Magplayer Magnetlegetøj anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Materiale: Plast og magneter | Mærke: Magplayer

"Jeg må alligevel indrømme, at jeg ikke kendte til det - og nu, efter at have testet det i en længere periode, så er jeg lidt chokeret over, at jeg aldrig har undersøgt magnetlegetøj nærmere - både for mine drenges skyld, men lige så meget for min dagpleje! Det er uundværligt i vores dagligdag i dagplejen. Børnene elsker når jeg tager det frem, og vi kan sidde ligeså og lege og fordybe os i det og bygge huse, biler og bygninger, og alt andet hvad fantasien finder på! Så en helt klart anbefaling fra hjertet som mor og dagplejer - se nærmere på det, giv det et skud - I vil ikke fortryde det!"

En anmeldelse af Magplayer Magnetlegetøj

Så kom Magplayer magnetlegetøj også på vores legetøjshylde! Og hvorfor har jeg aldrig tænkt på det før? Absolut favorit legetøj herhjemme.

Vi har været så heldige at få lov at teste Magplayer magnetlegetøj - 62 dele Designer Sæt, med tilhørende Magplayer magnetlegetøj - 2 x Hjulsæt og Magplayer magnetlegetøj - 30 dele.

Alle sættene anbefales fra 3 år, dog kan de alle bruges til yngre børn også, blot med opsyn, da der kan være små dele indimellem.

Alle 3 sæt kan også sagtens købes separat og kan også bruges og leges med kassevis men samtidig kan det også kombineres sammen.

Jeg kender egentlig ikke selv MagPlayers koncept, men har før hørt det fra mine børn, som har nævnt magnetlegetøj og byggelegetøj når de er kommet hjem fra børnehaven, skolen/SFO eller andre steder fra.

Hvad er Magplayers?

Magplayers er et fantastisk koncept, hvor man nemt kan bygge, ødelægge og lege uden manual og hvor fantasien kun sætter grænserne. Derudover er der også utrolig meget læring i dem - både for store og små. Og uanset alder, så bliver det hvert falde ikke kedeligt at lege med. Magnet og konstruktionslegetøj er igennem de senere år blevet vældig populære i børneinstitutioner og skoler landet over. Magplayers kan bruges fra børnehavealderen, til undervisning i skolen og til hygge og samarbejde i SFO'en.

De sjove magnetiske figurer udvikler barnets kreativitet og intelligens og kan også bruges i skoleundervisningen af fag såsom matematik og geometri.

Magplayer er selvfølgelig CE godkendte og lever desuden op til den strenge amerikanske ASTM international standard, som sikrer at du og dine børn, har kvalitetslegetøj i hånden - og for mig er sikkerheden den absolut vigtigste faktor når man ser på legetøjet.

Magneterne er bygget ind i hård plast, og derfor kan de rotere indeni byggeklodserne, hvilket betyder at Magplayer Figurerne altid kan sættes sammen med den næste figur og den næste osv. Således kan man bygge både tårne, pyramider, robotter og hvad man ellers lige kan forestille sig - at magneterne er bygget indeni øger også sikkerheden, så barnet ikke kan tage magneter i munden!

Læring gennem leg

Herhjemme elsker mine drenge på hhv 7 og 4 år at lege med det. Vi har det hele til at ligge i en kasse, hvilket gør det super nemt og tilgængeligt for børnene selv at gå til og fra.

Vi har brugt tallene rigtig meget med vores store dreng på 7 år, hvor vi laver regnestykker, og tæller - og det er altid bare sjovere at lære gennem leg!

Felix på 4 år har derimod været helt fascineret af den medfulgte bil - han elsker fart og spænding, så det var perfekt! Hans kreativitet vil ingen ende tage, der bliver bygget nye biler hver eneste dag. Og uanset om bilen køre lidt hårdt ind i væggen, jamen så bygger vi da bare en ny. Det er nemlig det fede ved magplayer, at legetøjet går aldrig i stykker! Det kan bruges igen og igen og igen.... og mulighederne er uendelige!

Derudover er jeg dagplejer, og mine dagplejebørn er også vilde med dem. Det er nemt og enkelt at bygge med magneterne, og man kan ikke gøre noget forkert. Og det er tydeligt at se på de mindre børn, at det bliver så stolte når de sætter magneterne sammen og at det faktisk lykkes hver eneste gang! Det er så fedt med succesoplevelser, og der er massere af dem, for det kan ikke laves forkert eller sættes forkert sammen.

Derudover understøtter magplayers også en helt masse udviklingspunkter, som man måske ikke lige tænker over i dagligdagen! Men egentlig skal der ikke ret meget til i en leg, før børnene egentlig trækker helt automatisk en masse læring med ind i legen, bl.a.

Dynamik: At bygge med Magplayer magnetlegetøj træner barnets dynamiske evner.

Udforskning: Magplayer kan bygges til alverdens forskellige former, hvilket stimulerer og udvikler den venstre del af hjernen og træner design kapaciteten.

Kunstnerisk: Magplayer figurerne kan legende let samles og skilles ad, hvilket stimulerer den kreative højre side af hjernen og udvikler barnets kunstneriske evner.

Matematik: Magplayer figurerne kommer i et væld af farver og former, som er med til at styrke barnets logiske matematiske sans.

Visualisering: De tre dimensionale Magplayer komponenter hjælper barnet med at forstå det visuelle rum og stimulerer på samme tid den højre del af hjernen.

Samarbejdsevne: Når man leger med Magplayer magnetlegetøjet sammen med sine venner, så trænes de sociale færdigheder og barnet lære at samarbejde.

Vores vurdering

Jeg må alligevel indrømme, at jeg ikke kendte til det - og nu, efter at have testet det i en længere periode, så er jeg lidt chokeret over, at jeg aldrig har undersøgt magnetlegetøj nærmere - både for mine drenges skyld, men lige så meget for min dagpleje!

Det er uundværligt i vores dagligdag i dagplejen. Børnene elsker når jeg tager det frem, og vi kan sidde ligeså og lege og fordybe os i det og bygge huse, biler og bygninger, og alt andet hvad fantasien finder på!

Så en helt klart anbefaling fra hjertet som mor og dagplejer - se nærmere på det, giv det et skud - I vil ikke fortryde det! Og det er ikke kun børnefamilier, det er lige så meget dagplejere, børnehaver, sfo og andre institutioner - det er et fantastisk stykke redskab med massere af læring, leg og kreativitet!

- Sarah Grønbæk

Læs også anmeldelsen af Magplayer Togsæt

Læs også anmeldelsen af Magplayer Transformer

Læs også anmeldelsen af Magplayer Whirl

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagplayer

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen