Magna-Tiles Grand Prix anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plast og magneter | Antal: 1 kasse med 50 dele

"Samlet set, så er Grand Prix sættet et rigtig fint sæt – og især hvis man har nogle børn, som synes biler eller ting på hjul er spændende. Som sagt er kvaliteten rigtig god, og bortset fra lidt småridser, som ikke kan undgås på legetøj der bliver brugt, så bærer de ikke præg af at have været leget rigtig meget med, siden vi åbnede kassen første gang..."

En anmeldelse af Magna-Tiles Grand Prix

Magna-Tiles er et genialt stykke legetøj, fordi man selv med meget få magneter, kan skabe en god leg.

At Valtech, som står bag Magna-Tiles så samtidig også er geniale til at udvikle nye sæt, som netop dette Grand Prix sæt, er super fedt.

Med en dreng på halvandet år, hvis helt store interesse er biler og ting på hjul, så var dette sæt helt perfekt som det næste i samlingen.

Grand Prix æsken indholder

Kassen består af i alt 50 magnetiske Magna-Tiles brikker.

Heraf 4 store kvadrater, 12 små firkanter, 16 ligesidede trekanter, 2 trekanter med hul i, 4 ligebenede trekanter, 10 mindre trekanter samt to karosserier med hjul på.

Jeg har i nogle af mine tidligere Magna-Tiles anmeldelser skrevet lidt om det unikke ved Magna-Tiles, men skulle dette være den første anmeldelse du læser, så har jeg tilføjet lidt om, hvorfor vi herhjemme synes det er det bedste magnetlegetøj.

På Magna-Tiles er “magnet delen” placeret i kanten af de forskellige Magna-Tiles brikker og dette er virkelig én af de gode ting ved Magna-Tiles, for det betyder nemlig, at man ikke er begrænset af magneternes placering, og at alle de forskellige elementer i dette standard sæt passer sammen – vi er flere gange blevet overrasket over, hvordan man kan kombinere de forskellige magneter, netop på grund af dette unikke design.

Peter som er det yngste medlem i vores familie (halvandet år) er også begyndt at kunne være med til at lege med magneterne, og da alle ”magnet-polerne” passer sammen, er det meget nemmere for sådan en lille fyr at være med til at bygge noget.

Vi er efterhånden ret erfarne Magna-Tiles brugere, og vi får stadig den samme fornemmelse, som da vi åbnede det allerførste sæt – Magna-Tiles ER et virkelig lækkert produkt.

Emnerne er lavet af solidt ABS plastik (den type solide og slidbare plastik som blandt LEGO også er produceret af) og som ikke indeholder BPA.

Som jeg nævnte i indledningen, så har dette sæt også en for os ny farvekombination af Magna-Tiles.

Om Magna-Tiles Grand Prix sættet

I dette Magna-Tiles sæt er brikkerne gennemsigtige i forskellige farver, men med et såkaldt "frost" look. Det vil sige at man ikke kan kigge tydeligt igennem brikkerne. Der er 8 farver i dette sæt.

Som sagt er kvaliteten rigtig god, og bortset fra lidt småridser, som ikke kan undgås på legetøj der bliver brugt, så bærer de ikke præg af at have været leget rigtig meget med, siden vi åbnede kassen første gang.

Selve kvaliteten/styrken af magneten, som sådan et legetøj jo er temmelig afhængigt af, er også rigtig god.

Som nogle af de billeder vi har taget viser, så kan man bygge ret store og avancerede ting uden at skulle frygte det hele falder sammen. Omvendt, så er magnetkraften ikke så stærk, at man kan få ting i klemme osv.

Dette betyder også, at man ikke umiddelbart efter man har bygget noget bare kan “flytte” rundt på det, medmindre man har husket at tænke i et stærkt fundament, men det er jo ikke meget anderledes fra så mange andre byggeting – og dette er faktisk allerede én af de ting, som vi kan se at Inger allerede tager lidt til sig.

Hvis man eksempelvis vil bygge noget der er højt, så er man nødt til at have bygget en solid bund. Et fundament der kan holde til noget.

Magneterne sidder forsvarligt lukket af inde i plastikken, så man kan ikke komme i en situation, hvor man pludselig skal holde øje med, at barnet ikke sluger en magnet eller lignede – et stort plus!

Vores oplevelse med Magna-Tiles Grand Prix

Med to børn på hhv. halvandet og tre år, så er det altid spændende når der kommer nyt legetøj.

Vores mindste barn, Peter, er i øjeblikket virkelig interesseret i biler – en interesse der også smitter af på storesøsteren. Vi får derfor rigtig meget tid til at gå med diverse lege med køretøjer.

Derfor var vi også meget glade for muligheden for at anmelde Magna-Tiles Grand Prix sættet.

Allerede ved åbningen af pakken, blev Inger opmærksom på, at der altså var nogle nye farver – da jeg kunne fortælle hende, at de blev kaldt frost farver, blev hun ellevild (Filmene i Frost-serien har en meget stor stjerne hos hende ?).

Vi fik flået pakken op og både Peter og Inger hjalp med at pakke de forskellige magnetdele ud af æsken. Især Inger brugte tid på at studere, hvordan farverne var på de nye Magna-Tiles ?

Vi snakkede om, hvad vi skulle bygge og lod os inspirere af kassen, hvor der er afbilledet to biler og en form for bro. Peter blev lagt ud til lur, og imens samlede Inger og jeg tingene, og begyndte at lege med de fine nybyggede biler.

Det er en stor fordel, at selve karosseriet til bilen er samlet og sidder godt fast, således at man ikke skal bekymre sig om at få samlet den del. Efter at have kørt bilerne op og ned at den lille bro, fik Inger den idé, at vi kunne skubbe bilerne ned at en lille rampe og se hvilken der kunne køre længst.

Der var lidt startproblemer, da Inger meget gerne ville give dem et lidt stort puf på vej ned af den lille rampe, og det kunne de trods alt ikke helt holde til – så vi måtte igennem et par totalskadede biler, inden de fik lov til at trille ned selv! ?

I æsken medfulgte der to små trekanter med et hul i, som vi i starten ikke helt vidste, hvad vi skulle bruge til. Men så fandt vi et stykke snor, som vi bandt i dem og satte på bilerne. På denne måde kunne Inger trække dem rundt i hele stuen til stor underholdning for hende!

Samlet set, så er Grand Prix sættet et rigtig fint sæt – og især hvis man har nogle børn, som synes biler eller ting på hjul er spændende.

Samtidig er der en del magneter med, så man kan også fint benytte sættet til at bygge andre ting. Undervejs i legen med Grand Prix sættet blev det blandt andet også til nogle indhegninger til en giraf mm. ?

- Anders Østergaard

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles 100 stk Tranparent

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles Metropolis

Læs også anmeldelsen af Magna-Tiles Stardust

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagna-tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen