Magisk Kinetic Sand anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Mærke: Kinetic sand | Materiale: 98% sand - 2%bindemiddel | Mærkning: CE-godkendt

"Mateo har været rigtig glad for den kreative leg og den gode fordybelse, der har været i legen med Kinetic Sand. Vi lærte hurtigt, at vi ikke skulle pakke sandet alt for langt væk. Da Mateo på daglig basis viser stor interesse for legen med Kinetic Sand, er det nu blevet en fast del af hylden med hans kreative favoritlegetøj. Han kan derfor, når han vil, tage det med sig op til spisebordet, og så ved vi godt, at den gode leg med Kinetic Sand skal til at begynde!"

En anmeldelse af det magiske Kinetic Sand

Vores 2 ½-årige dreng, Mateo, elsker at lege med sand. Han leger tit med sit sandlegetøj og sine biler, og han elsker den gode leg, som hans sandkasse giver ham. Vi går dog en årstid i møde, hvor næsen hurtigt bliver rød, og fingrene oftest fryser. Der bliver derfor leget mindre og mindre med sand i takt med, at vejret bliver koldere og koldere.

Vi fandt det utroligt ærgerligt, at Mateo nu skulle vente til det lidt lunere forårsvejr, før sandkassen igen kunne tages i brug - eller, det troede vi. Hjælpen var heldigvis nær. Det var med stor glæde og spænding, at vi gik i gang med at teste Kinetic Sand!

De vigtige detaljer om Kinetic sand

Kinetic Sand fås i forskellige farver, forskellige vægtklasser og i pakker med og uden tilbehør.

Kinetic Sand indeholder 98% almindeligt strandsand og 2% bindemiddel. Kinetic Sand er både støv- og glutenfrit, anti-bakterielt og indeholder ingen skadelige eller allergifremkaldende stoffer.

Kinetic Sand er naturligvis CE-mærket, og det er anbefalet fra +3 års-alderen.

Tag glæden fra sandkassen indenfor

Vi har testet et bredt udvalg af Legebyens sortiment af Kinetic Sand. Vi testede:

  • Sandkasse med 455 gram lilla sand. ​(inklusiv; skovl, krabbeform, sandslotform og skildpaddeform)
  • Strandsand - 1360 gram.
  • Lilla farvet strandsand - 900 gram og 127 gram.
  • Grønt farvet strandsand - 127 gram.

Det var med store øjne og en kæmpe nysgerrighed, at Mateo begyndte at pakke sin første æske med “magisk sand” op. Til at starte med valgte vi at introducere Mateo for det komplette sæt, som var sandkassen med tilhørende sand, skovl og forme.

Der gik ikke mange øjeblikke før, at alle tingene var væltet ud af kassen. Da far hældte sandet i sandkassen, tog Mateo straks sin hånd ind under. Han mærkede sit nye “magiske sand” for første gang. Han begyndte straks at grine! Kinetic Sand føles nemlig noget anderledes end det sand, som Mateo kender fra sandkassen.

I sandkassen er Mateos sand nemlig altid tørt. Det er sandet fra Kinetic Sand også, men det føles som vådt sand. Det så dog også noget anderledes ud, da sandet var farvet. Det vækkede straks Mateos interesse endnu mere, og vi kunne hurtigt mærke, at vi havde en ihærdig dreng, der bare ventede på at udforske, hvad mulighederne med Kinetic Sand kunne blive til. ​( ​ V​i afslører ikke for meget ved at skrive, at mulighederne var mange!)

Mateo greb hurtigt den gule skovl, som har den perfekte størrelse til en hans lille hånd. Mateo begyndte hurtigt at grave - det så stadig rigtig sjovt ud, når man lod sandet fra skovlen falde oven i sandet, som lå i sandkassen.

Sandkassens størrelse er helt perfekt. Den er hverken for stor eller lille, og står rigtig godt på bordet. Mateo kan flytte rundt på sandkassen, som han vil, og den er derfor ekstremt børnevenlig og lige til.

Mateo begyndte nu at udforske de tre forskellige forme, der hørte med til sandkassen. Han startede med den søde skildpadde. Mateo elsker skildpadder, og han begyndte hurtigt at lave endnu flere. Hele 6 skildpadder kunne der være i sandkassen.

Mateo ville lave endnu flere skildpadder. Vi åbnede derfor endnu en pose magisk sand, og Mateo fik lov til at lave alle de skildpadder, som han ville, rundt om på bordet.

Imens Mateo ihærdigt lavede skildpadder, begyndte mor at lave krabber. Hurtigt fik mor taget krabbeformen fra sig, og Mateo lavede nu både skildpadder og krabber i sandet på samme tid. Men nu begyndte far at lave sandslotte med den tilhørende sandslotform.

Mateo fandt hurtigt ud af, at der var nok forme og sand til os alle sammen. Han lod derfor mor få krabbeformen igen, beholdte selv sandslot formen, og så måtte far lave skildpadderne.

Mateo sad lang tid og var dybt kreativ - både med og uden forme. Han begyndte nu at forme sandet med hænderne, og han ville hurtigt have mor og far med i legen. Vi begyndte at lave forskellige dyr, frugter og sågar superseje dinosauere. Hvis man spurgte andre end os, ville de ikke kunne se, at vi både havde formet zebraer, appelsiner og en farlige dinosaurus rex i fri hånd af vores Kinetic Sand. Det kunne vi heldigvis, og dermed fik fantasien og kreativiteten frit løb!

Kinetic Sand er I (sand)heden helt fantastisk

Poserne og bøtterne, som Kinetic Sand kommer i, har alle sammen enten låg eller genluk. Det gør det derfor super nemt og smart efter endt leg at man kan finde henholdsvis bøtter og poser frem igen og fylde sandet tilbage i. Det gør, at vi ikke skal tage stilling til andre opbevaringsløsninger.

Kinetic Sand har skabt opbevaringsløsningen for os, og de har gjort den så nem for os som overhovedet muligt. Mateo kan altså være med til både at åbne poserne og bøtterne, hælde sandet ud og pakke sandet i poserne og bøtterne igen. Dette er rigtig dejligt, idet Mateo er en dreng, der gerne vil gøre tingene selv.

Kinetic Sand har konsistensen som vådt sand, og dette gør derfor sandet super nemt at forme. Mateo har virkelig haft stor glæde af at kunne forme lige, hvad han ville. Vi har flere gange i hans udendøres sandkasse hældt en smule vand op i det tørre sand, da Mateo elsker at forme ting. Det er virkelig dejligt, at det er et “overstået” kapitel, med sandet fra Kinetic Sand. Det tørre sand i sandkassen kan også sine ting, men det er helt klart det våde sand, der fremmer kreativiteten og udfoldelsen.

Det bedste ved Kinetic Sand - set fra en forælders synsvinkel - er, at det aldrig tørrer ud. Mateos leg med Kinetic Sand kan sagtens tage flere timer. Tiden flyver hurtigt afsted i morskabens og kreativitetens tegn. Nogle få gange er Mateo blevet afbrudt i sin leg med det “magiske sand”, fordi der var aftensmad eller en middagslur, der skulle tages.

Når man er en travl børnefamilie, er der mange ting, der skal nås, når middagsluren står på. Vi har derfor enkelte gange ikke fået pakket sandet væk. Det har resulteret i, at det har ligget på bordet i et par timer. Dette er nok tid til, at ting som modellervoks og tuscher tørrer ud - men ikke Kinetic Sand, og dét har vi prist os lykkelige for.

Vores vurdering af Kinetic Sand

Mateo har været rigtig glad for den kreative leg og den gode fordybelse, der har været i legen med Kinetic Sand. Vi lærte hurtigt, at vi ikke skulle pakke sandet alt for langt væk. Da Mateo på daglig basis viser stor interesse for legen med Kinetic Sand, er det nu blevet en fast del af hylden med hans kreative favoritlegetøj. Han kan derfor, når han vil, tage det med sig op til spisebordet, og så ved vi godt, at den gode leg med Kinetic Sand skal til at begynde!

I vores tilfælde er legen med Kinetic Sand den helt perfekte måde, at rykke glæden ved sandleg ind for hjemmets fire vægge. Kinetic Sand er helt perfekt at tage frem når det regner, når det er koldt, når det er mørkt, eller når familiehyggen skal være i helt i højsædet. At Kinetic Sand hverken grisser, smitter af på bordet, tøj eller fingre, er prikken over íet.

Vi har ikke fundet ét eneste minus ved legen med Kinetic Sand. Det er derfor, at vi som familie vender tilbage - igen og igen - til den fantastiske leg med Kinetic Sand.

- Camilla Jakobsen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjKinetic sand

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen