Billedlotteri spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 15 min | Spillere: For 2- 6 deltagere |

"Hannah kan bruge en del tid på at udvælge sig en plade, faktisk kan det tage næsten lige så lang tid som selve spillet, fordi hun kigger på mange af billederne, en proces der er sjov at følge, og som jeg håber, giver hende nogle redskaber til at lære at tage nogle beslutninger. Vi andre har også vores ynglings plader. Vi bruger tit, at spille et spil billedlotteri når vi kommer hjem på hverdage, specielt med Hannah, når hun kommer hjem fra institution, så hun får noget nærvær og kommer lidt ned i gear og støjniveau, efter dagen i børnehaven. Vi er rigtig glade for spillet, og det er ofte i brug..."

En spilanmeldelse af billedlotteri

Billedlotteri er et spil, vi holder meget af, for alle kan være med, og vi kan sagtens sidde og hyggesnakke samtidig, hvilket er rart, da alders spredningen i vores familie er ret stor. Den yngste synes, det er et vældig sjovt spil. Resten af os synes måske ikke spillet er så udfordrende, men til gengæld er spillet og samværet hyggeligt.

Spillet kom i en æske, der måler 21 x 27 cm og ca. 3 cm i højden, så det fylder ikke alverden at opbevare, hvilket er rart, da plads i spilleskabet er en mangelvare. Fordi det ikke er større, eller tungere, kan den yngste selv hente det og sætte det på plads igen, da æsken er nem for hende at håndtere. Det er også nemt at have med i tasken, når man skal afsted på ferie m.m.

Spillet er anbefalet fra 4 år og opefter. Vi har Hannah på 2,5 år og hun har også stor fornøjelse af det, selvom hun nok ikke helt forstår princippet med, at når pladen er fuld, så har man vundet, men hun synes rigtig godt om spillet, og er helt med på at man skal finde de brikker, der hører til pladen.

Spillet består af 12 plader med 9 billeder på hver plade og tilhørende brikker til at lægge på. Da vi åbnede æsken var brikkerne til hver plade sat sammen, og så skulle man selv trykke brikkerne ud langs de stiplede linjer. De var nemme at trykke ud. Det var dejligt, for så kunne jeg hurtigt komme i gang med spillet med utålmodige Hannah, der synes spillet så indbydende ud. Det var nemt lige at finde to plader og de to plader med brikker, der hørte til. Når Hannah er med, så spiller vi med en plade til hver, for så er det nemmere for hende at overskue, og se hvem der har brikken på sin spilleplade. Når de ældre børn spiller med, får de flere plader hver, så de også skal bruge øjnene og lidt koncentration.

Sammen med spillet er der et lille hæfte med spilleregler. I det står der, at der vælges en opråber, der i første omgang beskriver brikken uden at vise billedet, og hvis ingen af spillerne kan finde det rigtige billede, kan man vise brikken frem, så billedet også kan ses. Brikkerne lægges med bagsiden opad.

Vi har inden spillet aftalt, om det skal være den samme, der tager brikkerne op, eller om vi skiftes. De gange hvor vi har været to spillere, så har vi skiftes til at tage en brik op. Det er spændende, især når det er børnene, der tager brikkerne op, at høre hvordan de beskriver billedet på brikken.

På spillet står der fra 2 – 6 spillere, og at spille tiden er ca. 15 minutter. Vi har prøvet at koncentrere os og spille uden alt for meget udenoms snak, det går fint , hvis vi er to eller tre, og så passer de 15 minutter fint, men som oftest hvis vi er flere, kommer der en masse hygge snak, og så kan det godt tage lidt længere tid. Det er fint, at det kan spilles på de cirka 15 minutter, for så kan børnene godt tage sig et spil, hvis de lige har lidt tid i overskud inden sengetid eller andet de skal.

Billederne på pladerne er fine, og da der er 12 plader med 9 billeder på hver, så giver det i alt 108 forskellige billeder. Motiverne er nogle Hannah kan genkende, og giver god anledning til en lille snak, og for Hannah til at øve og udvide sit ordforråd. Det gælder i nogle tilfælde også de større børn.

Hannah kan bruge en del tid på at udvælge sig en plade, faktisk kan det tage næsten lige så lang tid som selve spillet, fordi hun kigger på mange af billederne, en proces der er sjov at følge, og som jeg håber, giver hende nogle redskaber til at lære at tage nogle beslutninger. Vi andre har også vores ynglings plader.

Vi bruger tit, at spille et spil billedlotteri når vi kommer hjem på hverdage, specielt med Hannah, når hun kommer hjem fra institution, så hun får noget nærvær og kommer lidt ned i gear og støjniveau, efter dagen i børnehaven.

Vi er rigtig glade for spillet, og det er ofte i brug.

- Bettina Baggers Boateng

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen