Magna-Tiles 100 stk. Farvet anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Fra 3 år + | Indhold: 100 dele | CE-godkendt | Fremstillet af ABS plast

"Det er et stykke legetøj som er virkelig sjovt at bruge for sig selv, men hvis man kombinerer det med andet legetøj, så er udnyttelsesgraden nærmest uendelig. Derfor vil jeg endnu engang anbefale, at hvis man har noget Magna Tiles, eller overvejer om børnene skal have det, så kig lidt på deres forskellige sociale medier, for der er rigeligt med inspiration til mange timers god leg..."

En anmeldelse af Magna-Tiles 100 stk Solid Colors magneter

Dette var Ingers første oplevelse med Magna-Tiles i farveserien "Solid Colors" - og hun har virkelig haft en stor fornøjelse af dem.

Magna-Tiles har både de gennemsigtige Magna-Tiles og så har de denne version, hvor farverne på magneterne er solidt farvet, så man ikke kan kigge igennem dem.

Magna Tiles har siden det kom på markedet i USA i 1997 vundet mange forskellige priser indenfor diverse legetøjskategorier og man må bare sige, at hjemme hos os har vi fuld forståelse for hvorfor magnetlegetøjet er så populært.

Valtech, som firmaet bag Magna-Tiles hedder, er familieejet og de gør virkelig meget for at give inspiration til lege og ting som man kan bruge magneterne til.

Hvis man følger Magna-Tiles på diverse sociale medier som eksempelvis Instagram, så finder man virkelig mange sjove og forskellige kreative måder at lege med magnetlegetøjet på.

Der er mange der har lagt to billeder op med eksempelvis fem års mellemrum, hvor man kan se, at deres børn har leget med deres forskellige Magna-Tiles sæt i hele og halve årtier.

Dette taler lidt til hvor god kvalitet magnetlegetøjet fra Magna-Tiles er, men også hvor meget underholdning der er med legetøjet.

Vi forventer bestemt også herhjemme, at det er noget legetøj som både Inger og Peter vil have fornøjelse af i mange år (og det er altså også forældrenes favorit :))

Indhold i Magna-Tiles 100 stk Farvet æsken

Magna-Tiles Solid Colors 100 stk er fyldt med mange seje forskellige former og farver.

Det var Ingers første gang hun skulle se Magna-Tiles som ikke var transparente, så jeg var lidt spændt at se hvad hun syntes om disse.

Som de fleste piger nok er, så er Inger rigtig glad for lyserød, så hun var virkelig begejstret for, at der var så mange lyserøde magneter.

Mange af magneterne er to-farvede - det vil sige at de på den ene side er gul og på den anden side lyserød - og på den måde er de faktisk også rigtig fine og man kan lave mange forskellige farvekombinationer af dem.

Det eneste minus som Inger kunne se var, at der ikke var nogle der var lilla?

Vores oplevelse med de farvede Magna-Tiles

Man skulle egentlig ikke tro, at der ville være så stor begejstring ved at magneterne "skiftede" farve, eller i hvert fald var andre farver og ikke gennemsigtige, men for Inger var det nærmest som at få noget helt andet magnetlegetøj.

Hun brugte meget tid på at studere magneterne og prøve at bygge mange af de fundamentale ting, såsom små firkanter og pyramider igen?

Jeg havde for noget tid siden set på Magna Tiles' instagram profil, at de havde postet en video af en form for kuglebane/forhindringsbane, som de havde lavet ud af Magna-Tiles.

Det blev derfor til et forsøg hele familien begav sig i kast med - og det var virkelig en stor succes. Først fandt jeg et stykke krydsfinérplade, som jeg havde tilovers fra et eller andet projekt.

Der er egentlig ikke så mange krav til pladen, men den skal have en hvis bredde for at man kan lave banen bred nok - herudover er det en fordel hvis den er lidt tyk, således at den ikke bukker?

Vi stillede pladen op af sofaen for at give den lidt hældning, så kuglerne kunne løbe ned - også begyndte vi at samle banen.

Magna-Tiles kuglebane/forhindringsbane

Først byggede vi kanten rundt om banen og det var så fedt at se Inger engageret i byggeprojektet og hvordan hun havde holdninger til hvilke farver vi skulle sætte på.

Dernæst skulle vi sætte trekanterne på, som skulle styre kuglernes forløb. Man kan jo lave banen på mange forskellige måder og lave dens forløb forskelligt ved at bygge med mindre trekanter, firkanter eller nogle af de andre magneter.

Vi valgte de store trekanter?

Inden vi kunne udløse spændingen og sende kuglerne afsted byggede vi også et mål (eller et bur) som Inger kaldte det.

Vi havde Peter med i processen også, så der var allerede under opbygningen en del reparationer da han havde lidt svært ved at holde fingerne fra de mange fine magneter.

Det skal derfor lige nævnes i denne sammenhæng, at Valtech, firmaet bag Magna-Tiles, ofte beskriver deres magneter som kraftfulde og meget holdbare - og det er virkelig noget jeg kan bekræfte.

Herudover, så er det virkelig også dejligt, at alle det unikke design ved Magna-Tiles gør, at uanset hvordan du vender og drejer magneterne, så passer de altid sammen - jeg har prøvet andet magnetlegetøj hvor det ikke er tilfældet og det medvirker altså til lidt frustation hos børnene.

Da vi endelig var færdige var Inger helt klar til at slippe kuglerne løs (I virkeligheden var det nogle små perler - optimalt set er det måske nogle små glaskugler, men det havde vi ikke lige ved hånden, så måtte forældrene jo være "kreative").

Inger stillede sig ved "toppen" af banen og slap kuglerne løs.

Det var mildest talt en kæmpe succes og vi gjorde det om og om igen. Jeg prøvede lidt at se om vi skulle gætte på hvilken perle der kom først, men den bed ikke rigtig fast på Inger, så vi glædede os bare over de alle kom i mål?

Dette var en virkelig god oplevelse og det viser meget godt det jeg også har beskrevet i nogle af mine andre anmeldelser af Magna Tiles.

Det er et stykke legetøj som er virkelig sjovt at bruge for sig selv, men hvis man kombinerer det med andet legetøj, så er udnyttelsesgraden nærmest uendelig.

Derfor vil jeg endnu engang anbefale, at hvis man har noget Magna Tiles, eller overvejer om børnene skal have det, så kig lidt på deres forskellige sociale medier, for der er rigeligt med inspiration til mange timers god leg.

Udvider børnenes kreativitet

En stor del af legen med Magna-Tiles handler også om at udvide børnenes kreativitet - og det er naturligvis også noget af dette som Valtech selv fremhæver som én af kvaliteterne ved Magna-Tiles.

Herhjemme oplever vi, at når Inger leget med Magna-Tiles så bliver hun enormt nemt opslugt af at sidde og bygge løs.

Nogle gange virker det ikke til, at hun bevidst går efter at bygge noget specielt, men hun sidder og prøver forskellige ting af - og eksperimentere lidt med hvor meget magneterne kan holde til at bære, hvilke former man kan bygge osv.

Sommetider ender det ud i lidt frustrationer, når det hun har brugt tid på at bygge så braser sammen, men jeg synes virkelig at man kan se, at hun også lærer noget ved at sidde og bygge med magneterne. Og hendes kreativitet bliver bestemt også bedre fra gang til gang.

Der er mange rigtige gode sæt fra Magna Tiles som vi har fået lov til at prøve.

Jeg vil anbefale, at man skimter nogle af mine andre anmeldelser igennem hvis man overvejer at købe et sæt. Links finder du lige herunder...

Selvom det på ydersiden bare ligner ens sæt med magneter, så kan hvert sæt noget forskelligt. Min anbefaling vil helt klart være, at hvis man er første gangs "magna-tiler", så skal man overveje at investerer i et sæt som dette, hvor der er 100 stk Magna-Tiles magneter i, fordi man så har mulighed for at bygge frit fra fantasien med mange dele ?

- Anders Østergaard

Læs anmeldelsen af Magna-Tiles 100 stk Transparente

Læs anmeldelsen af Magna-Tiles 110 dele Metropolis

Læs anmeldelsen af Magna-Tiles 15 dele Stardust

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagna-tiles

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen