Little Tikes Legehus anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Materiale: Plast | Mål: L:140 x B:124 x H:147 cm | Producent: Little Tikes

"Hvis vi ser bort fra udseendet, og tænker på hvor meget legeglæde og værdi dette hus kan have for dit barn er det, det hele værd. Det summer af børnelatter og godt humør hver gang vi leger i huset. Der er intet hyggeligere end at nyde haven imens Cornelia leger hendes små lege inde i legehuset hvor hun både kan være sig selv og invitere andre indenfor. Samlingen af huset var let og tog ikke særlig lang tid, kvaliteten er i top..."

En anmeldelse af Little Tikes 4-i-1 legehuset

Vi er en lille familie på 3 bestående af Mor, Jennifer der til daglig er pædagog i indskolingen. Far, Kenneth der er service chef på roskilde sygehus, og Cornelia på 2,5 år som går i vuggestue. Vi har fået lov, at anmelde og afprøve Little Tikes legehuset med 4 forskellige funktion på hver sin side. Vi har nu haft legehuset i et lille års tid og har fået leget godt og grundigt med og i det, i alt slags vejr.

Legehuset har 4 forskellige vægge/sider:
1. Skole/brandstation med dør
2. Sportsvæg med basketkurv og fodboldnet
3. Benzinstation med pumpehåndtag
4. Supermarked/bank

Leveres usamlet. Udførlig samlevejledning medfølger.

Modtagelse af pakke og samling af legehuset

Pakken ankommer i en kæmpe papkasse, men bliver leveret lige foran døren. Så først herfra skal man selv mingelere rundt med den. Pakken indeholder legehuset i flere dele, dog ikke flere end det er til at overskue. Det er nemlig kun fordelt på 4 sider og et tag i 2 dele. Legehuset er supernemt og hurtigt at samle, men kræver lige 2 voksne, så man kan støtte og holde osv.

Når siderne er samlet og taget sat på, så er der nærmest kun det sjove tilbage. Basket net, dør, vinduer, fodboldmål mm er ligeledes hurtigt sat på og det hele skal nærmest bare klikkes sammen. Alt efter hvor gamle ens børn er, kan man have dem med i den næste proces. Herefter starter det store klistermærke show nemlig. Alle tydelige detaljer skal nemlig sættes på som klistermærker, en fantastisk opfindelse som børn bare elsker.

Velkommen i skole – legehusets første side

”Tikes town scool house” står der på døren, som også rummer en lille brevsprække. Facaden er udformet som røde mursten og en lille klokke på toppen. På hver side af døren er der lavet to vinduer. Det er tydeligt at det er denne side, man anvender hvis man vil lege skole. Klokken ringer ind og børnene skal i skole. Til højre for indgangen er der et lille bord med en tavle oven over. Her kunne læreren oplagt stå og lære børnene om ABC med et stykke kridt.

På indersiden af den første side er der f.eks også lavet hele alfabetet skrevet over døren og under det ene vindue, en globus og nogle bøger. Det er alt sammen blot støbt ind i plastikken, men detaljerne får børnenes kreativitet og idéer til at sprudle frem.

Cornelia er stadig kun 2,5 år så da vi samlede huset sidste forår, opfangede hun ikke alt dette. I år har vi været i legehuset et par gange, og nu kan jeg mærke hun er blevet lidt ældre. Hun forstår f.eks godt at man kan tegne med kridt på tavlen og få post gennem brevsprækken.

Benzinstationen og værkstedet – legehusets anden side

På ydre siden af legehusets anden side finder man benzinstationen. Her er det muligt at tanke med en tankpistol, betale ved standeren, og ringe efter hjælp på telefonen. Denne side er blevet brugt en del, både af hund og barn.

Der er nemlig lavet et rundt hul for neden (et dæk) som man kan kravle igennem. Hvis døren er lukket til legehuset er hullet altid åbent. Det er også her, at diverse cykler er blevet tanket, fået ordnet dæktrykket og pudset finde og køreklar.

På indersiden af denne side er der værksted. Igen er det plastikken der er støbt, men stadig meget detaljede med hammer, svensknøgle, skruetrækker og lift. Alt sammen med til, at hjælpe fantasien igen og udvikle på legen.

Lad os spille.. – legehusets tredje side

På legehusets tredje side er der lagt op til aktiv leg. Her kan spilles fodbold på fodboldmålet, basket i baskets nettet og kreativ boldspils-pointleg med pointene 1,2,3 og 4. Der medfølger også en lille plastik basket bold, som er god til de små, at kaste med og skyde til.

På indersiden af denne side er der et køkken, også støbt i væggen. Selve huset står på fliser men denne side er placeret ud til græsplænen. Det gør den mere tilgængelig og giver større plads til at spille og løbe rundt. Målet er lavet som et net, og går derfor ikke ind i selve legehuset og tager plads, hvilket er helt perfekt, så ikke man får skudt stole, borde eller andre opsætninger ned som man ønsker at have i huset.

Købmand, hvem vil købe is og bank – legehusets fjerde side

På legehusets fjerde og sidsteside er der lagt op til købmandsleg. Her kan man både hæve penge i banken og få betjening ud af vinduet, når man skal købe ind. På indersiden er der både overvågningskamera, kasseapparat, bankboks og ”hylder” med varer.

Her har vi tit sat op til lidt leg, da Cornelia går meget op i at lave mad og handle ind. Det bliver ofte brugt som isbutik, hvor der bliver kreeret de flotteste is serveringer i alt slags vejr.

Little Tikes Legehusets rummelighed

Legehuset fra Little Tikes måler 140 cm i længden, 124 cm i bredden og er 147 cm højt.

Medmindre man er en ekstremt stor voksen, kan man altså godt snige sig med ind i huset og evt. sidde i en stol og lege med sit barn. Ellers kan huset altså både rumme børne borde og stole og diverse legeredskaber/ting som kan sætte en god leg i gang.

Husets mange muligheder henvender sig både til piger og drenge og enhver leg kan nærmest udvikles inde i dette legehus. Hvis man bruger tid på at kigge rundt, så kan man selv som voksen få gode idéer til hvad næste træk i en leg kan være, lige såvel som det inspirerer og opfordrer børnene til, at udvikle og opfinde lege.

En lille have er ikke en ulempe

Vi bor i rækkehus og har ikke verdens største have. Til, at starte med ville vi gerne have at Cornelia kunne udnytte alle siderne på én gang. Det resulterede i, at vi havde et legehus stående midt på vores fliseterrasse i vores have hvor der i forvejen ikke var vildt meget plads. Det blev vi altså hurtigt træt af, da havesættet og grillen hurtigt skulle være mindre og mindre, for at få plads til Cornelias kæmpe udvalg af havelegetøj.

Nu er vi rigtig tivoli forældre, og har naturligvis også en sandkasse, 3-4 cykler, aktivitetstavler, bolde og hvad en lille 2 årig ellers kunne få den mindste brug for i en have.

I år, da vi fandt legehuset frem igen og gjorde det klar til leg, prøvede vi noget andet. Vi lavede haven til et sted vi alle kunne være, og gik på kompromis med tilgangen til alle siderne på huset. Legehuset blev placeret ved siden af sandkassen, og det er nu kun 2 af de 4 sider hun kan tilgå ad gangen.

Det lyder måske ikke så fedt, men det er det..

For ligesom med alt andet legetøj, så mister børn interessen efter lidt tid. Det smarte er nu, at vi så kan vende legehuset og have 1 til 2 nye sider fremme, som nu kan lægge op til nye lege.

Hvis man har en stor have, er der garanteret heller ingen børn der brokker sig over at have alle siderne tilgængelig på én gang, men min pointe er bare, at man ikke skal afskrive netop dette legehus, bare fordi man har en lille have.

Leg, leg og endnu mere leg

Hvis vi ønsker det, kan vi have glæde af dette legehus i mange år. Kvaliteten virker til at være i top og hverken kvaliteten, farven eller klistermærkerne er falmet efter en både hård, kold og lang vinter ude i haven.

Mange af familiens og naboens børn, har været på besøg i legehuset. Så selvom legehuset er fra 18 måneder, så spænder det langt op ad listen. De store på både 10 år og 12 år synes også det er fantastisk hyggeligt at komme ind i legehuset og lege med Cornelia. De leger både isbutik, skole og bliver inspireret af de mange muligheder som er støbt ind i væggene.

I øjeblikket er legehuset placeret ved siden at sandkassen. Det giver mulighed for sandkager og andre kreationer der kan indgå i legen.

Et legehus i haven bidrager også til dit barns mentale, sociale og følelsesmæssige udvikling, via rolleleg. Barnet der leger i huset kan prøve sig selv og andre af i hverdagens forskellige temaer. Huset lægger blandt andet op til skoleleg, hvor han/hun kan indtage rollen som lærer, skoleelev, pedel og kantinedame. Barnet indtager roller med tilhørende sociale koder.

Hvordan agerer en lærer i skolen, og hvad hvis barnet ikke har lavet sine lektier eller er meget dygtig til matematik.
Kun fantasien sætter grænser for hvilke roller man kan indtage og barnet lære noget om sociale spilleregler, hvordan verden fungerer og kan øve sig og afprøve livets forskellige temaer.

Dette hus lægger op til mange forskellige scenarier og temaer, og når man er nået igennem, kan man roligt starte forfra og finde på en nye leg med nye eller omvendte roller.

Samlet vurdering af Little Tikes Legehus

Netop dette legehus er en god investering. Det rummer mange forskellige temaer og kan danne rammen for rigtig mange lege.

Huset er lavet af hård plast og som udgangspunkt kan det være en 'øjebæ' for de fleste forældre. Generelt er huset dog lavet i nedtonede farver som passer til de fleste haver, terasser mm. Det er plastik, men det er hverken skrigende eller grimt.

I vinduerne har jeg hængt blomster og vindmøller, så legehuset ser hyggeligt, indbydende og knapt så ”plastik-fantastisk” ud.

Hvis vi ser bort fra udseendet, og tænker på hvor meget legeglæde og værdi dette hus kan have for dit barn er det, det hele værd. Det summer af børnelatter og godt humør hver gang vi leger i huset.

Der er intet hyggeligere end at nyde haven imens Cornelia leger hendes små lege inde i legehuset hvor hun både kan være sig selv og invitere andre indenfor.

Samlingen af huset var let og tog ikke særlig lang tid, kvaliteten er i top og kan holde til bank med skovl, cykler der kører ind i det osv. Det er hård plast, og der skal derfor rigtig meget til, at lave skræmmer på dette hus. Det kan aftørres med en hurtig klud hvis man synes det trænger.

Alt i alt er dette et rigtig fint legehus, der lever op til alle vores forventninger.
Cornelia bruger flere timer i huset hver eneste uge og hun siger aldrig nej til en tur i haven og legehuset.
Vi er meget tilfredse og ser frem til mange sjove og legende timer i haven og legehuset.

- Jennifer Sylvest

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjLittle tikes

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen