Legetæppe & Dino-figurer anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Brands: Achoka & PAPO | Indhold: 1 x legetæppe + 8 x Dinosaur-figurer

"Kombinationen mellem legetæppet med dinosaur-tema fra belgiske Achoka og figurerne fra franske PAPO er helt exceptionel. Begge produkter går rigtig godt hånd-i-hånd og byder på flere timers underholdende leg, læring og forståelse. For ikke at glemme, en masse latter, brøl og fordybelse..."

En anmeldelse af legetæppe samt dino-figurer fra PAPO

Vi har fået fornøjelsen af at teste de flotte og håndmalede dinosaur figurer fra franske PAPO og det farverige og spændende legetæppe fra belgiske Achoka.

For både Mateo og far vakte det nye dinosaur-legetæppe samt de nye dinosaur-figurer stor begejstring. Spændingen og nysgerrigheden var stor, og påbegyndelsen af legen kunne ikke gå hurtigt nok.

* Det skal lige nævnes, at Dinosaur-figurerne fra PAPO leveres assorteret, så det er ikke altid de samme figurer, der er i posen. Derfor er billederne også kun vejledende!! (Legebyen.dk)

Dinosaur tæppet fra Achoka

Vi startede med at pakke dinosaur legetæppet op. Legetæppet er anbefalet fra 1 år+ og måler hele 150x100 cm.

Tæppet leveres sammenfoldet og fylder næsten ingenting.
(L:50 x B:25 x H:2,5 cm.)

Du læste helt rigtigt! Tæppet bliver leveret sammenfoldet og ikke rullet sammen med en længde på 1,5 meter, som man ellers kender det fra andre legetæpper. Dette blev vi positivt overrasket over, da vi tidligere har købt legetæpper, som netop blev leveret sammenrullede.

Mateo har leget flere timer på legetæppet og det hverken krøller eller mister sin facon, hvilket er et kæmpe plus!

Super smart og funktionelt

Med dette legetæppe har Achoka virkelig knækket koden! Når legen er slut, tager det ikke mange sekunder før tæppet er foldet sammen igen og dét gør dette legetæppe super smart og funktionelt. Dette giver også anledning til at involvere Mateo i oprydningen, idet tæppet ikke vejer meget og er let at håndtere.

Endnu et stort plus ved dette legetæppe er, at det er skridsikkert. Tæppet glider ikke eller folder sig op under leg. Det bliver liggende og det er virkelig dejligt!

Virkelighedstro og interessant legetæppe

Tæppet er blødt og med rigtig fine og farverige motiver af store dinosaurer, en kæmpe vulkan og en masse planter i flotte farver. På vores rejse gennem tæppet, møder vi blandt andet store mammutter fra istiden og så bader vi i en kæmpe mudderpøl med vores dinosaur figurer.

Mateo er i den alder, hvor han synes det er sjovt at pege og få forklaret. Der bliver ivrigt peget på de forskellige ting på tæppet og mor forklarer lystigt om de store dinosaur æg og vulkanen der måske er på vej i udbrud.

Tæppet har virkelig fanget hans interesse og vi er rigtig imponeret over det livagtige og fangende tæppe vi er i gang med at udforske.

Lige nu er Mateos sprog ikke udviklet nok til deciderede spørgsmål. Men det kommer snart og til den tid, vil vi elske at bruge legetæppet som et læringslegetøj. Det er oplagt at hive det frem, når spørgsmålene bliver mange. At vi som familie, kan samle os på gulvet og kigge på det livagtige tæppe, er et stort plus i vores bog.

Let og praktisk legetæppe

Dinosaur tæppet tager vi også med os, hvis vi skal besøge Mateos bedsteforældre i længere tid. Mateo er helt vild med at pege og lege. Jo flere øjne der er på ham og tæppet, desto bedre. Til stor glæde for ham, os og hans bedsteforældre.

Legetæppet fra Achoka er så smart, at det kan sammensættes med de andre legetæpper de producerer. Det vil sige at du kan få den samme gode kvalitet, bare med forskellige temaer, som tilsammen kan danne et større landskab at udforske.

Dinosaurene fra Papo

PAPOs dinosaur-figurer er anbefalet fra 3 år+ og måler fra 7-40 centimeter. PAPO er et fransk mærke, der har eksisteret i godt og vel 25 år.

PAPO er miljøbevidste og laver deres figurer ud fra deres værdier. Blandt Papos værdier er blandt andet at skabe gode kvalitets-figurer, så de kan gå igen og skabe glæde i flere generationer.

PAPO har specialiseret sig i at lave virkelighedstro figurer af dyr og dinosaurer, pirater, riddere og flere andre. Alle deres figurer er håndmalede, hvilket giver hver figur et unikt udtryk og en personlighed.

Det er en kæmpe fordel at PAPOs figurer er af en lækker kvalitet og har en finish der er helt i top!

Vores oplevelse

Vi kunne ikke vente med at slippe, alle de spændende dinosaurer ud! Det kunne faktisk ikke gå hurtigt nok. Mateo griber med det samme om den store Triceratop dinosaur og udbryder et frygtindgydende kæmpe brøl.

Herefter griber han fat om den flyvende Pteranodon-dinosaur, som 'dengang' kunne måle helt op til 9 meter (Bare rolig, i figur udgaven er den blot 10 cm. lang og 22 cm. bred).

Virkelig god kvalitet

Figurerne er af virkelig god kvalitet. Detaljerne er mange og farverne virkelig fangende. Nogle af dinosaurerne har en bevægelig mund, så man kan 'lades som om' at de brøler.

Figurernes dele kan let bøjes og giver sig godt. Her oplever vi ellers tit at en lidt for nysgerrig og ivrig Mateo er kommet til at knække et horn eller hale på andre figurer. Men det har ikke været tilfældet her, hvilket gør vores dom over de fantastiske og farlige dinosaurer klar.

Efter flere timers leg er vi ret klare i mælet. Dinosaurerne kan tåle lidt af hvert. Med en 2-årig som Mateo, er det ikke altid han tænker over, at han skal passe på sit legetøj. Men herhjemme har dinosaurerne altså været oppe i farlige og lettere voldsomme kampe.

De er blevet kastet lidt med og trampet lidt på. Det må være den absolut ultimative test i holdbarhed og kvaliteten af figurerne - og der kan vi kun være ovenud tilfredse!

Et læringslegetøj

Vi kender alle til den frygtindgydende og kødædende T. Rex og den store planteæder Langhals. Men med dinosaurer figurerne fik vi også udvidet vores repetoir lidt.

Heldigvis(!) står der navnet på de forskellige dinosaurer når du pakker dem ud og en hurtig søgning på Google gjorde os en del klogere på vores nye beboere herhjemme.

Nu kunne vi blandt andet dele dem op i plante og kødædere, i 'fjender og venner' og i størrelser.

Mateo er ikke helt gammel nok endnu, til at interessere sig for hvilke af hans dinosaurer der spiser planter eller hvad de rent faktisk hedder. Det kommer dog nok en dag - og så er det dejligt og overskudsagtigt som forældre til en (forhåbentlig!) nysgerrig søn, at svare: 'Pteranodonen spiste stort set kun fisk, og måden den fangede dem på, minder meget om pelikanens.'

Flere timers leg

Mateo er vild med at lege med de forskellige dinosaur-figurer fra PAPO, så der er til mange timers leg, med både tæppe og dinosaurer.

Da dinosaur figurerne anbefales fra 3år+, var vi lidt nysgerrige på hvordan 2-årige Mateo ville agere med dem - blandt andet om han ville være nysgerrige på dem.

Han var fanget af de flotte dinosaure fra første øjekast. Det er fascinerende og dejligt at se, hvordan børn - helt ud af ingenting - kan starte en leg og engageret og passioneret inddrage os forældre i den.

Det er dejligt og noget der går lige i hjertet!

En god kombination

Kombinationen mellem legetæppet med dinosaur-tema fra belgiske Achoka og figurerne fra franske PAPO er helt exceptionel. Begge produkter går rigtig godt hånd-i-hånd og byder på flere timers underholdende leg, læring og forståelse. For ikke at glemme, en masse latter, brøl og fordybelse.

Mateo er rigtig glad for sine dinosaurer og er helt forgabt i sit legetæppe. Vi er rigtig glade for produkterne og den meget høje kvalitet, der vil sikre flere års leg og læring endnu!

- Camilla Jakobsen

AchokaAnmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPapo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen