Konario Junior spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Spilletid: Ca. 20 - 30 min. | Spillere: For 1 - 6 deltagere | Mærke: ALGA

"I konario er der et twist (som vi ikke før har kendt til). Hvis en modspiller vender en kube, og du ved hvor den matchende kube er henne, men modspilleren sætter hånden på en forkert kube, så kan du, inden modspilleren vender kube 2, råbe ”konario”. Så må du vende den kube, som du mener, er den rigtige. Vender du den rigtige, så må du beholde stikket. Tager du derimod fejl, så skal du aflevere et stik til din modspiller..."

En anmeldelse af Konario Kids aka Konario Junior

Edith og jeg har testet Konario spillet i sin junior udgave igennem de seneste dage.

Da vi modtog spillet, kom det med en sød besked fra den medarbejder hos legebyen, der havde pakket spillet sammen med en lille pose ++ brikker, og 3 postkort. Det var en lækker pakke at åbne.

Første gang man skal spille spillet, så kræver det lige lidt forberedelsestid, idet alle kuberne i spillet skal gøres klar. Der skal fyldes smagspastiller i smagskuberne, og klistres klistermærker på alle kuberne.

Der følger en meget udførlig vejledning med, som er vældig nem at følge.

Dog var jeg ikke helt med på hvordan de 2 stk. klistremærker pr. lugtekube skulle sidde, da det i vejledningen ser ud som om, at de skal sidde oven på hinanden, hvilket ikke giver helt mening, idet man skal kunne kradse på lugte-klistremærket, for at få lugten frem.

Derfor valgte jeg at sætte selve kradse-lugtemærket på siden af kuben. Jeg konstaterede da vi gik i gang med spillet, at det så var alt for nemt at spotte lugtekuberne i spillet, hvis man vælger at spille den ”normale variant”
(Jeg beskriver senere hvad den normale variant er).

Jeg vil derfor anbefale kun at bruge kradse-klistremærket på kuberne, eller at sætte det oven på det almindelige klistermærke. Det er ikke nødvendigt med 2 på. De 3 lugte er løg, jasmin og sure tæer :-)

Smagskuberne skulle jeg lige se an, da man skal klemme på siderne af kuben, for at kunne lette på låget, for at trille pastiller ud af det tilhørende hul. Men for at få tømt posen med pastiller ned i kuben, skulle man være lidt voldsom for at få låget af. Men det gik. Og den var heldigvis nem at samle igen.

Der er smagspastiller til ca. 40 spilleomgange. De 3 smage er rådden frugt, gammelt tyggegummi og cola :-)

Følekuberne skulle have klisteret mærke med hul i, hen over fladen med hullet i. Følekuberne er udstyret med plasticdutter i forskellige størrelser inden i, og en enkelt med skumgummi.

Hørekuberne er udstyret med forskellige størrelser rasleting indeni, så de larmer i forskellige lydniveauer, når der rystes med dem.

Synskuberne er helt basic vendespils-agtige, og de skal bare vendes og parres med en anden magen til. Her skal man enten parre et spøgelse, et rumvæsen eller en havfrue.

Selve spillets gang

Da vi gik i gang med spillet var første runde ret spændende, da vi lige skulle blive fortrolige med kuberne og det de enkelte kuber kunne.

Vi havde ikke som det anbefales i vejledningen, undersøgt de enkelte kuber inden vi startede, så runde et tog meget lang tid at komme igennem.

Det var spændende, for vi havde talt om hvilke lugte og smage der var med i spillet, og ikke alle var lige tiltalende.

Især den smag med rådden frugt virkede lidt afskrækkende, og vi var begge to lidt nervøse for, hvad det nu lige var for noget vi fik i munden.

Men faktisk var det ret svært at skille de 3 smagstyper fra hinanden. Edith syntes at cola smagen var tydelig, men jeg havde enormt svært ved at skille dem ad. Især cola og tyggegummi.

Og den afskrækkende rådden frugt-smag, trådte ikke ret meget igennem. De smagte alle 3 typer primært af sukkerpastil. Så de er ikke farlige :)

Lugtekuberne skal man som nævnt skrabe på, for at lugten træder frem. Jasminlugten er man ikke i tvivl om. Den dufter meget kraftigt at dårlig parfume. Løglugten kommer også meget voldsomt frem. Om sure-tæer lugten nu også er sure tæer, kan diskuteres, men den dufter ikke lækkert. Den er heldigvis ikke lige så kraftig som de andre.

Opholder man sig i nærheden af spillet, er der en ubeskrivelig lugt af de 3 lugte blandet godt og grundig sammen. Det er specielt.

Vores vurdering af Konario Kids spillet

Edith elsker at spille vendespil, og kan bruge lang tid på at sidde og spille det med sig selv. Så at få det gode gammeldags vendespil i en ny variation, var hun utrolig begejstret for.

Hun syntes at det var sjovt og spændende at spille. Men undervejs stod hun af på at smage, og så var det helt fint, at jeg bare smagte, og fortalte hvilken smag, der var tale om.

Sammenlignet med et almindeligt vendespil tager det noget længere tid, da det tager tid at trille pastiller ud, at kradse for at lugte osv. Så er man mere end to, og vælger den ”almindelige variant”, så afsæt ca. 30 – 45 min til en runde.

Når der tales om den almindelige variant, så vil det sige at kuberne alle sammen er sorte, så siden med klistermærket vender ned i bordpladen, og ingen dermed kan se, hvilken kube de vælger.

Så er den forenklede variant, som vejledningen anbefaler man starter ud med, hvor billedesiden vender opad, og det udelukkende handler om at parre dufte, smag osv. Vælges den udgave, vil det selvfølgelig afkorte spilletiden væsentligt.

I konario er der et twist (som vi ikke før har kendt til). Hvis en modspiller vender en kube, og du ved hvor den matchende kube er henne, men modspilleren sætter hånden på en forkert kube, så kan du, inden modspilleren vender kube 2, råbe ”konario”. Så må du vende den kube, som du mener, er den rigtige. Vender du den rigtige, så må du beholde stikket.

Tager du derimod fejl, så skal du aflevere et stik til din modspiller.

Dette har vi dog ikke forsøgt os med, da vi arbejder lidt med, at det er ok ikke at vinde hver gang :-)

Alt i alt er rigtig fint spil, som er let at gå til. Edith er i hvert tilfælde fan og skal have Konario Junior spillet med på tur i morgen.

- Anette Bruun Rasmussen

AlgaAnmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen