Kragespillet XXL spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende spil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Spilletid: Ca. 10 - 15 min | Spillere: For 2- 8 deltagere 

"Kragespillet XXL er til dig, der godt kan lide at købe ordentlige varer, som holder længe. Spillet er lækkert lavet, og det skal man ikke undervurdere. Der er en kæmpe forskel på at spille med en pæn, malet træfrugt i forhold til, hvis de var lavet i plast. De andre udgaver af spillet er også vellavede, men i Kragespillet XXL er der skruet op alle steder. Alting er større. Frugterne er på størrelse med typiske legetøjsfrugter, og man samler dem i store, flotte trækurve. Der er ikke et eneste stykke plastik i pakken, og det er i sig selv et tegn på kvalitet. Et sidegevinst ved størrelsen er, at der er nul procents risiko for at små søskende kravler forbi og sluger frugterne. De er simpelthen for store..."

En spilanmeldelse af Kragespillet XXl

Større er ikke altid bedre – men det er det i det her tilfælde.

For kort tid siden så vi på de to mindre versioner af Kragespillet – det almindelige spil og den kompakte rejseudgave. De er begge gode spil til forskellige situationer. Du kan læse anmeldelsen - ved at klikke her!

Nu har vi set på den ekstrastore luksusudgave, som er lavet til at spille på gulvet, men også passer på de fleste spiseborde.

Arbejd sammen for at tage fusen på kragen

I Kragespillet gælder det om at plukke frugter, inden kragen tager bidder af dem. I arbejder sammen i stedet for at konkurrere. Så uanset om I vinder eller taber, er alle spillere på samme side. Så undgår man det meste surmuleri.

Regler hvor selv de mindste kan være med

Vi tager lige grundprincipperne igen, hvis du er landet her fra det store internet og ikke lige har læst den sidste anmeldelse.

Reglerne er enkle nok til, at mindre børn kan spille med hinanden uden hjælp fra voksne. Faktisk er de så enkle, at jeg kan forklare det hele her:

På spillepladen er der fire forskellige frugttræer med 10 frugter på hver. Der er grønne æbler, gule pærer, røde kirsebær og blå blommer. De frugter skal I nå at plukke, inden kragen får fat i dem.

For at plukke frugter slår du med en terning. Fire af terningens sider viser én af de fire farver. På den femte side er der et billede af en kurv, og på terningens sidste side er der en krage.

Hvis du slår en farve, plukker du en frugt i den farve. Hvis du slår en kurv, plukker du to frugter efter eget valg. Og hvis du slår en krage, lægger du en af de ni kragebrikker på pladen.

Hvis alle ni kragebrikker er lagt på, betyder det, at kragen kommer og spiser frugterne. Men hvis I når at plukke alle frugterne først, vinder I.

Det var det hele. Nemt, ikke?

Lækkerhedsfaktor

Kragespillet XXL er til dig, der godt kan lide at købe ordentlige varer, som holder længe. Spillet er lækkert lavet, og det skal man ikke undervurdere. Der er en kæmpe forskel på at spille med en pæn, malet træfrugt i forhold til, hvis de var lavet i plast.

De andre udgaver af spillet er også vellavede, men i Kragespillet XXL er der skruet op alle steder. Alting er større. Frugterne er på størrelse med typiske legetøjsfrugter, og man samler dem i store, flotte trækurve.

Der er ikke et eneste stykke plastik i pakken, og det er i sig selv et tegn på kvalitet.

Et sidegevinst ved størrelsen er, at der er nul procents risiko for at små søskende kravler forbi og sluger frugterne. De er simpelthen for store.

Kassen er også temmelig omfangsrig. Den rummer en spilleplade i fire dele, som man samler som et puslespil til en enorm plade på 70x70 centimeter. Det er også den tykkeste spilleplade, jeg er stødt på, og det er også med til at øge holdbarheden.

Selv ved daglig brug i en børnehave, kan det her spil overleve i årevis. Det eneste lille minus er, at trækurvene ser ud til at kunne flække lidt nemt. Men kurverne er mest af alt til pynt, så man kan stadig spille spillet, hvis en kurv går i stykker.

Solidt lavet – solid spiloplevelse

Nu har jeg talt en masse om kvalitet og holdbarhed. Og det er simpelthen fordi, at det er der, hvor Kragespillet XXL adskiller fra de to andre versioner.

Måden, man spiller på, er helt den samme, men personligt synes jeg, det er lidt federe at spille med det store, flotte spil.

Bag den gode produktionskvalitet ligger et solidt og helt enkelt spil, der er helt perfekt som det første spil til de mindste.

Et spil for de kvalitetsbevidste

Konklusionen er, at jeg aldrig har set et så lækkert og solidt spil som Kragespillet XXL. Der er intet spor af billig plastik, og det er ganske enkelt et stykke godt, solidt legetøj, du får.

Spillet rammer de 3 til 6-årige børn rigtig godt, fordi reglerne er enkle, og fordi det ikke tager så lang tid at spille. Og det er helt klart en fordel, at de kan arbejde sammen i stedet for at konkurrere.

Hvis du – som mig – nogle gange kan blive lidt træt ved tanken om at spille et ensformigt børnespil, behøver du ikke bekymres med Kragespillet. Der sker hele tiden noget, ungerne har det sjovt, og det tager kun 10 minutter at spille. Så det er nemt at sige ja til at tage et spil – og måske ét mere.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilHaba

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen