Klask 4 spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende selskabsspil ;-) Klik her!

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 10 min. pr. spil | Spillere: For præcist 4 deltagere | Antal: 1 spil i kasse.

"Det hele er lækkert lavet, og der er sket et par forbedringer siden første udgave. For eksempel følger der nu nogle små mærkater med, som du sætter på den brik, du styrer. Det gør, at brikkerne glider lettere over bordet. Det giver en mere ”smooth” fornemmelse, når man spiller, og samtidig bliver selve bordet ikke slidt så hurtigt..."

En spilanmeldelse af Klask 4

Med Klask 4 får du god underholdning, uanset om du spiller med familie eller venner. Der er spænding og action for alle pengene, og så er det hele fuldendt med flot design og god kvalitet.

Klask 4 er efterfølgeren til Klask. 4-tallet i navnet betyder dog ikke, at det er nummer fire i serien, men rettere, at spillet er beregnet til fire spillere. Det oprindelige Klask var kun for to spillere. Dermed er der pludselig mindre ventetid mellem kampene, hvis I er flere, der spiller.

Klask er opfundet af den danske tømrer Mikkel Bertelsen mindre end ti år siden. Og i den korte tid har det spredt sig på tværs af kloden. Der bliver sågar holdt verdensmesterskaber i det kompakte, hockeylignende spil.

Som kompakt airhockey

Klask enkelt at forstå og hurtigt at komme i gang med. Spillet minder i bund og grund om airhochey. Der er nemlig brug for hurtige redninger og snedige skud via banden for at vinde. Men i modsætning til airhockey, slipper I for at sætte strøm til.

I stedet for skyde til en flad puck, skyder I til en lille plastikbold med jeres slagbrikker, som I styrer med magneter under bordpladen.

Andre regler end originalen

Den nok største forskel mellem reglerne i Klask 4 og den oprindelige udgave af spillet er, at man ikke kan score point i Klask 4 – man kan kun miste dem.

Det lyder måske lidt ”øv”, men det giver fin mening. For hvem skal have pointet for et mål, når der er fire spillere? Jeg kan i hvert fald nemt forestille mig, at det ville udvikle sig til én lang diskussion om, hvem der rørte bolden sidst.

Så i stedet starter I alle på 6 point. Hvis der bliver scoret et mål mod dig, mister du et point. Det samme gælder, hvis du kommer til at køre din slagbrik ned i dit mål, eller hvis to af de små, hvide magneter sætter sig på din brik.

Den første spiller, der rammer nul point, har selvfølgelig tabt. Og den spiller – eller de spillere – der har flest point tilbage, har vundet.

Ekstra hæsblæsende

Som man kan forvente, er der noget mere gang i den med fire spillere end med to. Og det er altså ikke, fordi Klask er et stillestående spil i forvejen. Men nu er det altså endnu mere hektisk.

Det kræver fuldt fokus og lynhurtige reaktioner at trække sig ud som sejrherre. Det gør Klask 4 virkeligt underholdende. Det har den helt rigtige blanding af hektisk action og flotte scoringer. Og så får I også et godt grin en gang imellem, når en af jer laver en fjollet fejl.

Derfor er spillet både underholdende, når du spiller med familien, og når du har vennerne på besøg til en hyggeaften.

God kvalitet hele vejen igennem

Klask 4 er lidt større end originalen, men ikke meget. Spillet kan pakkes sammen og puttes tilbage i kassen på under 30 sekunder. Så det fylder faktisk mindre i skabet end versionen til to spillere.

Det hele er lækkert lavet, og der er sket et par forbedringer siden første udgave. For eksempel følger der nu nogle små mærkater med, som du sætter på den brik, du styrer. Det gør, at brikkerne glider lettere over bordet. Det giver en mere ”smooth” fornemmelse, når man spiller, og samtidig bliver selve bordet ikke slidt så hurtigt.

Som altid er det en fornøjelse at spille et spil, hvor producenten går op i at levere god kvalitet. Det får man i den grad med Klask 4. Det at spillet er lavet af træ gør både, at det er mere holdbart og langt pænere at se på, end hvis det var en gang plastik fra fjernøsten.

Underholdning for alle

Selvom det kræver øvelse og en skarp reaktionsevne at blive god til Klask, kan alle sådan set være med. Præmissen er enkel, og reglerne er til at forstå.

Vi har spillet det med min datter på seks år, og hun kan snildt spille med, så længe vi ikke giver den fuld gas med afslutningerne på mål.

Spillet fungerer som sagt godt til både store og små, så jeg tør godt love, at fire voksne kan have det lige så sjovt med spillet, som fire børn – især hvis de har bare et lille konkurrencegen.

God spillelyst.

- Søren Vinggaard Hellerung

Læs også spilanmeldelsen af Jump In

Læs også spilanmeldelsen af Hungry Hugo

Læs også spilanmeldelsen af Azul – Summer Pavillion

Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spilCompeto

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen