Konario sansespil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 10-99 år | Spillere: For 1 - 6 deltagere | Spilletid: Ca. 30 - 60 min | Mærke: ALGA | Antal: 1 spil i æske.

"Spillet anbefales fra 10 år og opefter, og kan spilles af 1-6 spillere. Ideen med at spille alene, er selvfølgelig at træne og udfordre sine sanser og hukommelse. Det er ligesom de forskellige apps/spil til mobilen, som også har til formål at træne hjerne/hukommelse. Det kan man sagtens gøre alene. Når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at vi ikke vil komme til at bruge spillet til dette formål. Vi spiller for at være sammen og hygge os om det, så vi vil helt klart kun få det brugt som familiespil. Det bliver højest sandsynligt ikke et spil, som vi kommer til at spille med vores venner til en game-night. Der er det ”for simpelt”..."

En spilanmeldelse af Konario sansespil

Er du vild med at bruge dine sanser og spille det gode gamle huske-/vendespil; så er Konario lige noget for dig. Her er tale om et gammelt kendt spil, som er blevet krydret med nytænkning.

Selve spillet

Spillet er i en god solid æske, hvor hver brik/klods står stabilt i kassen. Det indeholder 20 par brikker, dufte klistermærker og spillevejledning. Spillevejledningen er let at læse og nem at forstå. Det er derfor hurtigt at komme i gang med spillet, efter man har pakket det ud første gang.

Der er lidt ekstra forberedelser første gang, man skal spille. Hver brik har et symbol i toppen. Næse-brikkerne er neutrale i duften, når man åbner spillet.

Inden man går i gang, skal man derfor klistre 4 sæt duftmærker på disse, så det passer med, at der er 2 af hver duft med i spillet. I mund-brikkerne er der poser med små kugler, som har 4 forskellige smagsvarianter. Disse skal åbnes inden spillets start og hældes løst ned i brikkerne.

Duft-varianterne er: kanel, ananas, sandeltræ & jasmin.

Smagsvarianter er: jordbær, mint, appelsin & cola

Duftene skulle kunne holde i 6 mdr. efter de er blevet ”aktiveret” ved at skrabe på dem med en negl. Der er ekstra klistermærker med i æsken, så man kan spille det i længere tid. Smags-pastillerne kan holde i 1-2 år. Vi pakkede vores spil op i dec. 2020 og pastillerne kunne holde sig til juli 2022.

Min første tanke var, at dette måtte være et spil, som havde en udløbsdato. Enten når vi nåede frem til juli 2022 eller når vi havde spillet så mange gange, at der ikke længere var nogle smagspastiller tilbage.

Så jeg valgte at forhøre mig ift. dette hos Legebyen, som straks kontaktede Alga og fik svar retur, at man kunne kontakte dem (Alga) via deres kundeservice og få nye dufte og smagspastiller tilsendt, hvis man løb tør for disse. Kan dog forestille mig, at det kun gør sig gældende i en årrække indtil spillet eventuelt udgår.

Vores oplevelse med spillet

Hvis man forventer en himmelsk oplevelse af smage og dufte, bliver man pænt skuffet. Som det må forventes af smage, der skal holde i over 1 år og dufte, som kan duftes i 6 mdr., så er det kunstige aromaer og smage.

Vi var godt tilpas med de 4 smagspastiller, men hvad angår duftene måtte vi ret hurtigt sætte den med sandeltræ til side, da vi simpelthen ikke kunne klare lugten af denne. Den er meget kraftig – ja faktisk så meget, at min datter efterfølgende kunne ”smage lugten”, da hun spiste en portion risalamande og jeg fik en anelse kvalme af den.

Vi valgte at spille de efterfølgende spil uden dette ene par. (Det fungerede ganske fint uden). Syns-brikkerne består af mønstre, som ligner hinanden lidt, men stadig er helt forskellige.

Føle-brikkerne har et hul i toppen af brikken. Her kan man stikke fingeren ned og mærke, hvad der er inde i æsken.
Høre-brikkerne består af kugler i forskellige str. og mængde, som giver sin egen unikke lyd, når man ryster med brikken.

Spillereglerne

Reglerne er som i et vendespil, som de fleste kender. Læg alle brikker med bagsiden opad og find par, der matcher. Spiller 1 vender to brikker, og alle ser, lugter, føler, smager eller lytter til de to brikker. Er det et match får spilleren dette par, og må vende to nye. Er det ikke et match, skal de to brikker vendes rundt igen og næste spiller vender herefter to brikker.

Når alle par er fundet, har spilleren med flest brikker foran sig vundet. Det kan nærmest ikke være mere simpelt. Men at det er et simpelt gameplay, betyder ikke at det er ”piece of cake” at spille.

Har man en rigtig god hukommelse, har man en stor fordel. Har man (som jeg) en dårlig hukommelse, er det rigtig god træning.

Vores vurdering

Det er vældig morsomt, at man har valgt et gammelt kendt simpelt spil og gjort det lidt sjovere, ved at bruge sanserne som redskab.

Spillet anbefales fra 10 år og opefter, og kan spilles af 1-6 spillere. Ideen med at spille alene, er selvfølgelig at træne og udfordre sine sanser og hukommelse. Det er ligesom de forskellige apps/spil til mobilen, som også har til formål at træne hjerne/hukommelse. Det kan man sagtens gøre alene.

Når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at vi ikke vil komme til at bruge spillet til dette formål. Vi spiller for at være sammen og hygge os om det, så vi vil helt klart kun få det brugt som familiespil. Det bliver højest sandsynligt ikke et spil, som vi kommer til at spille med vores venner til en game-night. Der er det ”for simpelt”.

Jeg tænker sagtens børn på 7-8 år også kan spille Konario. Måske endda endnu yngre børn. Generelt vil det være den slags spil, som jeg kunne finde på at give mine børn i gave i 6-/7-årsalderen. Der er ingen tvivl om, at det for os er mere et børne-/familiespil end et selskabs-/voksenspil. Men det har jo også sin charme.

- Joan Frederiksen

Læs også spilanmeldelsen af Guinness Verdensrekorder

Læs også spilanmeldelsen af Anti-Virus IQ-spil

Læs også spilanmeldelsen af Welcome to…
AlgaAnmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen