LEGO Education startsæt anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år + | Indhold: 1907 dele | Materiale: Plast | Varenr. 9389

"Man får med sættet så mange forskellige legoklodser og det giver virkelig en god introduktion til hele LEGO universet og alle de forskellige muligheder det drager med sig. Derfor er starter sættet en virkelig god introduktion, fordi det giver en bred indsigt og ikke sætter krav til, at man primært kan bygge én ting (hvis man er lidt firkantet), som man normalt er, hvis man køber en bestemt LEGO kasse/sæt :)"

Livets helt store udfordring

Én af de helt store “udfordringer” når man får børn er, hvordan man skal få opbygget et stort nok udvalg af LEGO klodser til, at man kan sidde i timevis og bygge - det kan jeg garantere for, at dette kæmpe LEGO Education startsæt kan være behjælpelig med!

Jeg er trods alt ikke så gammel, at jeg ikke selv kan huske, hvordan det var at lege med LEGO. Det er rigtig sjovt at bygge, men når man er færdig, så er det som om, at legen bagefter er knap så sjov - sådan var det i hvert fald for mig, og jeg kan se, at det samme gør sig gældende for Inger.

Det er altid sjovt at få nyt Lego, men tit så får man én æske, hvor man specifikt skal bygge et fly, en bil eller lignende. Det er altså også bare sjovt, at sidde med en kæmpe bunke Lego, og så ellers bare gå igang med at bygge uden at skulle tænke på, om man har klodser nok.

Indholdet af LEGO Education startsæt 9389

Det store Lego Education starter sæt indeholder i alt 1907 brikker. Da jeg først så kassen, så var min første tanke egentlig, at det måske godt, på trods af de mange klodser, kunne blive svært at “nøjes” med denne kasse, hvis alle klodserne var standard 2x2, 2x4 osv.

Min bekymring blev dog hurtigt gjort til skamme, for det viser sig, at kassen simpelthen indeholder nærmest alt hvad man kan forstille sig af LEGO ting.

Jeg vil nedenfor i punktform angive bare nogle af de ting der er med i kassen, så man kan få et billede af, præcis hvor meget forskelligt der er :

  • Der er de klassiske LEGO byggeklodser, som alle kender (både dem der er tykke og hedder 2x2, 2x1 samt dem der er tynde i samme mål) dog i mange forskellige farver, hvilket også er ret fedt!
  • LEGO mænd og kvinder i mange forskellige former for tøj, med hår, skæg og hatte til. Der er også sækkevogne, cykler osv.
  • Alle mulige former for vinduer og døre.
  • Der er et hav af hjul med, så man kan bygge biler og køretøjer.
  • Planter, blomster og buske.
  • Der er sågar også en pizza med
  • Og meget, meget mere!

Indholdet leveres i en stor kasse og indeni er alle tingene så pakket i små poser, således at man kan åbne lidt af gangen, hvis det er det man har lyst til! Det gode ved kassen er samtidig, at man bagefter kan bruge den til at opbevare LEGO i - og der er plads til, at man sagtens kan udvide sit lager af LEGO ;-)

Der står på kassen, at det er for børn fra fire år og opefter. Der er naturligvis en risiko for, at mindre børn tager det i munden, og derfor leger Inger heller ikke med det uden vi er til stede under legen.

Da Inger fik kassen var hun 2,5 år og havde i lang tid efterspurgt at få lov til at lege med “små klodser”. Vi var derfor naturligvis også ret spændte på at se hvordan hun tog i mod dem, da hun altid har været virkelig glad for “store klodser” altså det vi andre kalder Duplo :)

Vores leg med LEGO starter sættet

Som jeg efterhånden har beskrevet med mange af mine anmeldelser, så bruger vi rigtig lang tid på selve udpakningen - og det siger så sig selv, at når der er 1907 klodser fordelt i ret mange små poser, så tager det lang tid.

Vi brugte derfor et par dage på at få alting pakket ud, så vi også kunne lege og undersøge tingene imens. Inger fandt hurtigt nogle poser, som hun syntes kunne være sjove. Og det var faktisk lidt pudsigt at se hvordan hun tog de nye Lego klodser i brug, for hun startede med det samme med at bygge nogle af de ting, som hun også plejer at bygge med sit Duplo.

Det blev til en del forskellige tårne og huse, inden vi bevægede os mod de næste poser. Én af dem, som hun brugte rigtig lang tid på, var den med alle legofigurerne.

Det var virkelig tydeligt, at hun fandt det underholdende, at man kunne vælge, hvordan de skulle se ud - skulle de have skæg eller hat - skulle de have blå eller sorte bukser på osv. Hun bemærkede også at “hende her har læbestift på, far”:) De blev som sagt studeret meget nøje.

Det siger jo sig selv, at hun selvfølgelig ikke kan bygge de helt vilde avancerede ting (som man kan læse i nogle af mine anmeldelser om Duplo, så har hun nemmere ved at samle mere "udfordrende" ting med de store klodser), men derfor kan man alligevel se, at hun får noget ud af at lege med Lego klodserne.

Find vejledninger på LEGOs hjemmeside

Som en del af Lego Education universet, så er der også en række vejledninger på LEGOs hjemmeside til ting man kan bygge. Det forsøgte vi at prøve af en formiddag, hvor arbejdsfordelingen hed, at jeg viste Inger hvilke(n) klods(er) jeg skulle bruge også skulle hun efterfølgende finde dem.

Vi byggede blandt andet et lille lykkehjul, som Inger faktisk også synes var sjovt nok at lege med efterfølgende, fordi man kunne dreje rundt på det. Der ligger 6-8 vejledninger derinde til ting man kan bygge.

Jeg vil dog samtidig også nævne, af hvis man Googler sig lidt frem, så kan man finde virkelig mange forskellige ting, som man kan bygge - og selvom jeg har nævnt det før, så er dette altså genialt til den slags ting, fordi man netop har så mange klodser at give sig i kast med.

Efterhånden som Inger er blevet mere ferm med LEGO, så kan hun godt sidde og fordybe sig i længere tid (30-60 minutter), hvor hun bare sidder og bygger og sætter klodser sammen.

Det er oftest ikke noget man umiddelbart lige kan se hvad er, men mens man sidder der og bygger, så fortæller hun alligevel lidt om, hvad hun bygger, og hvorfor hun vælger de klodser - man kan også nemt blive sat på arbejde og finde klodser for hende, hvis hun lige sidder og mangler én bestemt type.

I tiden har Inger rigtig travlt med at synes, at meget små ting er virkelig sjove. Derfor bruger hun i øjeblikket virkelig meget tid på at finde alle de mindste LEGO ting, såsom blomsterne og de helt små runde "klodser".

Udover at bruge ret lang tid på at finde alle de små dimser, så inddrager hun dem efterfølgende i hendes lege ved blandt andet at bruge det som "kaffebønner" i hendes legetøjskaffemaskine og som kaffe i hendes kaffekopper

Det er altid dejligt at se hvordan legetøj får mere end én funktion - især når man som Inger, måske er lige i det yngste i forhold til at få den fulde gevinst ud af LEGO.

Vores mening om LEGO startsættet

Hvis jeg skal komme med en opsamling, så vil jeg virkelig gerne anbefale LEGO Education Startsættet - også selvom dit barn "kun" er 2 - 3 år (dog kun under opsyn af voksen).

Man får med sættet så mange forskellige legoklodser og det giver virkelig en god introduktion til hele LEGO universet og alle de forskellige muligheder det drager med sig.

Derfor er starter sættet en virkelig god introduktion, fordi det giver en bred indsigt og ikke sætter krav til, at man primært kan bygge én ting (hvis man er lidt firkantet), som man normalt er, hvis man køber en bestemt LEGO kasse/sæt :)

- Anders Østergaard

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjLego education

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen