Love Letter spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 10 år | Spilletid: Ca. 20 min. | Spillere: 2-6 deltagere.

"Regelbogen til Love Letter er en lille og overskuelig bog på 15 sider, den lidt mindre end et almindeligt kortspil i størrelse. Den er opdelt med overskrifter hele vejen igennem og fører dig trin for trin gennem spillets opsætning, udførelse og afgørelse. Det er nok ikke helt let for et barn på 10 år selv at forstå hele spille på baggrund af at have læst regelbogen, her vil jeg anbefale at gøre det i samarbejde med en voksen. Når man først er i gang med spillet, er det meget let og overskueligt, og her fungerer regelbogen udmærket som et opslagsværk (netop grundet de mange overskrifter)..."

En spilanmeldelse af Love Letter

Da jeg første gang hørte om Love Letter, talte det direkte til min indre teenagepige. Hende der dansede rundt i teenageværelset og hørte Blå Øjne med Romeo og Julie, hende der lå i elskovsreden på værelset og læste Vi Unge eller en af de romaner, der særligt talte til unge piger. Hende der var lidt fascineret af historien om Romeo og Julie i engelsktimerne og hende, der så P.S I love you med veninderne.

Alle de piger, der kan nikke genkendende til nogle af disse ting, vil helt sikkert også føle sig draget af den indledende fortælling til Love Letter.

Generelt om spillet

Vi har en smuk prinsesse, som har låst sig inde i et højt tårn efter arresten af dronningen. Prinsessens hjerte er knust af sorg og løsningen på dette er simpel – kærlighed. Det er dog ikke let for bejlerne at få breve frem til prinsessen i tårnet, og dette er hovedideen med hele spillet – at få overleveret kærlighedsbreve til prinsessen. Man skal kende folk på slottet for at få brevene frem, men gerne inden prinsessen forelsker sig i en af de andre bejlere. Man skal prøve at gætte, hvilke spillere, der er i ledtog med hvem, for at sætte dem ud af spillet, så det kun er dig, der vinder prinsessens kærlighed.

Hver spiller modtager et huskekort, så man kan se hvilke spillere, der er med, og hvor mange af hver rolle, der er. Man blander så de 16 kort, og fjerner et af dem (anderledes for 2 spillere).

Hver spiller får et kort og gunstbevisningerne ligges så alle kan nå dem. Spilleren, der sidst har været på date, starter første runde. Når det er ens tur, er målet at få en af de andre spillere ud af runden ved at spille et kort. Hele spillet går ud på at regne ud, hvilket kort, de andre spillere har, så du lettest muligt kan få dem ud af runden. Runden slutter, hvis en spiller har slået de andre ud, så vinder den spiller en gunstbevisning. Ellers slutter runden, når der ikke er flere kort i kortbunken, vinderen af den runde er den, med den højeste værdi på kortet. Vinderen af denne runde tager en gunstbevisningen. Spillet slutter, når en spiller har opnået et bestemt antal gunstbevisninger fra prinsessen, antallet afhænger af antallet af spillere.

Spillet er altså ret simpelt, men alligevel vældigt underholdende. Der er meget få komponenter, hvilket gør, at der ikke er nogle problemer eller kringlede regler til at gøre det svært at huske, men du får alligevel underholdning til mange timer. Det tager kun 20 min at spille, og man lærer det meget nemt.

Vi afprøvede det på efterskolen til gangmøde, og selvom eleverne var meget meget fredags-trætte, var de ret hurtigt med i spillet og kunne spille på lige fod med os mere erfarne lærere (som alle kendte til spillet i forvejen). Mine elever er på vidt forskellige kognitive niveauer, men de kunne alle være med og var alle underholdt, hvilket for mig er et stort succeskriterium. Det må også ses som et succeskriterium, at det var en af eleverne, der løb med prinsessens kærlighed til sidst. Udover med eleverne har spillet også stået sin prøve med en cykelferie på Samsø. Her blev det udvalgt, da det jo fylder minimalt. Derudover vandt det også min venindes og mit hjerte, da vi kunne sidde og spille det en hel aften, da der skabes variationer i spillet af de forskellige roller, man kan få fra runde til runde.

Seji Kanai

Spillet er designet af Seji Kanai, som I sine designs går efter et medium spil, der kan spilles inden for en time, som er underholdende og temabaseret – ofte let fantasy. Han burger hovedsageligt kort som grundelementet i sine spil – alle disse mål er overholdt med Love Letter – og er nok også en af grundene til, at det lyn-hurtigt har opnået succes. Det er udgivet af brætspilsfirmaet Z-Man Games, som er et amerikansk brætspilsfirma, navnetgivet efter grundlæggeren Zev Schlasinger. Firmaet er primært kendt for udgivelserne af Pandemic-serien, Carcasinne og Terra Mystica.

Spillets komponenter

Når du modtager Love Letter finder du et mindre papstykke med en plastikbeholder udenpå, inden i den kan du se en velourpose med dekorationer i guld. Papstykket er dekoreret med navnen Love Letter i svungne bogstaver og et segl, der viser trykket på gunstbevisningerne. På bagsiden finder du en ung prinsesse og en kort beskrivelse af, hvad spillet går ud på samt eksempler på kort.

Indeni pakken finder du:

  • 1 stofpose i velourmateriale
  • 1 regelbog
  • 21 karakterkort
  • 6 huskekort
  • 14 gunstbevisninger

Stofposen giver et lidt eksklusivt look til spillet og er absolut velegnet til at opbevare spillet i, så det let kan pakkes sammen og tages med på farten. Kortene og gunstbevisningerne kan let adskilles fra hinanden og opbevares i de små zip-log-poser, som følger med, uden at det går udover opbevaringsmulighederne i posen. Gunstbevisningerne er lavet i hård plastik og er påtrykt seglet for spillet med vægten i guld. Karakterkort og huskekortene har to forskellige farver og tryk på bagsiderne, så de er lette at kende fra hinanden. Begge korttyper er af god tyk kvalitet, der ligger godt i hånden. De har en let rug overflade, der gør, at de ikke glider rundt mellem hinanden og ligger godt i hånden. Teksten på kortene er på dansk.

Regelbogens tilgængelighed

Regelbogen til Love Letter er en lille og overskuelig bog på 15 sider, den lidt mindre end et almindeligt kortspil i størrelse. Den er opdelt med overskrifter hele vejen igennem og fører dig trin for trin gennem spillets opsætning, udførelse og afgørelse. Det er nok ikke helt let for et barn på 10 år selv at forstå hele spille på baggrund af at have læst regelbogen, her vil jeg anbefale at gøre det i samarbejde med en voksen. Når man først er i gang med spillet, er det meget let og overskueligt, og her fungerer regelbogen udmærket som et opslagsværk (netop grundet de mange overskrifter).

I regelbogen kan man finde en klassisk udgave af spillet, som kan spilles med 2-4 spillere. Det giver lidt en anden dimension til det samme spil, hvis man nu trænger til lige at prøve det på en anden måde.

I reglerne findes også en oversigt over de enkelte karakterer og deres effekter, så hvis man ikke er helt sikker på, hvad karakteren kan ud fra karakterkortet og huskekortet, så kan man læse de nærmere detaljer i regelbogen.

På den bagerste side i regelbogen er der også en kort opsummering af opsætning, rundens start, turtagning og rundens afslutning, det er en fin og overskuelig måde, at få genopfrisket reglerne, hvis man eksempelvis hurtigt skal gennemgå det eller genbesøge spillet efter en pause.

- Camilla Liv Pedersen

Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen