Magna-Tiles Metropolis anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Indhold: 110 dele | Farver: Transparent / Neon

"Først og fremmest, så blev hun hel vild med at se endnu en Magna-Tiles kasse, og da hun kiggede nærmere på æsken, så lagde hun faktisk allerede her mærke til, at der var nogle nye ting indeni. Blandt andet nævnte hun hurtigt at der var en magnet bil, som hun kaldte den :)"

Ny æske fra Magna-Tiles

Endnu en fantastisk æske af Magna-Tiles, hvor Valtech LLC har tilføjet lidt andre typer magneter, end i den klassiske boks, som jeg tidligere har anmeldt.

Denne udgave af Magna-Tiles er én af de æsker, der er blevet bygget på samlingen, og som stadig indeholder rigtig mange magneter.

Metropolis, eller metropol på dansk, er ordet for en storby. Det er derfor et meget passende navn til Magna-Tiles æsken, da man med denne æske blandt andet kan bygge biler og bygge huse, der indeholder både vinduer og trapper mm.

Indhold i Magna-Tiles Metropolis æsken

Æsken indeholder i alt 110 magneter - hvoraf en lang del af dem, er de klassiske, men hvor der også er tilføjet en række nye og spændende dele.
De “klassiske” er som følger;

 • 2 store kvadrater
 • 56 små kvadrater
 • 12 halve kvadrater
 • 12 små trekanter
 • 10 store kvadrater

Herudover er der, som tidligere nævnt, en hel del nye magneter - som giver nogle virkelig fede nye muligheder - og som samtidig også er med til at give Magna-Tiles Metropolis sit navn. Se billede nedenfor opremsningen.

 • 2 stk. som fungerer som bunden af en bil med fire hjul
 • 1 magnetdør
 • 1 rektangel
 • 2 magneter som er formet som trapper
 • 4 kvarte cirkler
 • 1 “spinner”
 • 6 små firkanter som er formet som vinduer
 • 1 bue

Udover de nye magneter, er der også Magna-Tiles i nye flotte neon-agtige farver, som er ret fede.

Vores oplevelse af Magna-Tiles Metropolis

Vi var lidt spændte på at se, hvordan Inger tog imod denne nye kasse med Magna-Tiles - ville hun tænke, at det bare var endnu flere af de samme magneter, eller ville hun rent faktisk tænke over, at der var noget nyt og anderledes i kassen?

I denne anmeldelse vil jeg primært komme ind på nogle af de ting, som vi har bygget og oplevet med Metropolis æsken.

Først og fremmest, så blev hun hel vild med at se endnu en Magna-Tiles kasse, og da hun kiggede nærmere på æsken, så lagde hun faktisk allerede her mærke til, at der var nogle nye ting indeni. Blandt andet nævnte hun hurtigt at der var en magnet bil, som hun kaldte den :)

Selvom Magna-Tiles primært henvender sig til børn, så er det altså en ret fed fornemmelse, at åbne en æske Magna-Tiles, som er fyldt med helt urørte magneter i en masse flotte farver! Og man kan mærke, at det er hele familien, der har det på samme måde.

Inger var fra starten af, ret fascineret af at man med Metropolis-sættet kunne bygge en bil. Og som det hele tiden er med Magna-Tiles, så er det bare så sjovt at se på, hvordan legen udvikler sig, fra man første gang sidder med en æske og til de næste par gange.

Det næste afsnit kommer primært til at handle en lille smule om legen med bilen (vi har naturligvis ikke kun leget med bilen, men fordi jeg synes at bilen virkelig beskriver den proces godt, som et barn på tre år gennemgår over et par uger med Magna Tiles).

Det første Inger byggede mindede mest af alt bare om en trailer med magneter på :) Legen udviklede sig heller ikke yderligere – det vil sige, at hun byggede ”bilen” også var det ligesom det. Her skete der faktisk også en udvikling og de næste gange hun byggede biler, så begyndte hun at lege med de biler hun byggede og legen med Magna-Tiles blev dermed mere end bare at bygge noget.

Da vi næste gang legede med Magna-Tiles, begyndte vi at fortælle hende lidt om, hvordan man kunne bygge noget, der mindede en lille smule om de biler der kører på vejen. Resultatet blev nedenstående bil - og selvom det ikke er en én-til-én model - af eksempelvis vores egen bil, så begynder det at ligne lidt.

Efter en uges tid yderligere, så forsøgte vi igen med indgangsvinklen, om at bygge en bil. Den her gang var der ingen “instruktioner”, så Inger byggede bare selv. Efter ikke ret lang tid udbrød hun “Se far, et bilhus”. Selvom det selvfølgelig ikke har noget med en bil at gøre, så synes jeg bare det er fedt at se, hvordan kombinationen af hendes fantasi og de mange Magna-Tiles klodser, får hende til at lave noget, som hun nok ikke ellers lige var kommet frem til.

Nye ting i Magna-Tiles Metropolis

Én af de nye ting der er med i Metropolis sættet er blandt andet sådan en spinner - det er to magneter der sidder sammen, men som kan dreje rundt - eller "spinne" om man vil. Med hjælp fra denne legede vi en dag farve lykkehjul, hvor vi satte nogle forskellige farver, lagde én af de spidse trekanter på gulvet og så skulle vi gætte, hvilken farve det landede på - det var en fin lille aktivitet.

En anden sjov ting, som vi også har bygget ved hjælp af denne spinner, er en vindmølle, som Inger syntes var vældig sjov - det var igen en ting hun kunne genkende, og jeg synes altså man kan mærke på hende, at tingene er ekstra spændende, når vi kan bygge noget, som hun også kan se “i virkeligheden”. Ligesom med bilen, så er spinneren virkelig med til at give dette sæt god værdi, fordi det er med til at lave en masse nye ting.

Udviklende leg med Magna-Tiles

Som jeg var lidt inde på tidligere i anmeldelsen, så er Metropolis sættet og de magneter der hører til, medvirkende til at man kan udvikle legen med Magna-Tiles og selvom de nye typer klodser ikke er skelsættende fra standard magneterne, så er det faktisk sjovt at se hvor lidt der skal til, før man udvider mulighederne, for hvad man kan lave.

Så uanset om man har andre sæt fra Magna-Tiles eller ej, så er Metropolis altså et virkelig godt sæt! Og jeg vil igen understrege, at jo mere Inger leger med Magna-Tiles, desto mere bliver det til både at bygge med magneterne og derefter at lege med det man har bygget.

Peter vil også være med i legen

Efter Inger har fået en lillebror, Peter, har han naturligvis også deltaget i legen med Magna-Tiles.

Peter synes det er sjovt at sidde og kigge på de mange forskellige farver og putte dem i munden, som små børn nu engang gør – og det kan han gøre ganske sikkert, fordi der hverken er skarpe kanter på magneterne eller at man skal være nervøs for at magneterne falder ud og han sluger dem – virkelig dejligt! ?

Én af de lege som Peter og Inger virkelig nyder at lege sammen er, når Inger bygger et kæmpe tårn af Magna Tiles og Peter så skal vælte dem – det kan de få virkelig lang tid til at gå med og det er en god leg, som de kan lege sammen - uden voksen indblanding ?

En afsluttende bemærkning

Og så lige som en afsluttende bemærkning, som ikke har noget med selve "lege" delen at gøre.

Udover alle de timer man kan få brugt ved at lege med Magna-Tiles, så er der også en helt anden positiv ting ved den måde, hvorpå det magnetiske legetøj er lavet på - og som man som forældre godt kan tage med i overvejelserne, når/hvis man skal ud og erhverve sig noget magnetisk legetøj.

Når man har med legetøj at gøre, så kan tingene tit godt blive lidt fedtet, støvet eller generelt bare lidt uhumske, og vi oplever i hvert fald nogle gange, at vi kan synes tingene trænger til at blive tørret af - ofte er det bare nemmere sagt end gjort på grund af former, overfladetyper osv. på forskelligt legetøj.

Vi har et par gange tænkt, at vores Magna-Tiles trængte til at blive gjort rent og de er virkelig nemme at tørre af, med en fugtig klud - vi har også haft Inger med til at hjælpe, og det syntes hun også var meget sjovt!

Læs også meget gerne de øvrige af mine anmeldelser af Magna-Tiles sættene, da hvert sæt har hver deres unikke dele og som kan være med til at give mange forskellige oplevelser, selvom det alt sammen er Magna-Tiles.

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles 100 stk Transparent æsken her!

- Anders Østergaard

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagna-tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen