Mandalas Malebøger anmeldelse

Alder: Malebøgerne varierer i aldersspænd fra 2 - 99 år | Materiale: 200 grams bæredygtigt FSC papir | Forlag: Forlaget Unicorn | Produktionsland: Danmark

"Når man farvelægger de imponerende malebøger fra Unicorn, så styrker og stimulerer man eksempelvis form- og farvegenkendelse, hånd-øje-koordination, fordybelse og afslapning, koncentration, mindfulness, kreativiteten og de finmotoriske færdigheder. I en stressende og travl hverdag, er det godt for både børn og voksne, at sætte sig med en af Mandalas mange malebøger, ikke fordi det handler om, at gå tilbage til barndommen igen, - nej, men det handler derimod om at slippe den travle hverdag et øjeblik og koble fra..."

En anmeldelse af Mandalas Malebøgerne

Vi har alle sammen brugt tid på at farvelægge forskellige mønstre og motiver i diverse malebøger i løbet af vores liv, nok mest i barndommen.

Mange ser malebøger som en aktivitet for børn, men det er faktisk ikke helt korrekt. Man kan nemlig også købe malebøger, som er tiltænkt voksne.

Vores familie har denne gang set nærmere på de forskellige Mandalas malebøger fra Forlaget Unicorn.

Hvad er en Mandalas malebog?

En malebog fra Mandalas, er ikke bare en helt almindelig malebog med motiver af Disney figurer eller lign.

En Mandalas malebog, er en malebog med cirkulære mønstre i varierende detaljeringsgrad.

Malebøgerne kan købes i forskellige sværhedsgrader, på den måde kan både børn og voksne få glæde af, at fordybe sig i farvelægningen.

Hos Legebyen.dk kan man købe et hav af forskellige Mandalas bøger, til alle aldersgrupper, helt ned til børn fra 2 år.

Mandalas er en af de ældste religiøse symboler. For mere end 10.000 år siden tegnede vi mennesker også Mandalas tegninger.

Mandala betyder cirkel på det klassiske indiske sprog sanskrit. Mandala bruges til meditation og åndelig fokusering indenfor buddhismen og hinduismen. Det er egentlig et kvadrat indtegnet i en cirkel - som et palads med fire porte mod de fire verdenshjørner.

Mandalas er en ny måde at tænke malebog på. Motiverne i de populære malebøger skiller sig ud fra andre malebøger. Det er nemlig cirkelrunde mønstre, der ender med at blive flotte farvestrålende kunstværker. Ligegyldigt hvilken sværhedsgrad man har købt sin Mandalas malebog i, så ender det ud med et rigtig flot billede. Det er kun fantasien der sætter grænser, der er ingen regler for hvilke farver der skal bruges, det handler om at slippe kreativiteten løs.

Vores erfaringer med Mandalas malebøger

Vi er en familie på tre, som består af min ældste søn Marcus på 16 år, min yngste søn Villads på 1,5 år og mig selv på 33 år. Herhjemme nyder vi alle tre at fordybe os i at farvelægge Mandalas motiverne.

Villads har sin egen lille Mandalas malebog med de helt simple motiver, selvom motiverne er meget simple, så er Villads så lille, at han ikke kan farvelægge indenfor stregerne endnu. Men han hygger sig, når vi alle tre sidder og farvelægger.

Marcus og jeg har købt mange forskellige Mandalas malebøger de sidste par år, vi har derfor mange at vælge mellem. Vi finder tit motiver i samme bog som vi gerne vil farvelægge, men det er ikke noget problem, det har de nemlig taget højde for.

Med Mandalas malebøger kan man nemlig nemt rykke sider ud, uden at siderne går i stykker. På den måde, kan flere uden problemer male motiver fra den samme malebog. Papiret i disse malebøger er ekstremt tykt, nærmest som karton og der er kun trykt en Mandala på den ene side af hvert papir.

Jeg ser det som en kæmpe fordel at papiret er så tykt, på den måde er det nemmere for børnene, at give de flotte farvelagte Mandalas i gave til forældre eller bedsteforældre, så de kan hænges op på evt. køleskabet. De fine motiver kan også bruges som kort, man kan nemlig både købe malebøgerne i A4-størrelse, men også som små mini bøger.

Når vi farvelægger Mandalas bøgerne, så bruger vi altid farveblyanter, man kan selvfølgelig også bruge tusser, det er op til den individuelle. Jeg kan bedst lide at farvelægge med farveblyanter, jeg synes det giver et pænere resultat og det giver ikke problemer, når man lægger hånden ovenpå det man lige har farvelagt, som det kan gøre når man bruger tusser.

"Vi nyder den afslapning det er, at fordybe sig i farvelægningen..."

Hele tankegangen bag mindfulness malebøgerne er, at skabe ro i sindet gennem farvelægning af de detaljeret motiver. Det tager noget tid at farve hele motivet, da der er masser af små krummelurer, hvilket netop er hele pointen. På den måde kan man virkelig fordybe sig i tegningen og nuet, det giver en afstressende og rolig følelse.

Herhjemme har vi ikke “kun” de klassiske Mandalas malebøger, i de forskellige sværhedsgrader, hvor man helt selv udvælger hvilke farver der skal bruges. Vi har også “Mal efter tal” malebøgerne. Disse malebøger indeholder motiver, der er inddelt i felter med tal, som svarer til farven på de 12 forskellige farveblyanter, der ses nederst på siderne.

De viste farver, er de mest kendte farver, så det kræver ikke et bestemt mærke farveblyanter for at finde lignende farverne.

Hvorfor vælge Mandalas malebøger?

Mandalas bøgerne skiller sig meget ud fra andre malebøger, hvilket også gør dem interessante både for børn og voksne, da man hurtig bliver nysgerrig og interesseret i dem. Mandalas har også store lærings- og udviklingsmæssige fordele.

Mandalas opfordre til en højere koncentration end almindelige malebøger, og er samtidig med til at holde opmærksomhed fanget i længere tid.

Selvom alle mønstrene er runde, så betyder det ikke at de er ens. Det er de nemlig langt fra. Der er et hav af forskellige små kunstværker, som er lige til at farvelægge. Mønstrene indeholder mange forskellige muligheder for at farvelægge i temaer eller man kan også farvelægge ud fra sin egen fantasi og kreativitet.

Når man farvelægger de imponerende malebøger fra Unicorn, så styrker og stimulerer man eksempelvis form- og farvegenkendelse, hånd-øje-koordination, fordybelse og afslapning, koncentration, mindfulness, kreativiteten og de finmotoriske færdigheder.

I en stressende og travl hverdag, er det godt for både børn og voksne, at sætte sig med en af Mandalas mange malebøger, ikke fordi det handler om, at gå tilbage til barndommen igen, - nej, men det handler derimod om at slippe den travle hverdag et øjeblik og koble fra.

Det er lige netop det disse malebøger kan. Nemlig, at skabe en behagelig og rolig pause, hvor man et øjeblik kan glemme alt stress og jag. Mandalas er ikke kun for børn, de laver også malebøger til voksne, har du ikke prøvet at sidde og farvelægge en side fra en Mandalas malebog, så skylder du næsten dig selv at give det en chance.

"Jeg er ret overbevist om, at du bliver positivt overrasket over den virkning det har, at sidde og fordybe sig i en malebog..."

Sluk fjernsynet og andet elektronik og nyd at sidde sammen som familie og skabe fantastiske kunstværker, du og dine børn vil hurtigt elske denne aktivitet.

Mandalas malebøger kan som tidligere beskrevet, købes i forskellige sværhedsgrader til de forskellige aldersgrupper og de kan nemt tages med på tur, hvis I skal på ferie eller lign.

Mandalas malebøgerne får en klar anbefaling herfra

Efter at have brugt Mandalas malebøgerne fra Forlaget Unicorn i flere år, så har jeg mærket den rolige atmosfære det giver, at sidde koncentreret - men alligevel afslappet og farvelægge motiverne.

Jeg synes af den grund at disse sjove malebøger er et ”must have” i alle familiers hjem og de vil selvfølgelig også hurtigt blive populære i institutionen.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af det magiske og sjove Kinetic Sand

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles House sættet

Læs også anmeldelsen af de flotte kridttavle træer fra TTS

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjForlaget unicorn

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen