Kragespillet spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Spilletid: 10 min + | Spillere: For 2- 8 deltagere |

"Fælles for de to versioner, vi har testet, er, at kvaliteten er tårnhøj. Både terninger og frugter er lavet af solidt træ. Det er lækkert at spille med, og jeg er ikke i tvivl om, at det stadig ser pænt ud, hvis Agnes spiller det med sine børn engang om 20-30 år. Derfor er spillet også oplagt for børnehaver, hvor holdbarhed måske er den vigtigste faktor, når man køber legetøj. Temaet med frugthaven er helt gennemført. Efterhånden som man plukker frugt fra træerne, lægger man det i flettede kurve. Og første gang man åbner kassen, ligger alle træfrugterne i en af de brune papirposer, som man kender fra grønthandlere..."

En spilanmeldelse af kragespillet

Kragespillet: Et enkelt børnespil i bundsolid kvalitet

Høj kvalitet og enkle regler gør Kragespillet til en sikker vinder for familier med små børn. Du kan endda få en version, der er let at have med på ferien.

”Det har jeg prøvet før! Kan vi spille det nu?”

Det er det første, Agnes på 4 år siger, da vi hiver Kragespillet op af pakken fra Legebyen.dk. Hun har åbenbart spillet det en hel del i børnehaven. Derfor er det også hende, der forklarer mig reglerne, da vi sidder ved bordet to minutter senere.

Arbejd sammen for at tage fusen på kragen

I Kragespillet gælder det om at plukke frugter, inden kragen får fat på dem. Spillet er lidt usædvanligt, fordi I arbejder sammen i stedet for at konkurrere. I er oppe imod den forslugne krage, men I hjælpes ad. Så hvis du har børn, der ikke helt har lært, hvordan man er en god taber – eller en god vinder – giver det mulighed for at have et hyggeligt spil uden sure miner.

Spillet skaber en god holdånd. Når man vinder over kragen (og det gør man for det meste), er det en fælles succes, som lader til at knytte børnene godt sammen.

Enkle regler er en styrke

Reglerne er så enkle, at mindre børn sagtens kan spille med hinanden helt uden hjælp fra voksne. Faktisk er de så enkle, at jeg kan forklare det hele lige her:

I har et spillebræt med fire forskellige frugttræer med 10 frugter på hver. Der er grønne æbler, gule pærer, røde kirsebær og blå blommer. De frugter skal I nå at plukke, inden kragen får fat i dem.

For at plukke frugter slår man med en terning. Fire af terningens sider viser én af de fire farver. På den femte side er der et billede af en kurv, og på terningens sidste side er der en krage.

Hvis du slår en farve, plukker du en frugt i den farve. Hvis du slår en kurv, plukker du to frugter efter eget valg. Og hvis du slår en krage, lægger du en af de ni kragebrikker på pladen.

Hvis alle ni kragebrikker er lagt på, vinder kragen. Men hvis I når at plukke alle frugterne først, vinder I.

Og så er du faktisk klar til at spille. Lettere kan det ikke være.

Kvalitet hele vejen igennem

Vi har testet to versioner: Den lille rejseversion og den almindelige udgave, som er på størrelse med et helt gennemsnitligt brætspil. Der findes også en stor XXL luksusversion, som vi snart ser nærmere på her på bloggen.

Fælles for de to versioner, vi har testet, er, at kvaliteten er tårnhøj. Både terninger og frugter er lavet af solidt træ. Det er lækkert at spille med, og jeg er ikke i tvivl om, at det stadig ser pænt ud, hvis Agnes spiller det med sine børn engang om 20-30 år.

Derfor er spillet også oplagt for børnehaver, hvor holdbarhed måske er den vigtigste faktor, når man køber legetøj.

Temaet med frugthaven er helt gennemført. Efterhånden som man plukker frugt fra træerne, lægger man det i flettede kurve. Og første gang man åbner kassen, ligger alle træfrugterne i en af de brune papirposer, som man kender fra grønthandlere.

Nemt at tage med på ferien

Rejseversionen – Kragespillet mini – er pakket i en solid metalæske, som nemt kan holde til at blive proppet ned i en overfyldt kuffert. Vi tager helt sikkert spillet med, når vi tager til Sverige om et par uger.

Spillet er helt det samme. Man plukker bare små træbrikker med frugtmotiver i stedet for træfrugter.

De mange små dele gør, at det nok ikke egner sig til, at børnene spiller det på bagsædet i bilen. Men det er perfekt at hive frem som en fælles aktivitet i sommerhuset eller på det lille bord ved poolen.

Et godt køb

Agnes og jeg kan begge anbefale kragespillet. Agnes datter har spurgt, om jeg vil spille det flere gange hver dag, siden vi fik det. Det er et kvalitetsstempel i sig selv.

Spillet rammer de 3 til 6-årige børn rigtig godt, fordi reglerne er enkle, og fordi det ikke tager så lang tid at spille. Og det er helt klart en fordel, at de kan arbejde sammen i stedet for at konkurrere.

Som sagt, ser vi snart nærmere på den store version.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilHaba

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen