Land Rover løbecykel anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Fra 2-4 år (ca. kropshøjde 90 cm. - skridtlængde 36 cm) | Max belastning: 45 kg | Mærke: Land Rover | Farve: Rød

"Denne løbecykel får topkarakter. Vi har virkelig fået ændret vores syn på hvad en løbecykel klart kan bruges til, og er blevet VIRKELIG glade for den. Den er flot, sikker, god og nem at føre og alt hvad man over hovedet har brug for og kan forvente af en top lækker løbecykel. Jeg tror ikke jeg vil pensle det meget mere ud, da jeg egentlig synes overstående siger det hele. Køb den, du vil ikke fortryde..."

En anmeldelsen af Land Rover løbecykel

Vi er en familie på 3, Cornelia på 3 år, far Kenneth og mor Jennifer. Vi holder af at lege og eksperimentere med legetøj. Vi går op i, at tilpasse diverse legezoner i hjemmet så de fanger og stimulerer Cornelia og den udvikling hun er nærmest.

Vi har denne gang fået fornøjelsen af, at afprøve og anmelde den fedeste løbecykel fra Land Rover i rød naturligvis.
Vi var lidt spændte på, om Cornelia ville finde den interessant, fordi hun tidligere ikke har vist den største interesse for netop cykler. Denne gang er både forældre og barn meget tilfredse med produktet.

Modtagelse af løbecyklen

Cyklen ankommer forsvarligt pakket i en stor papkasse. Cyklen er ikke helt samlet ved modtagelse, det kræver lige 10-15 minutters samling før, cykelturen kan begynde.

I pakken følger en samlevejledning og det nødvendige værktøj til samling af cyklen. Dette er jo virkelig guld værd, da man hurtigt kan få samlet cyklen i stedet for at skulle rode i værktøjskasser eller endda i nogle tilfælde må ind og låne en skiftenøgle hos naboen.

Ved udpakning og samling af cyklen opdager man hurtigt, at det altså er krammeram. Det her er ikke en af de der billige, lette cykler som vælter bare det blæser lidt. Den her cykel er ”tung” på den gode måde. Den har et godt tyngdepunkt og gør den af den grund super håndterbar for barnet.

Da cyklen var samlet og dækkene var blevet pumpet, så var det bare afsted.. Der ud af …

Generelt om cykling og sanser

Når vi cykler bruger vi en stor del af vores sanseapparat. Vores grundmotoriske sanser; vestibulær, muskel-led, og den taktile sans. Ud over dem bruger vi også høre og synssansen når vi cykler.

Vestibulærsansen sørger for, at vi kan holde balancen når vi sidder på cyklen, det er også denne sans som trænes ved f.eks at slå kolbøtter eller gynge, som kan gøre os helt svimmel.

Muskel-ledsansen sørger for, at kroppen ved hvad der skal til for at udføre en bevægelse. Hvor mange kræfter skal vi f.eks bruge for, at få cyklen fremad, og hvor bevæger kroppen sig så hen?

Den taktile sans sørger for at vi kan koordinere vores bevægelser, at vi kan rette op når vi er ved at miste balancen og vi kan mærke smerte. At vi kan præcisere vores bevægelser og kroppen kan samarbejde, så vi kan mestre selv den sværeste cykelbane. At vi kan mærke og vurdere overfladen vi cykler på, og kroppen herefter kan samarbejde om, hvor meget kraft det kræver.

Vi har som beskrevet tidligere været lidt spændt på hvorvidt Cornelia ville give cyklen en chance.

Hun er på mange måder en ret forsigtig pige, som hurtigt bliver nervøs om noget kan være farligt, om man vælter og slår sig, eller man kan komme til skade.

Hendes balance har pga. hypermobile fødder ikke altid været helt god, og hun har haft svært ved at stole på hendes egen krop og hvorvidt hun kunne udfører eller klare en bestemt aktivitet.

Men vi må altså bare konkluderer at hun overhovedet intet har nævnt om eller med denne cykel. Hun vil glædeligt med ud og cykle og har på intet tidspunkt virkede nervøs for om det var for svært, farligt eller usikkert.

Jeg er ret sikker på, at det kommer sig af den gode kvalitet cyklen er lavet i. Den er ”tung” og samtidig nem at styrer.
Børn har oftest mere kontrol over ting der skal lægges kræfter i, end cykler, løbehjul og andre lege ting som er alt for lette. De vælter nemt og med en smule kræfter flyver barnet hurtigt af sted. I disse tilfælde bliver Cornelia usikker og giver lettere op. Dette er overhovedet ikke tilfælde her og hun stor griner og smiler, hver eneste gang vi tager en tur med løbecyklen.

Ud på tur, aldrig sur..

Vores familie består også af Niller. Det er vores lille hvide hund, som jo også skal luftes engang i mellem.
Efter vi har fået Land Rover cyklen ind i ”familien” også, har de gå ture hvor Cornelia er tvunget med, altså blevet langt sjovere, lettere og lærerige.

Nu cykler Cornelia og kan følge med i det tempo (ind i mellem hurtigere) som vi andre holder når vi er på tur.
Før vi havde cyklen med på tur, var der oftest en kamp med at skulle gå, og være træt i benene og ikke kunne gå længere. De situationer oplever vi sjældent længere når cyklen er med, og hvis vi en sjælden gang i mellem oplever det, så kan de hurtigt forhindres ved en lille ”hvem kommer først ned til lygtepælen” konkurrence.

Med denne cykel bliver vi alle altså lettere luftet og distancen på turene kan hele tiden øges, da cykeltræningen også går fremad. Når vi er ude på ture kan vi også passende så småt introducere trafikregler. Hvor man altid skal stoppe og hvilken side af vejen man skal holde sig i. De små øvelser kan aldrig starte for tidligt, og fremmer kun trafiksikkerheden hos de små.

Vi har også valgt, at Cornelia f.eks altid skal have en cykelhjelm på når hun kører på løbecyklen. Hun kan nemlig godt hurtigt nå en topfart som er hurtigere end hvad der er sikkert at falde.

Jeg vil derfor anbefale at man bare altid tager cykelhjelm på, for en sikkerheds skyld.

Kvaliteten af cyklen

Denne Land Rover løbecykel er virkelig krammeram. Der er ikke så meget at sætte en finger på. Den er virkelig lækker, og god kvalitet. Den tåler at blive ”tabt” på diverse underlag og skal virkelig mishandles, for at få en skramme eller ridse.

Vi har også testet belastningen på cyklen, og her sætter vi igen stor fed streg under kvaliteten. Denne cykel holder altså til en voksen mand, trods den max belastning på 45kg. Hvis den voksne mand ellers kan bøje knæene så meget som det kræver, at sidde på sadlen.

Cornelias far er i visse tilfælde også et seriøst legebarn, og måtte selvfølgelig også teste cyklen på vores første tur.
Af den grund ved vi, at cyklen kan holde.

Dækkene der sidder på er også god kvalitet. De kører rigtig godt på de fleste underlag og står sikkert på vejen uanset hvilken ”vej” man byder den.

Vi har testet på både asfalt, grus, fliser og græs og intet kan slå den ud. Vi er meget imponeret og må bare erkende, at man i denne løbe cykel får kvalitet for pengene.

Cornelia er 3 år, men en fremmelig 2-årige vil også kunne føre den. Den anbefalet alder vil jeg også vurderer til, at være passende.

Hvis man har flere børn, vil cyklen også kunne gå i arv, da det jo, som sagt tidligere, virkelig er god kvalitet.

Alt i alt vurdering

Denne løbecykel får topkarakter. Vi har virkelig fået ændret vores syn på hvad en løbecykel klart kan bruges til, og er blevet VIRKELIG glade for den.

Den er flot, sikker, god og nem at føre og alt hvad man over hovedet har brug for og kan forvente af en top lækker løbecykel.

Jeg tror ikke jeg vil pensle det meget mere ud, da jeg egentlig synes overstående siger det hele.
Køb den, du vil ikke fortryde.

- Jennifer Sylvest


Læs også anmeldelsen af PUKY Wutsch skubber

Læs også anmeldelsen af My Hood 200 løbehjul

Læs også anmeldelsen af Puky LøbecykelAnmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjLand rover

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen