne er god og enkel underholdning, hvor hele familien kan være med. Spillet tager op til 20 minutter, men kan også være hurtigere overstået. Den nye udgave er pænere end den gamle, men stilen er stadig gammeldags og det giver spillet en vis charme. Det er et godt spil at starte med, når børn skal til at lære at spille med regler. Det giver en god intro til de grundlæggende principper i et brætspil..."

En spilanmeldelse af Afrikas stjerne

Afrikas stjerne er en velkendt klassiker inden for brætspil. Nu er det kommet i en ny version, der bevarer charmen fra den kendte klassiker.

Afrikas stjerne er fast inventar i mange Skole-, Fritidsordninger landet over. Spillet blev opfundet helt tilbage i 1951 af finnen Kari Mannerla. Og det er næsten i samme kategori som Matador og Ludo, når det gælder om at være udbredt og velkendt.

Som mange andre spil fra den æra, er det ganske enkelt og derfor velegnet for børn helt ned til femårsalderen. Man skal bare kunne tælle øjnene på en terning og have en overordnet fornemmelse af, hvilken vej man skal flytte sin brik, før man er klar til at spille.

Udforsk det store kontinent

Spillet går ud på at finde frem til diamanten Afrikas stjerne og bringe den sikkert tilbage til Cairo eller Tanger i det nordlige Afrika.

Inden I går i gang fordeler I en stor bunke brikker ud på alle de farvede felter på spillepladen. Brikkerne viser alt fra pengegevinster til landevejsrøvere, og på af brikkerne er Afrikas stjerne, som I skal finde. Derfor er det vigtigt at I blander brikkerne grundigt og fordeler dem tilfældigt ud på spillepladens felter, så ingen ved, hvor diamanten gemmer sig.

Hver spiller får 5.000 kroner, I vælger en spiller, der styrer banken, og så er I klar til at starte.

I kan være to til fire spillere, og I starter hver især på enten Cairo eller Tanger efter eget valg. Så skiftes I til at slå med terningen og rykke fremad. Du kan rejse til lands, til vands eller i luften.

Når du rejser til lands, tager du den lange og langsomme vej, men til gengæld er det gratis. Du rykker bare det antla felter, du har slået med terningen. Hvis du kommer forbi et farvet felt, kan du vælge at stoppe, inden du har brugt alle dine ryk. På den måde er det meget lettere at ramme felterne.

Hvis du står på et orange felt ved kysten, kan du sejle. Det koster 1.000 kroner, og så kan du rykke felt for felt frem ad den linje, der starter ved dit felt. På samme måde kan du flyve for 3.000 kroner, hvis du står på et hvidt felt. Men her skal du ikke slå med terningen. I stedet rykker du bare direkte til den anden ende af flyruten.

Hver gang du kommer til et farvet felt med en brik på, kan du vælge at vende brikken for 1.000 kroner. Hvis du ikke kan eller vil betale, kan du i stedet prøve at slå med en terning for at vende den. Hvis du slår 4, 5 eller 6 med terningen, kan du vende brikken uden at betale.

Som sagt er Afrikas stjerne kun på én af de i alt 30 brikker. Alle de andre brikker byder på gode eller dårlige overraskelser.

Der er tit mindre værdifulde ædelstene på den anden side af brikken: En Topas, som du får 3.000 kroner for, en smaragd til 4.000 kroner eller måske en Rubin til 5.000 kroner. De penge kan hjælpe dig videre på din farefulde færd.

På en håndfuld af brikkerne venter en landevejsrøver, som tager alle dine penge. Det giver et klart handicap i spillet, fordi du kun kan rejse langsomt ad landevejene og fordi du er nødt til at slå for at vende de første par brikker, indtil du igen kan betale for at vende dem.

Den spændende slutspurt

Så snart en af jer finder Afrikas stjerne, starter kapløbet mod det nordlige Afrika. Hvis spilleren når hele vejen til Cairo eller Tange med diamanten, vinder han eller hun.

Men de andre spillere har stadig en chance hvis de vender en brik med et visum på, efter Afrikas stjerne er fundet, kan de vinde, hvis de når en af de to byer, inden indehaveren af diamanten når tilbage til start.

Verdens største diamant

Det er spændende, at Afrikas stjerne faktisk er en virkelig ædelsten, som er slebet ud fra en rekordstor diamant, der blev fundet i Sydafrika i 1905. Ædelstenen var på hele 600 gram. Den blev delt op i flere mindre diamanter, fordi der var fejl i, som betød, at den ikke kunne slibes som en helhed.

Den største af de diamanter kaldte man Cullinan 1 – eller Afrikas stjerne, og det er verdens største slebne diamant. I alt kom der ni store diamanter ud af den store sten. De blev alle givet som gave til det engelske kongehus, og man kan stadig se dem i den permanent udstilling af de britiske kronjuveler i Tower of London. Du kan læse hele historien i reglerne til Afrikas stjerne.

Enkel underholdning

Men vi skal tilbage til spillet. Afrikas stjerne er god og enkel underholdning, hvor hele familien kan være med. Spillet tager op til 20 minutter, men kan også være hurtigere overstået.

Den nye udgave er pænere end den gamle, men stilen er stadig gammeldags og det giver spillet en vis charme.

Det er et godt spil at starte med, når børn skal til at lære at spille med regler. Det giver en god intro til de grundlæggende principper i et brætspil.

Spillet er anbefalet fra 6 år, men hvis dit barn har styr på tal tidligere, er der ikke noget i vejen for at tage fat i Afrikas stjerne.

- Søren Vinggaard

Læs også spilanmeldelsen af City Blox

Læs også spilanmeldelsen af Verdens Lande & Flag

Læs også spilanmeldelsen af Red Prinsessen

 

AlgaAnmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen