BRIO World Godstransport anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plast & FSC-certificeret træ | Mærke: BRIO | Serie: BRIO World

"Efter at børnene og jeg har leget med togbane hele weekenden, så er vi helt enige om, at BRIO World togsættet med godstransporten, er et fantastisk sæt! Vi har virkelig hygget os og banen har været bygget på mange forskellige måder. Sættet har en utrolig kvalitet, det holder til rigtig meget! Af den grund egner den store togbane sig ikke kun til privat brug, den vil hel sikkert også være et kæmpe hit i børnehaver, hvor flere børn uden problemer ville kunne bygge og lege sammen. Vi giver derfor toppoint til BRIO og vi vil hel bestemt anbefale denne bane til andre!"

En anmeldelse af BRIO World godstransport togsæt

Jubiii.. En kæmpe togbane, hvor er den bare mega sej.

Sådan lød det meget højt igennem hele huset, da jeg fik besøg af min kusines to børn, Theis på 4 år og Mie på 7 år.

Vi har været så heldige, at få lov til at teste den store BRIO World togbane med godstransporteren.

Theis elsker togbaner, så jeg inviterede selvfølgelig ham og hans søster på besøg, da den store togbane var ankommet.

Dette sæt henvender sig til både drenge og piger, fra 3 år og opefter. Togsættet er fremstillet af FSC certificeret europæisk birketræ, kvalitetsplast og små fine metaldele.

Sættet er også CE mærket.

Togbanen fra BRIO World ankom i en stor grøn opbevaringskasse, så det er nemt at opbevare alle delene samlet på børneværelset.

Sættet indeholder 54 dele.

Det røde lokomotiv skal bruge 1 x AA batteri, for at kunne tænde sit lys og køre selv. (Batteriet medfølger ikke.)

BRIO-sættet består af følgende 54 dele:

 • 15 x buede togskinner
 • 10 x rektangulære togskinner (forskellige størrelser)
 • 3 x togskinner med dobbeltspor
 • 2 x togskinne-ramper
 • 1 x klods med hvide og røde striber
 • 1 x klods med klovnemotiv
 • 1 x klods med gravhund
 • 1 x rød klods med pile
 • 1 x grøn klods med pile
 • 1 x hvid/gul benzinbeholder
 • 1 x rødt lokomotiv (har lys og kører selv med batterier)
 • 1 x blå lastbil
 • 1 x rød/grå lastbil
 • 3 x grå vogne
 • 1 x gul kran
 • 2 x øvrige gule redskaber med læssefunktioner
 • 1 x trafiklys
 • 7 x sten
 • 1 x rød bro

Er nemt at gå til

Børnene og jeg pakkede hurtigt sættet ud og gik igang med at samle.

Vi valgte at samle den bane som er vist på kassen, fordi vi alle tre syntes at det var en flot og spændende bane med mange sjove muligheder.

Vi brugte en del tid på at samle og snakke om togbaner og de forskellige lokomotiver, som er med i sættet. Theis på 4 år havde rigtig mange gode spørgsmål;

 • Hvad er en godstransport?
 • Hvor mange vogne kan sådan en have på?
 • Kører en godstransport med slik?
 • Tror du julemanden får hjælp af en godstransport?

Kreativ & fantasifuld leg

Ved at lege med denne seje togbane, kan man som I kan læse, styrke barnets nysgerrighed og interesse.

Når banen bygges, styrkes også finmotorikken, fantasien og kreativiteten. Denne bane er så stor, at flere børn sagtens kan lege sammen og på den måde styrke de sociale kompetencer og evnen til rollelege.

Togbanen indbyder til en lærerig snak om tog, togbaner og godstransporter.

Det lykkes Mie, Theis og jeg, at bygge banen præcist som på billedet. De synes det er sejt, at banen kommer lidt op i højden og fortsætter hen over en bro og de mange store sten.

Mange sjove elementer

Et andet populært element, er kranen. Den har en magnet, så den kan løfte gods fra tog til lastbil eller omvendt. Det var selvfølgelig også noget der fangede børnenes interesse og den skulle prøves igen og igen.

Med de mange togskinner og alle de dele sættet består af, så er der rig mulighed for at bygge som man har lyst til. De fleste børn har en rigtig god fantasi, så de kan lynhurtigt finde på en sjov leg og samle en sej bane, der passer ind i legen.

Hvis man har andet BRIO derhjemme, så kan de forskellige sæt også kombineres til en endnu større togbane. Slip fantasien og kreativiteten løs og nyd de mange sjove muligheder, der er for en fantastisk leg.

BRIO togbanesæt med godstransporten er noget som virkelig fastholder interessen hos børnene, det er uden tvivl en bane som jeres barn vil nyde at lege med sammen med sine venner.

Bruger julemanden mon godstransport?

Børnene og jeg fandt hurtigt på en leg, hvor godstransporten arbejdede sammen med julemanden.

Godstransporten hentede en masser julegaver oppe på Grønland, hos julemanden og alle nisserne. Derefter skulle alle gaverne køres med tog hele vejen til Danmark.

De mange forskellige køretøjer, havde travlt med at fragte julegaverne hen over bjergene og over den store bro. Der skulle køres frem og tilbage rigtig mange gange, for at få alle gaverne til Danmark.

Når togene kom ned til kranen, løftede den alle pakkerne fra toget og over på lastbilerne, så lastbilerne kunne kører de mange gaver ud til de familier, der skulle have dem.

Julemanden lavede så mange gaver til børnene i hele verden, at der slet ikke ville være plads til dem alle sammen i kanen. Heldigvis kunne julemanden få noget hjælp fra godstransporten, så alle børnene kunne få deres største julegaveønsker til tiden.

Efter mange timers leg og byggeri, var det tid til en pause og lidt frisk luft. Mie og Theis mente dog ikke at de skulle holde pause, de ville gerne fortsætte legen.

Imens vi gik en lille tur, snakkede især Theis hele tiden om tog og togbanen. Han havde stadig mange sjove og interessante spørgsmål og jeg svarede så godt jeg kunne.

Lidt om BRIO

BRIO er en stor svensk legetøjsproducent, som er mest kendt for de mange forskellige slags tog og togbaner af træ, som også er efterlignet af flere andre firmaer.

Det allerførste BRIO tog blev lavet i 1952, og i slutningen af 1950'erne kom der resten af tilbehøret til banerne, skinner, broer osv. Vi kender nok alle sammen mærket BRIO. Det er næsten lige meget hvem man spørger, så har de leget med BRIO legetøj og tog i flere generationer.

Jeg legede også selv med BRIO tog, da jeg var barn.

Vores vurdering

Efter at børnene og jeg har leget med togbane hele weekenden, så er vi helt enige om, at BRIO World togsættet med godstransporten, er et fantastisk sæt!

Vi har virkelig hygget os og banen har været bygget på mange forskellige måder. Sættet har en utrolig kvalitet, det holder til rigtig meget!

Af den grund egner den store togbane sig ikke kun til privat brug, den vil hel sikkert også være et kæmpe hit i børnehaver, hvor flere børn uden problemer ville kunne bygge og lege sammen.

Vi giver derfor toppoint til BRIO og vi vil hel bestemt anbefale denne bane til andre!

Det ville være en fantastisk og uforglemmelig fødselsdagsgave eller julegave, som det lille barn vil få glæde af i mange mange timer, ja sågar år!!

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af BRIO Safari Eventyr

Læs også anmeldelsen af BRIO World Togstation

Læs også anmeldelsen af BRIO World Lagerbygning

Anmeldelse af legetøjBrio worldCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen