MaMaMeMo Brødrister anmeldelse

Alder: Anbefales fra 2 år | Måler: L:20 x B:10,5 x H:3,5 cm. | Materiale: Fremstillet af FSC-certificeret træ.

"Inden for de seneste år har firmaet bag MaMaMeMo med afsæt i FN’s 17 verdensmål iværksat en række tiltag. Blandt andet er målet, at alle produkter inden 2022 skal produceres af FSC®-træ, hvilket den nye brødrister netop også er. FSC® er en uafhængig non-profit organisation, der er etableret for at fremme et ansvarligt skovbrug..."

Brødrister i FSC-certificeret træ

Et af de steder, mine børn Johannes og Signe - på henholdsvis 2 og 4 år - kan lege fordybet allerlængst tid – enten hver for sig eller sammen – er i deres legekøkken.

De kokkererer, de finder frem, de retter an, de serverer, de spiser, de vasker op. Der er slet ingen tvivl om, at tilkøb af legekøkken og -mad har været den bedste beslutning i forhold til legetøj til børnene. De elsker det. Også efter mange timers aktivitet.

En af de ting, både jeg som mor - og børnene som brugere - vægter højt, er, at legemaden er virkelighedstro. At det afspejler noget, de kender fra deres hverdag, og at det ligner det, det skal forestille at være.

Her gør danske MaMaMeMo det bare virkelig godt! Og se nu lige en af deres 2020-nyheder: Den fineste brødrister med tilbehør.

Den nye MaMaMeMo æske indeholder

Mens mine børn pakker æsken ud – og hver af de små indpakkede dele deri – navngiver de med sikkerhed og med begejstring de stykker legetøj, der kommer til syne. Sættet består af i alt 7 dele:

  • 1 stk. brødrister. Denne er naturligvis hele omdrejningspunktet. Herhjemme har vi stadig en lignende i køkkenet, som vi bruger flere gange om ugen, så Johannes og Signe kender udmærket til konceptet. Brødristeren fra MaMaMeMo er bygget ganske simpelt op, men rummer stadig de elementer, der gør den virkelighedstro. På overfladen er der tegnet riller, som brødet kan ligge på, og herunder er der tegnet to orange varmerør. Forrest er der malet en grøn og en rød plet. Signe på 4 år har helt styr på, at de to farver betyder henholdsvis tændt og slukket. Imellem de farvede pletter er der en knap, som kan drejes, så børnene har oplevelsen af at kunne tænde og slukke. På den måde er det en helt enkel udgave af en brødrister, men det er helt perfekt til små børn, hvor mange funktioner ikke er det vigtigste, men derimod den leg, som sættet her kan afføde.
  • 2 stk. brød. På begge sider af det skiveskårede brød er der velcro, så stykkerne kan sættes sammen. Der er lige nøjagtigt plads til, at begge stykker kan ligge på brødristeren samtidig. Brødet er i en brunlig nuance, og for Johannes og Signe kan det sagtens både bruges som franskbrød og rugbrød.
  • 1 stk. marmeladeglas. Den lille detalje med et mærkat med jordbær gør, at det er helt tydeligt, hvad det forestiller. Låget kan ikke skrues af, men det har ingen betydning for legen.
  • 3 stk. tilbehør til brødet. Alle tre stykker har som brødet velcro i midten og på begge sider, så det kan sættes fast til brødet. Det er en fordel, når især Johannes på 2 år serverer eller ”spiser” en mad, så fyldet ikke falder af undervejs. Det ene stykke er en marmeladeklat. På den måde kan det for børnene visualiseres, at de har puttet marmelade på. De to andre stykker er en skive ost og et stykke pålægschokolade. Herhjemme er det en helt perfekt pakke, da det netop er de tre ting, der er favoritterne på ristet brød.

MaMaMeMos produkter har høj legeværdi

De efterhånden mange produkter, vi har fra MaMaMeMo har høj legeværdi i sig selv. Når Johannes og Signe stifter bekendtskab med en nyhed, vækker det stor interesse, og de kan oftest bruge lang tid på egentlig ikke særlig mange stykker legetøj – som eksempelvis i brødristeren.

Men som ved mange andre brands kan det give legen fornyet interesse og flere handlemåder at supplere delene med andre stykker legetøj i samme familie. Ved brødristersættet kan det være æg, mere pålæg, frugt, mælk, kaffe til et brunchbord og meget andet.

Trævarerne fra MaMaMeMo har efter min mening det smukkeste og mest virkelighedslignende design inden for legemad. Produktudviklingerne har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der er meningsfuldt at sætte i produktion.

Derudover er legemaden udført i høj kvalitet, som klart skinner igennem. Det har en god holdbarhed, er solidt og kan tåle at blive brugt hver dag – mange gange om dagen herhjemme – uden at gå i stykker.

Brødristeren bærer naturligvis CE-mærket, som netop viser, at sættet opfylder den række krav til sundhed, sikkerhed og miljø, som er fælles krav i hele EU. I Danmark er det Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, som overvåger, at reglerne bliver overholdt.

MaMaMeMo vil leve op til FN's 17 Verdensmål

Inden for de seneste år har firmaet bag MaMaMeMo med afsæt i FN’s 17 verdensmål iværksat en række tiltag. Blandt andet er målet, at alle produkter inden 2022 skal produceres af FSC®-træ, hvilket den nye brødrister netop også er. FSC® er en uafhængig non-profit organisation, der er etableret for at fremme et ansvarligt skovbrug.

MaMaMeMo er af de brandsene under firmaet ASTRUP Group A/S. I 1997 overtog de nuværende ejere Anette og Poul Erik Pedersen firmaet AM konfektion, som grundet et bredere sortiment end det oprindelige skiftede navn til AM Leg i 2001.

Brandnavnet MaMaMeMo er yderst personligt for ejerne bag. Navnet kommer fra ægteparrets 4 børn, da de netop ønskede, at deres eget, nye brand skulle have en personlig betydning. Det fik det, da de valgte at tage de 2 første bogstaver i børnenes navne: Marie, Mads, Mette og Morten, som blev sammensat til MaMaMeMo.

I oktober 2018 blev navnet igen ændret og da til det nuværende ASTRUP Group A/S og har nu hovedsæde i den vestjyske by Skjern.

Produktionen foregår i modsætning til tidligere på en stor og topmoderne fabrik i udlandet, hvilket betyder endnu bedre kvalitet og utrolig stor ensartethed i de forskellige designs. Udvikling og design af nyheder sker dog stadig i firmaet for at ramme forbrugernes ønsker og behov.

Målsætningen for MaMaMeMo og produkter generelt fra ASTRUP Group A/S er blandt andet at kunne tilføre legetøjsmarkedet kvalitetslegetøj med et højt pædagogisk indhold.

Vores vurdering af Brødristeren

Med brødristeren har firmaet gjort det igen, igen. Rollelegen herhjemme lever i bedste velgående, og både mor og børn giver også denne vare fra MaMaMeMo topkarakterer.

Vi kalder deres hjørne på legeværelset deres MaMaMeMo-univers, og dét univers skaber fordybelse, leg, læring og helt masse kvalitetstid.

- Elisabeth Kristensen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMamamemo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen