Legetæppe med wildlife tema & vilde dyr anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Materiale: Fremstillet i 100% polyamid / Figurer af hårdt plast | Mærke: Achoka/PAPO | Mål: Legetæppe: B:100 x L:150 x H:2 mm. - Figurer: Ca. H:10 cm | Antal: 1 sæt med legetæppe og 20 vilde-dyr-figurer.

"Legetæppet med wildlife-tema fra Achoka og de vilde dyr fra PAPO skaber en masse spørgsmål hos Mateo, og derfor udvikler legen sig naturligt til en masse forskellige historier om dyrene og omgivelserne. Kvaliteten på de vilde dyr fra PAPO og legetæppet fra Achoka er helt formidabel. Vi kan ikke sætte en finger på nogle af delene, da alt har fungeret hele vejen igennem. Kombinationen af disse to stykker legetøj har skabt rigtig gode stunder hos os. Når vi sætter os på gulvet, og vi finder Mateos legetæppe og dyrefigurer frem, så ved vi, at hverdagens rutiner og gøremål bliver sat på pause. For her mødes vi som familie om en skøn leg uden nogle former for travlhed og jag..."

En anmeldelse af legetæppe med wildlife tema & vilde dyr

Vores 2-årige søn, Mateo, er vild med dyr. Det er alle dyr der fanger Mateos opmærksomhed - alt lige fra vores kat Filippa, til de heste vi kører forbi hver dag på vej til vuggestuen. Vi elsker at køre i den lokale skov og kigge på fugle, hjorte og små insekter i skovbunden. Mateo er, som alle andre småbørn, rigtig glad for dyr!

Vi var derfor rigtig spændte på at modtage franske PAPOs 20 vilde dyr med tilhørende legetæppe med wildlife-tema fra belgiske Achoka. Mateo var ellevild ved synet af legetæppet og de mange vilde dyr. De vilde dyr blev derfor hurtigt sluppet løs i den vilde natur, som tæppet præsenterer.

Det praktiske om Legetæppe med wildlife-tema og de 20 vilde dyr

Sættet med legetæppet fra Achoka og de vilde dyr fra PAPO, er anbefalet fra +3 år.

Wildlife legetæppet måler 150 centimeter i længden og 100 centimeter i bredden.

Dyrene fra PAPO har forskellige størrelser, og de er alle sammen produceret i hård plast.

De vilde dyr kommer assorteret, det vil sige at dyrene sagtens kan afvige fra vores billeder

Dyrene vi fik var blandt andet; en løve, en elefant, en flodhest, en zebra, en gepard, en tiger, en giraf og mange flere.

Legetæppe med wow-faktor

Vi startede med at pakke legetæppet ud, da det danner grobund for legen. Tæppet bliver leveret sammenfoldet, hvilket gør, at det næsten ingenting fylder under transport! Det er virkelig praktisk, at indpakningen af tæppet er så enkel. Det gør også, at Mateo kan hjælpe med at folde tæppet ud og pakke det sammen igen, når legen slutter.

Ligeså snart tæppet var foldet helt ud, blev Mateo hurtigt opslugt af det. Der sker rigtig mange ting på tæppet, og farverne er fantastiske. Den bløde overflade på legetæppet er utrolig rar at sidde på, og det hverken krøller eller folder sig op under leg.

Wildlife legetæppet er tyndt, og det vejer derfor ikke meget. Det er en stor fordel, når Mateo skal hjælpe med at rydde op, efter en god leg på gulvet. Den skridsikre bund på legetæppet sørger også for, at legetæppet bliver liggende, og ikke glider rundt, når man bruger det. Der er ikke noget mere irriterende, end at blive forstyrret af et skøjtende tæppe i en rigtig god leg!

Achoka har virkelig styr på, hvordan man laver et lækkert og sikkert legetæppe, hvor den gode leg er i fokus.

Vores rejse gennem legetæppet

På vores rejse gennem legetæppet møder vi en masse spændende dyr i forskellige miljøer, fra rundt omkring i verdenen. Vi bevæger os gennem varme Australien, hvor der er kænguruer og et meget tørt terræn. Vi bevæger os hurtigt videre til Asien, hvor Mateo får øje på den store panda og al den bambus, som den skal spise. Mateo peger hurtigt på et af sine yndlings dyr: kamelen, som vandrer med sin flok i Sahara. På denne side af legetæppet krydser vi også en stor og bakket savanne med strudse, giraffer, løver, zebraer og antiloper.

Mateo er allerede betaget af tæppet, og han ved knapt nok, hvor han skal starte. Der er så mange spændende dyr og ting at kigge på. Vi begynder at øve dyrenes navne og snakker om, hvor de kommer fra. Her er legetæppet en stor hjælp, og tæppet fra Achoka gør det hele lidt mere virkeligt for Mateo. At vi kan sidde og snakke om dyrene, imens vi kigger på dem i deres “naturlige” miljø, gør, at Mateo har nemmere ved at forstå, det vi snakker om.

Vi fortsatte vores rejse gennem det imponerende legetæppe. Det næste vi mødte på vores tur, var en stor sø fyldt med flamingoer, flodheste og en farlig krokodille. Vi besluttede i fællesskab, at det nok var en meget dum ide at hoppe i vandet. Vi tog derfor gangbroen op ad det store bjerg i stedet, og kiggede på de farlige dyr, men på afstand. Der blev meget hurtigt koldt på toppen af bjerget, og her mødte vi den store moskusokse. Inden vi begav os ned igen, så vi nogle store fugle flyve rundt i cirkler. Da vi var kommet ned af bjerget, blev vi mødt af frodig natur. Mateo begyndte hurtigt at sige som den abe, han havde fået øje på. På vores sidste del af rejsen så vi en tiger, flotte papegøjer og en masse grønne træer.

Legetæppet er fyldt med detaljer, og indbyder til massere af fordybelse. Vi hyggede os rigtig meget ved at kigge på tæppet. Mateo og far startede også en lille konkurrence om, hvem der
imiterede dyrelydene bedst. Når legen med legetæppet er slut, kan Mateo selv folde det sammen og lægge det på plads. Der går ikke lang tid før, at tæppet igen bliver fundet frem.

De livagtige dyr fra PAPO

Herhjemme blev vi hurtigt enige om, at dyrene fra PAPO var meget livagtige. Det er en kæmpe fordel, og gør legen med dem rigtig sjov! De forskellige udtryk, som dyrene viser, gør, at vi bestemt ikke er i tvivl om, hvilke dyr der er farlige. De vilde dyr, som vi modtog, kom i helt forskellige størrelser - vi fik både dyreunger og fuldvoksne dyr. Kontrasten mellem stor og lille blev hurtigt tydelig for Mateo, og man må sige, at han passede godt på dyreungerne!

De vilde dyr kommer assorteret i en pose, hvor hvert enkelt dyr er pakket forsvarligt og godt ind. Dyrene har hårdplast omkring deres klov eller poter, der gør transporten af dem så sikker som muligt. Det er et kæmpe plus, at PAPO derfor sikrer, at vi får hele dyrefigurer hjem, når legen skal begynde!

Nogle af dyrene har åben mund, der gør, at man kan se deres store og skarpe tænder. Det var en af de detaljer, som Mateo først lagde mærke til. Vi kunne derfor begynde at tælle dyrenes tænder, dette fortsatte hurtigt med dyrenes øjne og poter.

Vi var lidt nervøse for, om Mateos - til tider - vilde bevægelser og hårde håndtering af dyrene ville blive et problem. Mateo mente, at den store elefant skulle trampe hårdt i gulvet, og at geparden skulle løbe hurtigt for at fange sit bytte. Den lidt hårde håndtering var ikke et problem for de vilde dyr fra PAPO.

Alle dyrene er af virkelig god kvalitet, og de kan holde til meget. Mateo har både hevet i haler og bøjet ører uden, der er sket skade på dyrene. Det er for os en klar indikation om, at dyrene er lavet med nysgerrig for øje, og dette bekræfter os endnu en gang i, at kvaliteten er meget høj.

Et perfekt match

Kombinationen af de vilde dyr fra PAPO og legetæppet med wildlife-tema fra Achoka er virkelig god! Mateo kan bade sine dyr i den store sø, kravle med sine aber i de store træer og hilse på dyrene på legetæppet.

De vilde dyr kan placeres lige hvor, de hører til på legetæppet. Vi har som familie brugt rigtig meget tid på legetæppet. Vi har både leget “kongens efterfølger” med alle Mateos kattedyr, og vi har sunget om “elefanten, der kom marcherende” (​I vores tilfælde var det ikke af edderkoppespindet som i den oprindelige sang, men af den store savanne på legetæppet)

Vores vurdering

Legetæppet med wildlife-tema fra Achoka og de vilde dyr fra PAPO skaber en masse spørgsmål hos Mateo, og derfor udvikler legen sig naturligt til en masse forskellige historier om dyrene og omgivelserne.

Kvaliteten på de vilde dyr fra PAPO og legetæppet fra Achoka er helt formidabel. Vi kan ikke sætte en finger på nogle af delene, da alt har fungeret hele vejen igennem. Kombinationen af disse to stykker legetøj har skabt rigtig gode stunder hos os.

Når vi sætter os på gulvet, og vi finder Mateos legetæppe og dyrefigurer frem, så ved vi, at hverdagens rutiner og gøremål bliver sat på pause. For her mødes vi som familie om en skøn leg uden nogle former for travlhed og jag.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af Vejbane & By legetæppe

Læs også anmeldelsen af Vendespil Med Vilde Dyr

Læs også anmeldelsen af WWF Tøjdyr

AchokaAnmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPapo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen